Mijn 8 favoriete vegan etenswaren

Veganisten eten alleen worteltjes met hummus en tofu, toch? Nou gelukkig valt dat wel mee en zijn er heel veel mogelijkheden. Je kunt het zo saai, maar juist ook zo gevarieerd maken als je zelf wilt. Op dit moment eet ik afwisselender dan toen ik nog regelmatig dierlijke producten at. Toch zijn er een aantal favoriete etenswaren die ik dagelijks en/of wekelijks gebruik. Sommige producten at ik al voordat ik plantaardig at, maar er zijn ook etenswaren die ik helemaal ontdekt heb.

Avocado

Per dag eet ik minstens één avocado. Het begint in de ochtend want ik gebruik een halve avocado door mijn smoothie. Heerlijk romig! Tijdens de lunch eet ik standaard avocado en ik maak regelmatig guacamole in het weekend. Ja in een avocado zitten veel calorieën, maar door een avocado aan jouw dieet toe te voegen blijf je langer verzadigd en dát helpt cravings voorkomen.

Zoete aardappel

Sinds ik plantaardig eet heb ik de zoete aardappel helemaal ontdekt: van soep tot frietjes en van puree tot geroosterd uit de oven. Alles is lekker!

Pindakaas

De pindakaas & ik zijn meer dan tien jaar onafscheidelijk. Vooral de combinatie op een rijstwafel maakt het mijn ideale tussendoortje. Je kunt pindakaas ook prima gebruiken als eivervanger.

Peulvruchten

En dan met name linzen en kikkererwten eet ik wekelijks. Ik voeg dit toe aan mijn avondeten: het vult en je kunt er veel kanten mee op. Uit peulvruchten haal ik mijn eiwitten, maar ze bevatten ook mineralen zoals ijzer en calcium. Tip: om een compleet eiwit te creëren (wat in een dierlijk product zit) is het goed om de peulvrucht te combineren met een graan. Lekker is bijvoorbeeld een curry met linzen en rijst, maar ook zelfgemaakte falafel met speltmeel is een goede optie.

Vegan chocolade

Tja, wat kan ik hier over zeggen?

Boerenkool

Inmiddels wordt Niels een beetje gek van de boerenkool, want afgelopen winter was deze groente niet aan te slepen. Van smoothies tot een stampot (lekker met zoete aardappel!) tot verschillende salades met geroosterde boerenkool of gewoon rauw. Deze groente is niet alleen in New York populair.

Plantaardige melk

Ik gebruik al jarenlang geen koemelk meer en ik gooi standaard kokos-,amandel-, of sojamelk door mijn havermout. Nu zijn er inmiddels zoveel merken die plantaardige melken verkopen, dat het lastig is om een keuze te maken. Kijk wel goed op de verpakking, want er wordt ontzettend veel suiker aan toegevoegd. Kies dus voor de ongezoete variant!

Raw Bite / NAKD repen

Dit zijn mijn lievelingsrepen: ideaal om standaard in je tas te hebben. Ze zijn niet goedkoop, maar daar staat tegenover dat het goed vult en je grijpt minder snel naar ongezonde dingen. Deze plantaardige repen bestaan uit gedroogd fruit en noten en ik voel me altijd gelijk gezond als ik zo’n reep op heb.

Wat is jouw favoriete vegan etenswaren?

(Visited 371 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *