Hotspot in Keulen: Zeit für Brot

Het is weer tijd voor een nieuwe hotspot in Keulen! Dit tentje zit gevestigd in het hippe & alternatieve Ehrenfeld. In deze wijk zitten de clubs, je ziet veel graffiti en je vindt er leuke barretjes. Je moet wel weten waar je moet zijn: in tegenstelling tot het Belgisch Viertel en Südstadt kent Ehrenfeld geen centrum, dus daarom is het een beetje onoverzichtelijk. Wat je in ieder geval niet moet overslaan is de Venloer Straße: je vindt hier geen winkels, maar juist cafeetjes en andere eetgelegenheden. Zoals Zeit für Brot, waar ik onlangs heerlijk heb geluncht. Ik laat het je zien!

Bij Zeit für Brot hebben ze de traditie van de ambachtelijke bakker nieuw leven ingeblazen: de bakkers zie je ter plekke bakken en de producten komen rechtstreeks uit de gigantische oven. Er wordt de tijd genomen om het deeg te laten rijzen en ze produceren zelf groene energie. De ingrediënten zijn duurzaam & biologisch en ze werken samen met lokale leveranciers. Wat ik zelf tof vind aan Zeit für Brot is dat overgebleven producten aan armen worden gegeven. Minder voedselverspilling! Naast de bakkerij zit er dus ook een restaurant waar je de hele dag terecht kunt voor ontbijt of lunch. Ik was benieuwd of er ook plantaardige opties waren en hoewel de keuze beperkt is, kon ik hier wel terecht.

zeitfürbrot

zeitfürbrot

zeitfürbrotIk at een goedgevulde vegan Aziatische groentesoep en ik koos daar zelf een speltbroodje bij. Zo lekker! Niels ging voor een ontbijt menu met verschillende broodjes, een aantal soorten kaas en gezouten boter. Ik betaalde voor mijn gerecht€5,90 en Niels €7,90. Daarbij bestelden we nog een latte macchiato met sojamelk en een espresso.

zeitfürbrot

zeitfürbrot

zeitfürbrotVoor thuis kocht ik een vegan chocolate chip cookie met pure chocolade (€1,90). En lekker dat die was! Het water loopt me weer in de mond als ik naar bovenstaande foto kijk. Ook haalde ik een speltbrood voor €4,90. Niet goedkoop voor een brood, maar door het gewicht (750 gram!) en de smaak is het zeker het geld waard.

Waar: Venloer Strasse 202 (Ehrenfeld). Naast deze vestiging vind je Zeit für Brot ook in Berlijn, Hamburg en Frankfurt.
Openingstijden: Maandag t/m vrijdag 07:00 -20:00. Zaterdag 08:00-20:00 en zondag 08:00-18:00.

(Visited 906 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *