Zin in een romige lauwwarme pastasalade? Dit staat regelmatig bij mij op het menu want het gerecht zit vol met gezonde, plantaardige ingrediënten en het staat snel op tafel.
Deze lauwwarme pastasalade is snel gemaakt en je neemt makkelijk mee naar het park of het strand. Perfect voor een warme zomerdag! Wil je meer makkelijke vegan recepten? Wat dacht je van deze romige sobanoedels, een zomerse salade of een couscous bowl.
Wat heb je nodig? – 4 personen
- Pasta, 200 gram
- Komkommer, 1 stuk
- Cherry tomaten, 200 gram
- Rucola, 150 gram
- Augurk, 6 stuks
- Zongedroogde tomaten, 8 stuks
- Zwarte olijven, 15 stuks
- Vegan mozzarella of vegan feta
- Geroosterde pijnboompitten, 5 el
- Citroensap, 1 stuk
Voor de saus:
- Rijpe avocado’s, 2 stuks
- Basilicum, 10 blaadjes
- Geroosterde pijnboompitten, 3 el
- Edelgistvlokken, 4 el
- Extra vierde olijfolie, 5 el
- Water, 5 el
- Limoensap, 1 stuk
- Zout & peper naar smaak
Zo maak je het:
- Voor de saus: mix alle ingrediënten in een keukenmachine tot een romig geheel
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
- Snijd de cherrytomaten, komkommer en augurk in kleine blokjes. Olijven en zongedroogde tomaten mogen in reepjes.
- Pak een grote schaal en verdeel de ingrediënten
- Schenk de saus over de pastasalade en schep alles goed om
- Besprenkel met citroensap
- Eet smakelijk!
Ga jij deze lauwwarme pastasalade maken? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het onder in de comments weten of tag mij op Instagram @quirinesmit. Benieuwd naar meer vegan food inspiratie? Via mijn Insta houd ik je op de hoogte. Leuk als je me volgt1
(Visited 2.013 times, 3 visits today)