Vegan comfortfood: Marokkaanse bowl

Zin een comfort food dat stiekem hartstikke gezond is? Deze Marokkaanse bowl heeft het allemaal: krokante kikkererwten, romige & lichtzoete hoemoes, frisse granaatappel, rokerige amandelen en vers pitabrood. Sowieso smaakt alles uit een bowl meteen tien keer beter, vind je niet? Ook best fijn: dit gerecht staat binnen 15 minuten op tafel.

Voor dit gerecht gebruik ik een speciale variant hoemoes van Maza: Vijg & Cranberry. Door de lekkere, lichtzoete smaak moest ik meteen denken aan een couscous gerecht met verse ingrediënten. Ook omdat er een vleugje kaneel door de hoemoes zit. Couscous is mijn to go maaltijd als ik geen inspiratie heb voor het avondeten. Het verveelt nooit en je kunt couscous aanvullen met restjes die je nog in de koelkast hebt liggen.

Hoofdgerecht met hoemoes

Een broodje hoemoes kennen we inmiddels wel en daarom vind ik het leuk om te experimenteren met hoemoes voor het avondeten zoals deze Marokkaanse bowl. Er zijn veel keukens in de wereld waarbij het hoofdgerecht draait om hoemoes en dat snap ik. Hoewel ik hoemoes al jarenlang eet, ben ik nog lang niet uitgehoemoest. Dit komt ook zeker door Maza omdat zij verrassende en unieke smaken uitbrengen. Ik heb standaard een bakje (of twee) van hun hoemoes in mijn koelkast liggen.

Wat heb je nodig voor 2 bowls:

 • Volkoren couscous, 150 gram
 • Hoemoes Vijf & Cranberry, 2 flinke el
 • 1/2 komkommer
 • 1/2 citroen
 • Granaatappelpitjes
 • Amandelen, ik vind gerookte amandelen het lekkerst hierbij
 • Kikkererwten, blik 400 gram
 • Ras el hanout kruiden, 2 el
 • Verse munt
 • Verse peterselie
 • Olijfolie
 • Pitabrood

Optioneel: 1 el couscous kruiden of anders (een mix van) koriander, kaneel, komijnzaad, pimet, chilipeper & kurkuma.

Zo maak je het:

 1. Verwarm de oven voor op 200 gram.
 2. Giet de kikkererwten af en laak het goed uitlekken.
 3. Pak een bakplaat uit de oven en leg daar een stuk bakpapier op. Verdeel de kikkererwten over de plaat en besprenkel dit met olijfolie. Strooi daarna 2 el ras el hanout kruiden erover en schep dit goed door, zodat alle kikkererwten bedekt zijn met de olie en kruiden.
 4. Schuif de kikkererwten in de oven voor zo’n 15 minuten. Schep de kikkererwten tussendoor een paar keer om, zodat het krokant wordt.
 5. Bereid de couscous, kijk hiervoor op de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Mijn tip om de couscous op smaak te brengen: meng er 1 el couscous kruiden doorheen. Je vindt zo’n bakje kruiden bij de toko.
 6. Snijd de komkommer in blokjes en de citroen in plakjes.
 7. Verdeel de couscous over de twee bowl gevolgd door de krokante kikkererwten, een flinke schep hoemoes, komkommer, citroen, verse kruiden, granaatappelpitjes en gerookte aamandelen. Maak het af met het verse pitabrood.
 8. Eet smakelijk!
Marokkaanse bowl
Marokkaanse bowl

Ben jij ook zo’n fan van vegan comfortfood? Ik ben benieuwd wat je van dit recept vindt. Laat het vooral weten in de comments of stuur mij een berichtje via Instagram.

Dit artikel is in samenwerking met Maza. Dit verandert echter niks aan mijn mening over dit product. Ik ben onwijs trots dat ik met zo’n mooi merk mag samenwerken en ik sta hier 100% achter. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

(Visited 1.342 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *