Inpaklijst voor backpacken: dit gaat er met mij mee

Ja jongens, het inpakken is begonnen. Bijna alles heb ik gekocht en in vergelijking tot mijn reis door Azië gaat het er nu een stuk professioneler aan toe. Een paar maanden reizen vergt ontzettend veel voorbereiding, maar dat is juist wat het zo leuk maakt. De leuke Desiree van Aandachtige blog vroeg mij of ik een inpaklijst wilde maken, dus hier is hij dan. Het verschilt natuurlijk per gebied wat voor spullen je nodig hebt. Ik laat jullie zien wat ik meeneem naar Zuid-Amerika voor een paar maanden. De landen die ik ga bezoeken zijn Colombia, Ecuador, Peru en Bolivia.

Basis

 • Backpack
 • Daypack
 • Lakenzak
 • Slotje (in Azië zijn er vaak kluisjes, maar dien je zelf voor een slot te zorgen. Ik weet niet hoe dat in Zuid-Amerika is)
 • Cable lock (handig om je tas ergens aan vast te zetten, tijdens bijvoorbeeld een busreis)
 • Sneldrogende hankddoek
 • Lonely Planet
 • Notitieboekjes
 • Pennen
 • Zonnebril
 • Bril
 • Zakmes
 • Zaklamp
 • Oordoppen
 • Slaapmasker
 • Wereldstekker
 • Aansteker

Financiële zaken en administratie

 • Paspoort (indien van toepassing: met visum voor het komende land)
 • Vliegtickets (heenreis)
 • Geld
 • Bankpas
 • Identifier
 • Creditcard
 • Rijbewijs
 • Moneybelt
 • Inenting boekje
 • Pasfoto’s
 • Reisverzekeringspapieren
 • Kopie van de reisverzekeringspapieren en paspoort (ook per e-mail naar onszelf gestuurd)

Elektronica

 • Camera + oplader
 • Tas camera
 • Iphone + oplader
 • GoPro + alle benodigdheden
 • E-reader + oplader
 • Macbook + oplader
 • Extra SD-kaartjes
 • USB stick om een back-up te maken
 • Oordopjes
 • Tasje voor alle kabels

Medisch

 • Anti-muggen spray DEET
 • Imodium en Norit
 • EHBO setje
 • ORS
 • Paracetamol en ibuprofen
 • B12 tabletten
 • Indien nodig: malariatabletten

Toiletspullen

 • Toilettas
 • Spiegeltje
 • Tandenborstel (+ tandenborstel hoes)
 • Tandpasta
 • Tandenstokers
 • Borstel
 • Gezichtscrème
 • Zonnebrand
 • After sun
 • Shampoo
 • Conditioner
 • Douchegel
 • Deodorant
 • Nagelknipper
 • Nagelvijl
 • Scheermesjes
 • Tampons
 • Mascara
 • Wenkbrauwpotlood
 • Haarelastiekjes
 • Wattenstaafjes
 • Hand desinfecteermiddel
 • Tijgerbalsem
 • Lenzen

Kleding

 • Wind- en waterafstotende jas
 • Vest
 • Sweater
 • T-shirt
 • Longsleeve
 • Top x 4
 • Jurkje x 2
 • Dunne lange broek
 • Korte broek
 • Legging
 • Yoga legging
 • String/hipster x 7
 • Bh x 3
 • Thermo ondergoed
 • Sokken x 5
 • Wandelsokken
 • Bikini
 • Wandelschoenen
 • Sneakers
 • Birckenstocks
 • Havianas
 • Sarong (koop ik daar)

Extra’s

 • Horloge
 • Speelkaarten
 • Dopper/ Bidon
 • Waterdicht zakje voor de iPhone
 • Klein tasje (koop ik daar)

Benieuwd hoe je zo’n lange reis voorbereid? Ik schreef daar eerder dit artikel over. Ik zou het vet leuk vinden als jij mij volgt tijdens mijn reis. Ik ga regelmatig updates plaatsen op Quirines.nl. Houd mij Facebookpagina en Instagram daarvoor in de gaten. 

(Visited 2.503 times, 1 visits today)

8 Comments

 1. Jenny 3 december 2016 at 12:08

  Lang reizen is heerlijk! Veel plezier en succes met de laatste voorbereidingen!

  Reply
  1. Quirines 3 december 2016 at 13:11

   Ja, het beste wat er is! Dankjewel 😀

   Reply
 2. Desi 3 december 2016 at 15:50

  Yeahhhh fijn dat er gehoor is gegeven aan mijn vraag 🙂 Ik ga ook bijna backpacken, dus zo’n lijst is heel erg handig nu. Gelukkig stond het meeste van jou lijstje ook al op die van mij, dus dat geeft me wel vertrouwen dat ik de belangrijkste dingen mee ga nemen. En anders kan ik het altijd nog ter plekke kopen.

  Reply
 3. Djuli 6 december 2016 at 19:52

  Ik krijg ineens zo veel zin om te backpacken! Super handige lijst! Heel veel plezier!

  Reply
  1. Quirines 8 december 2016 at 09:17

   Dankjewel Djuli 😀

   Reply
 4. Claire 11 december 2016 at 22:02

  Tegelijkertijd lijkt het veel maar ook weer heel weinig haha. Ik voelde me wel echt een kneus toen ik Lonely Planet moet googlen. Vooral toen er stond bekend onder rugzaktoeristen. Als ik dit van jou lees, begint het bij mij ook echt te kriebelen! Ben zenuwachtig voor jou haha.

  Reply
  1. Quirines 13 december 2016 at 13:54

   Gelukkig bleek het allemaal weinig te zijn en heb ik nog super veel ruimte over in mijn backpack. Perfect voor extra kleding dat ik onderweg ga kopen en souvenirs:) En je kunt ook rustig beginnen, bijvoorbeeld in Thailand. Echt, je gaat het geweldig vinden 😀

   Reply
 5. Myla 4 januari 2020 at 23:07

  Terugkijkend op je reis, wat zou je dan toevoegen/verwijderen van deze lijst? Hoe groot was jouw backpack?

  Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *