5x lekkere vegan snacks

Ben je uitgekeken op jouw standaard tussendoortjes en kun je wat nieuwe inspiratie gebruiken? Of krijg je een vegan over de vloer en weet je niet wat je kunt serveren als snack? Lees dan snel verder, want ik deel mijn vijf favoriete lekkere vegan snacks. En doel ik niet op worteltjes die je in de hummus moet dopen.


Dadels met pindakaas

Zoals je hierboven kunt zien, voer ik je graag een medjoul dadel met pindakaas. Hemels! Het enige nadeel is dat ik na drie dadels propvol zit en misselijk ben. Dadels zijn erg gezond en pindakaas is het meest lekkere wat er bestaat. Combinatie van deze twee is alleen maar winnen.

Tortilla chips met guacamole

Mijn favo tussendoortje in het weekend: lekker lui op de bank met een grote bak naturel tortilla chips met zelfgemaakte guacamole. Je hebt veel varianten op guacamole en ik ga vaak voor deze simpele, maar ó zo lekkere, versie: schil twee avocado’s en ontpit deze, gebruik een halve citroen en een theelepel zeezout. Voeg dit samen in een kom en maak er een gladde massa van met behulp van een staafmixer.

Nakd & Rude Health repen

Het ideale tussendoortje on the go. Ik heb standaard een reep in mijn tas als ik wegga. Het is, jammer genoeg, nog lastig om vegan snacks te vinden op bijvoorbeeld treinstations. Natuurlijk kun je gaan voor een patatje met ketchup, maar of jouw lijf daar zo blij van wordt? Tip: Regelmatig zijn deze repen in de aanbieding bij verschillende supermarkten maar ook bij bijvoorbeeld Kruidvat. Sla ze dan voordelig in.

rudehealth

Bananenbrood

In het weekend maak ik regelmatig een bananenbrood, zodat ik de hele week standaard een gezonde snack in huis heb. Hierdoor grijp je minder snel naar ongezond voedsel, omdat het bananenbrood op je ligt te wachten. Je kunt dit natuurlijk ook eten als ontbijt.

Professor Grunschnabel ijs

Oeff.. Niet het meest gezonde tussendoortje uit dit lijstje, maar dat hoeft niet altijd toch? Ik ben net verhuisd en nu zit er een veel grotere AH bij mij om de hoek. Hier wordt het heerlijke vegan ijs van Professor Grunschnabel verkocht. Ik ging laatst voor de smaak ‘Snow white’ met Madagaskar Bourbonvanille en geraspte kokos. Ik strooide wat stukjes jodenkoek over het ijs heen en ik had het beste dessert ever!

Wat is jouw favoriete vegan snack?? Ik ben erg benieuwd, want nieuwe inspiratie kan ik altijd gebruiken. Laat het hieronder weten of via Facebook of Instagram

(Visited 727 times, 1 visits today)

3 Comments

 1. Sanne 30 november 2016 at 20:20

  Jaaaaaaa, dadels met pindakaas! Wat een heerlijke snackjes heb je opgenoemd. En ah, bananenbrood. Altijd goed, zo lekker. Het is fijn dat dat gewoon lekker is zonder beleg, maar ook met notenpasta of jam ofzo. Of samen. Ik moet nog steeds Prof Grunschnabel ijs proberen! Dat herinnert me eraan, ik had sorbetijs buiten de vriezer gezet.. hihi
  Liefs

  Reply
 2. Tine 12 december 2016 at 20:38

  Ongelooflijk, die snacks zijn allemaal ook bij mij favorieten! Yum yum, ik krijg er zo al zin van om te snacken 😉 Die Rude Health repen zijn hier in België jammer genoeg iets moeilijker te vinden, gelukkig is er wel een Albert Heijn vlakbij… Superleuke blog heb jij trouwens!

  Reply
  1. Quirines 13 december 2016 at 13:51

   Wat lief! Dankjewel 🙂

   Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *