Friday Favorites #2

Mijn tweede Friday Favorites staat voor je klaar. Zo nu en dan deel ik producten waar ik blij van word, leuke plekken waar ik ben geweest en mijn lievelings momenten. Deze keer gaat het over het VegFest, een wandeling door de duinen, Vegabond en vegan eten in Alkmaar. Kijk je met me mee?

Favo event – VegFest

vegfest

Afgelopen zondag was ik naar het VegFest: een vegan festival in de jaarbeurs van Utrecht. Dit was zo enorm leuk! Ik heb verschillende lezingen bijgewoond over bijvoorbeeld vegan leven in combinatie met (kracht) sport, over (milieu) activisme en veganisme en over veganisme en feminisme. Ik heb tijdens het event veel vegan bloggers voor het eerst ontmoet én juist weer bekende bloggers gezien. Voor de rest bestond de dag voornamelijk uit eten, zoals deze burger van Just Like your Mom.

Favo wandeling – Hertjes spotten

friday favorites

Nog even van de winter genieten! De ouders van Niels wonen in een klein dorp, waar je zo de duinen inloopt. Even weg van de stad en tijdens het wandelen hertjes spotten.

Favo winkel – Vegabond

friday favorites

Naar Vegabond was ik nog nooit geweest, dus daar moest verandering in komen. Het is zo leuk wanneer je een winkel binnenstapt en dat je weet dat álles veganistisch is. Vegabond is zeker niet goedkoop, maar ze verkopen er dingen die je in de reguliere supermarkt niet vindt. Ik verliet Vegabond met tempeh bacon, een cupake en onderstaande donut…

Favo snack – Donut van Vegabond

friday favorites

Ja jongens, dit is een donut. Whaaa!! Wat was dit lekker zeg. Ik besefte pas later dat in oreo’s palmolie zit en ik wil dat zoveel mogelijk vermijden. Geen oreo’s meer dus voor mij en deze donut was een goede afsluiter hiervan.

Favo dag – Vegan eten in Alkmaar

friday favorites

Ik ben van iedereen afscheid aan het nemen en daar horen leuke uitjes bij. Afgelopen woensdag ben ik met mijn twee beste vriendinnen een dagje naar Alkmaar gegaan. Zonder voorbereiding hebben we ter plekke bedacht wat we wilde doen. First stop: lunchen bij Echt. Dit is geen vegan tentje, maar alles is huisgemaakt en ze koken zoveel mogelijk met de seizoenen mee. Ze konden bovenstaande salade met belugalinzen makkelijk veganizen. Hierna zijn we gaan schaatsen en we sloten de dag af met drankjes in de kroeg en een heerlijk diner bij de Binnenkomer. Ik had de menukaart van te voren gecheckt en ik zag een aantal vegetarische opties staan. Een belletje naar het restaurant en ze verzekerden me dat hier kon eten. Helaas was de belichting slecht en heb ik geen goede foto kunnen maken, maar man oh man; het was heerlijk! We deelden de bruschetta en zucchini fritters, dit zijn gefrituurde balletjes van courgette, pompoen en quinoa. Als hoofdgerecht ging ik voor de vegastoof. Dit stoofpotje bestond onder andere uit zoete aardappel, linzen, groene asperges en chipotle geserveerd met tortilla’s, limoen en koriander. Het was een mega leuke dag en ik was blij dat ik overal zonder veel moeite kon eten.

Dit weekend staat in het teken van etentjes met vrienden, mijn backpack inpakken, de laatste inkopen doen en de kasten leeghalen omdat de tijdelijke bewoners ons huisje overnemen. Mocht je mij willen volgen tijdens mijn reis door Zuid-Amerika, dan kun je mijn Facebook en Instagram in de gaten houden. Wat zijn jouw weekendplannen?

(Visited 92 times, 1 visits today)

3 Comments

 1. Claire 11 december 2016 at 21:58

  Leuke favorieten! Ik ben ook nog nooit in Vegabond geweest maar stel me zo voor dat ik met 10 tassen de deur uitloop haha.

  Reply
 2. Desi 12 december 2016 at 11:57

  Jaaaaaa VegFest was zooooo fijn! En die donut van vegabond ziet er echt te goddelijk uit. Super tof dat je ook aan het letter bent op het vermijden van palmolie. Ik vind dat nog best heel erg moeilijk, maar ik doe mijn best!

  Reply
  1. Quirines 13 december 2016 at 13:52

   Jaa, jij herinnerde me tijdens het VegFest er ook weer goed aan.

   Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *