Ibiza vegan hotspots deel 1

Oohh Ibiza… Ik ben een paar dagen terug en ik verlang nu alweer naar het eiland. De sfeer, het weer, de mooie stranden en het eten. Voor een vegan is Ibiza een walhalla. Ik heb absoluut geen moeite gehad om hier plantaardig te eten. Sterker nog, ik kwam random tentjes tegen waar vegan gerechten werden geserveerd. Precies zoals je wilt wanneer je op vakantie bent. Vandaag het eerste deel van al het leuks waar ik heb gegeten en gedronken.

La Paloma

vegan ibiza la paloma

Geen onbekende van Ibiza, maar écht de moeite waard: La Paloma. Bovenstaande lunch was absoluut mijn favoriete maaltijd tijdens de vakantie. Alles is goed: de manier waarop de groenten zijn gekookt, de fantastische dressing en de smaak van de verse ingrediënten. Ik begin spontaan te watertanden, zó lekker was het. Tel daarbij op dat je romantisch onder de sinaasappelbomen zit met de zon op je gezicht en een glas rosé in de hand. Dit is het leven, als je het mij vraagt. La Paloma heeft overdag en ’s avonds een andere eigenaar en de menukaart verschilt dan ook. Overdag is de lunch geïnspireerd op de Midden-Oosterse en Mediterraanse keuken en ’s avonds eet je Italiaans. Wel even reserveren van te voren. La Paloma – Carrer Can Pou, 4, 07812 Sant Llorenç de Balàfia

Los Otros

vegan ibiza los otros

vegan ibiza los otros menu

Niels en ik begonnen vaak de dag bij Los Otros. Dit restaurant ligt in Sant Joan waar op zondag een leuke hippie markt is. Niet zo massaal bij Las Dalias, mocht je daar geen zin in hebben. Los Otros wordt gerund door Nederlands en naast een restaurant is het ook een conceptstore. Alle gerechten zijn vegetarisch met veel vegan opties. De ijskoffie met havermelk is een aanrader net zoals de sapjes en de gezonde bowls. Los Otros – Carrer De Sa Cala 15 07810 Sant Joan Dd Labritja

The Giri Café

vegan ibiza the giri cafe

Ook in Sant Joan zit The Giri Café. Vanaf de buitenkant lijkt het niet bijzonder, maar wacht maar tot je naar binnen gaat. De achtertuin is gigantisch met veel leuke hoekjes waar je kunt eten en drinken. Een heerlijke spot waar je helemaal tot rust komt. Het eten is behoorlijk prijzig, maar voor een koffie of een sapje zit (of lig) je hier ook goed. Voor het ontbijt en de lunch heb ik meerdere vegan opties gezien, voor het diner niet. The Giri Café – Plaza España 5 07810 San Juan

 Los Enamorados

vegan ibiza los enamorados

Ook een bekende: Los Enamorados. Naast een restaurant kun je hier slapen en winkelen. Een prachtige plek met fantastisch zicht over de zee. Wel moet ik toevoegen dat het vegan aanbod machtig was en de porties klein zijn. Gelukkig waren de frietjes dan weer groot, zodat ik niet met honger van tafel ging. Los Enamorados – 103, Calle de Portinatx 07810 Portinatx

Caos

vegan ibiza caos

Santa Eulària is niet mijn favoriete stadje op het eiland, maar ik vond wel deze hotspot tussen alle visrestaurants. Aan de boulevard zit dit kleurrijke, flower power tentje waar lekkere, eenvoudige gerechten worden geserveerd. Caos is niet 100%, maar bieden genoeg opties aan. Ook vegan wijn! Onder de palmbomen at ik bovenstaande burger terwijl ik uitkeek over de zee. Niet verkeerd hè? Caos – Calle del Mar, 2, 07849 Santa Eulària des Riu

Zo, dit is deel 1 van de vegan hotspots waar ik ben geweest. Binnenkort deel ik nog zes plekken die de moeite waard zijn. Wat is jouw favoriet? Of ga jij naar een andere plek? Deel het hieronder in de comments, zodat ik die kan bezoeken tijdens mijn volgende trip naar Ibiza. Dat kan natuurlijk ook via Instagram en Facebook

(Visited 1.175 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Pingback: Ibiza - Lunchen op rotsen en ronddwalen in de oude stad - The Vegan Effect

  2. Pingback: Ibiza vegan hotspots deel 2 - The Vegan Effect

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *