Ibiza – Es Vedra, Atlantis en dineren onder een citroenboom

Tot een jaar geleden had ik niet gedacht dat ik ooit naar Ibiza zou gaan. Het beeld van een eiland overspoeld met dronken toeristen sprak mij niet bepaald aan. Toch kreeg ik het laatste jaar veel positieve verhalen te horen van vrienden en daardoor werd ik nieuwsgierig naar dit eiland. Ibiza heeft namelijk een andere kant en die wilde ik graag ontdekken. En dat is gelukt! Ik laat je in drie fotoverslagen zien wat ik zoal heb gedaan. In het eerste deel gingen Niels en ik naar Es Vedra, vonden we Atlantis en aten we romantisch onder een citroenboom.
 ibiza es vedra

Al 10000x keer op de foto gezien, maar in het echt is het adembenemend: Es Vedra. Het is een onbewoond, beschermd natuurgebied en om Es Vedra gaan veel verhalen en mythes rond. Dit komt omdat de rots bestaat uit kalksteen en hoge concentratie metalen en mineralen heeft. Dit zendt een groot magnetisch veld uit. Hierdoor zouden bijvoorbeeld kompassen niet werken en vissen rechtsomkeert maken wanneer zij in de buurt komen van Es Vedra. Ook veel mensen voelen een bepaalde energie bij deze rotspartij.

Of het nu komt door de verhalen of doordat het eiland prachtig is (ik vond het vooral bijzonder omdat het leek alsof de wolken uit Es Vedra kwamen), deze plek heeft iets bijzonders en is absoluut een must om te bezoeken wanneer je op Ibiza bent.

es vedra ibizaatlantis

Na Es Vedra liepen we door om opzoek te gaan naar Atlantis. We deden ongeveer 40 minuten om op de plek te komen. Bloedheet, dus neem genoeg water mee. De eerste stop zijn bovenstaande cirkels waar iedereen een steen neerlegt die onderweg naar Atlantis is.

atlantisatlantis

Net zoals bij Es Vedra zijn er over Atlantis ook verschillende verhalen. De naam doet je waarschijnlijk denken aan de mythe over een eilandrijk dat plotseling verdween in de zee. Dit paradijs ging ten onder aan natuurrampen, zoals aardbevingen of vloedgolven, en is nu een verzonken stad. De rotspartijen van deze plek op Ibiza doen namelijk denken aan ruïnes en verzonken gebouwen en lijken niet op rotsblokken die zijn ontstaan door de natuur.

Toch is er een logische verklaring waarom de rotsblokken anders zijn. Vroeger was Atlantis een steengroeve waar rotsblokken werden uitgehakt voor de bouw. De stadsmuur om Ibiza-stad is gemaakt van deze rotsen. In de uitgehakte delen zijn natuurlijke zwembaden ontstaan en doordat het water in deze bassins warmer is dan in de zee, is het lekker om hier te zwemmen. Jammer genoeg zat er geen water in toen wij aankwamen, maar we doken wel de zee in.

atlantis

Nadat we terugkwamen uit Atlantis hadden we één wens: een duik nemen in de zee. Het was meer dan 30 graden, dus op naar het strand. We waren dichtbij Cala Comte dus we reden daarnaar toe. Prachtig strand, turquoise zee en ongelofelijk druk.

ibiza strandibiza strand

De dag sloten we af bij restaurant Aubergine. Ik had hier al veel over gehoord, dus ik was heel benieuwd naar deze plek. Je eet in een tuin tussen en onder de citroenbomen. Alles wat ze op tafel zetten, komt vers van het land en is biologisch.

aubergine ibiza

Als voorgerecht deelden we een dunne pizza met aubergine ‘ceviche’ en als hoofdgerecht koos ik voor een buddha bowl. Aubergine is geen vegan restaurant, maar er zijn een aantal opties.

aubergine ibiza

Tijdens het eten werd er live muziek gespeeld. Best een prima afsluiter voor een eerste vakantiedag hè?

aubergine ibiza

Deze eerste dag was veelbelovend voor de rest van de vakantie. Ben jij al eens op Ibiza geweest? Ik ben benieuwd wat jij van het eiland vindt. Laat het hieronder in de comments weten of via Instagram en Facebook.

(Visited 1.464 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *