Winterse smoothie bowl

Een smoothie bowl alleen voor in de zomer? Nope, deze variant is perfect voor de koude maanden. Ik houd van warme ontbijtjes en meestal kom ik uit op havermout. Met havermout kun je eindeloos variëren, maar toch is het fijn om nóg een optie te hebben. 

Waarom zou je een smoothie in een bowl schenken en niet in een glas? Voor de toppings, natuurlijk! Ik voeg altijd alles toe wat ik lekker vind en in huis heb. Door een smoothie in een bowl te serveren, eet je ook langzamer waardoor je sneller verzadigd bent. Win-win, dus.

Wat heb je nodig voor 1 bowl?

 • 250 plantaardige melk (amandel- en havermelk past hier goed bij)
 • 30 gram havermout
 • 1 el pindakaas of een notenpasta
 • 2 el cacao
 • 1 tl vanille essence of maple syrup

Voor de toppings

 • 1/2 banaan
 • Granola, ik gebruikte Cacao Boekweit van Oot Granola
 • Pindakaas , zoveel als je wilt
 • Cacaonibs, kokossnippers, amandelschaafsel etc. etc.

Wat ga je doen?

 1. Doe alle ingrediënten (behalve de toppings) in een blender en mix het geheel.
 2. Plaats een kookpan op laag/middelhoog vuur en schenk het mengsel in de pan. Laat het geheel warm worden. Wordt het te dik? Voeg dan wat extra melk toe.
 3. Om de ‘smoothie’ extra romig te maken, schenk je het terug in de blender. Mix het geheel weer door.
 4. Schenk het mengsel in een kommetje en maak het af met de toppings.
 5. Bon appetit!

warme smoothie bowl

Begin je dag goed met Oot Granola

Het ontbijt is mijn favoriete maaltijd van de dag. Soms lig ik ’s avonds in bed te bedenken wat ik de volgende ochtend ga eten. Geen grap! Mijn ontbijt moet voedzaam, gezond en vooral lekker zijn. Mij maak je niet blij met muesli, van die droge bende dat je nauwelijks wegkrijgt. Daarom eet ik liever granola. Alleen zitten de meeste granola’s bomvol met toevoegde suikers. Daarom ben ik blij dat ik Oot Granola heb ontdekt. Deze granola’s zitten vol met noten, pitten en zaden. Ze zijn biologisch, glutenvrij en bevatten geen geraffineerde suikers. En het mooiste van allemaal? Het is super lekker!

Winactie Oot Granola Verlopen

Speciaal voor de lancering van The Vegan Effect mag ik twee proefpakketten weggeven. Dit pakket bevat de volgende smaken: 2x Cacao Boekweit, 1x Crunchy Nuts en 1x Paleo Mix. Mijn favoriet is de Cacao Boekweit en daarom krijg je deze twee keer. Kun je niet wachten om de granola te proberen? Met de kortingscode OOTQUIRINE bestel je een proefpakket zonder verzendkosten.

oot granola winactieHet pakket met de verschillende smaken

Hoe maak je kans? Verlopen

 • Volg The Vegan Effect op Instagram. Geen Insta? No problemo, like dan de Facebookpagina.
 • Laat in de reacties weten wat jouw favoriete ontbijtje is.

De twee winnaars maak ik 29 september bekend. Succes! Gefeliciteerd Lizzy en Kimberley!

(Visited 3.653 times, 1 visits today)

22 Comments

 1. Anna 26 september 2018 at 08:17

  Mijn favo ontbijtje is havermout met sojamelk, geprakte banaan, cacao en pecannoten.❤️

  Reply
 2. Tine 26 september 2018 at 08:29

  Mijn favoriete ontbijt zijn ongetwijfeld bananenpannekoejes 🙂 njammie ! Al dan niet met gebakken appeltjes. Jammer genoeg niet altijd voldoende tijd voor :p Ik proef graag mee !

  Reply
 3. Lotte 26 september 2018 at 08:36

  Mijn lievelingsontbijtje is een smoothiebowl van bevroren blauwe bessen en bevroren banaan, met als topping granola en kokosflakes. Jum! ? Deze Oot granola zou daarop heerlijk zijn ?

  Enne, wel fijn deze warmere variant van een smoothiebowl want die van mij werd me langzaamaan wel wat te koud.. ❄️

  Reply
 4. Kimberley 26 september 2018 at 08:46

  Mijn favoriete ontbijtjes zijn toch echt wel simpel havermout met allerlij dingen als chiazaad, lijnzaad etc er in maar ook vegan weltelteefjes op zijn tijd. Maar dit ziet er ook heerlijk uit!

  Heb een aantal maanden met medicatie lopen kloten wat compleet mijn eetlust weg nam en ni na een aantal weken zonder het nog steeds lastig maakt om te eten. Vooral kwa ontbijt. Dus dit lijkt me wel wat! Banaan, pindakaas, cacao is een gouden combo en lijkt me heerlijk met die granola!

  Liefs.

  Reply
 5. Inge Veerman 26 september 2018 at 10:05

  Mijn favo ontbijt is nana-icecream met cacao notenboter cacaonibs en rood fruit erover. Fantastisch! Ik heb pas een proef-pakketje bestelt met de oot granolas en de cacao boekweit smaak is inderdaad erg lekker! Fijn ook dat deze granola zowel vegan als glutenvrij is want dit is soms echt een uitdaging.

  Reply
 6. laura 26 september 2018 at 10:05

  mijn favo ontbijt is kokosyochurt met granola een gesmoorde peer in speculaaskruiden.

  Reply
 7. Merel 26 september 2018 at 10:35

  Eigenlijk is dit recept een van mijn favoriete, maar de andere moet dan wel pumpkin overnight oats met pompoen, pumpkin spice en lekker veel nootjes!

  Reply
 8. Tamara 26 september 2018 at 10:38

  Dit recept lijkt mij echt heerlijk!! Ik ben sinds een klein poosje begonnen met het vegan avontuur. Dit pakket zou mij echt een kickstart geven om het vol te blijven houden. Bedankt voor de inspiratie voor een lekker wintersme smoothiebowl! 🙂

  Reply
 9. Inez 26 september 2018 at 10:52

  Oehhh ik hou ook superveel van ontbijt! Het liefst maak ik een sapje of een smoothie. Daarbij eet ik graag een toast met curryspread en lente uitjes. Dat is echt mij lievelingsontbijt! Oja en ik hou ook heel erg van verse vijgen, maar ik vind het zo lastig om die te vinden in de winkel. Ik heb al een aantal keer geprobeerd om granola te maken maar dit mislukte elke keer. Echt jammer, want ik zou echt willen weten hoe lekkere granola smaakt. ?

  Reply
 10. Laurie Verbrugge 26 september 2018 at 11:00

  Mijn faaavoriete ontbijtje is!:
  Een smoothie bowl met mango banaan en dadels + amandelmelk. Dan voeg ik er een klein beetje kurkuma & kaneel aan toe. Als topping gebruik ik onze huisgemaakte granola!

  (credits naar mijn lieve vriendje die elke week granola maakt) maar toch ben ik benieuwd naar de granola van oots!?

  Reply
 11. Tamara Elbersen 26 september 2018 at 12:53

  Eigenlijk teveel om op te noemen. Ik probeer lekkee te variëren..bv kwark, Teff, havermout, mugcake en pannenkoekjes. Zolang het maar geen brood is ’s morgens. Ik ben reuze benieuwd naar deze granola!! Kan ik lekkere en mooie ontbijtjes mee maken. Ik ga heel hard duimen!!

  Reply
 12. Sharon 26 september 2018 at 13:02

  Dat lijkt me lekker! En een fijne ondersteuning bij mijn vegan ontdekkingsreis! Mijn lievelingsontbijtje is warme havermoutpap van havermout en kokosmelk, met banaan er door heen en als topping pindakaas en noten!

  Reply
 13. Jolanda 26 september 2018 at 13:30

  Mijn ontbijt is de klassieke havermoutpap met banaan en pindakaas 😀 Ik zou er geen enkel probleem mee hebben als ik dat elke dag zou moeten eten.

  Reply
 14. Kyra Bulinckx 26 september 2018 at 14:09

  Mijn favoriete ontbijt is pannenkoeken. Liefst van die lekkere dikke en luchtige zoals de amerikaanse. Dan wat chocolade en banaan erbij, hmmmm… Echt geweldig!

  Reply
 15. Willeke 26 september 2018 at 15:01

  Het favoriete ontbijtje waar ik ’s ochtends wel net de tijd voor bijelkaar kan schrapen bestaat uit twee geroosterde broodjes met pindakaas en banaan. Heerlijk!

  Vaak komt er dan ook nog een kopje koffie met opgeschuimde oatmilk bij kijken. Ingrediënten voor een fijne dag.

  Reply
 16. Nicole Groen 26 september 2018 at 15:40

  Mijn favo ontbijtje is crumble. Heerlijk rood fruit in een bakje, dan de crumble van havermout, noten, dadels en wat kokosolie er op en in de oven. Echt genieten is dat! En je kunt eindeloos variëren met het fruit en kruiden, bijv. peer met speculaaskruiden ?

  Reply
 17. Lianne 26 september 2018 at 15:42

  Ahhh ik wil die héél graag proberen! Éindelijk gezonde granola die ik mag <3 mijn favo herfst ontbijtje is pumpkin pie havermout (amandel of kokosmelk met pompoenpuree, appelmoes, havermout, kaneel en speculaaskruiden en pecannoten on top, warmm!) & deze winterse smoothie bowl met Oot lijkt me jummie en even weer wat anders 🙂

  Reply
 18. Pauline 26 september 2018 at 16:37

  Hmmm wauw die zou ik graag proberen! Ontbijt is echt men favoriete gerecht, goed je dag beginnen. Ik eet graag havermout met geroosterde zaden, warm gemaakt met wat fruit en amandelmelk. Ik doe er graag een beetje cayenne peper bij voor de extra punch en soms ook geraspte courgette. Eigenlijk is het elke dag ook een beetje anders! 🙂

  Reply
 19. Sanne 26 september 2018 at 20:47

  Wat een leuke actie! Mijn favoriete ontbijtje is een smoothiebowl, het lijkt me heerlijk om deze Oot granola te proberen op een smoothiebowl! Superleuk je nieuwe site Quirine!

  Reply
 20. Floortje 26 september 2018 at 21:04

  Mijn favo ontbijtje is plantaardige yoghurt met verse mangostukjes, amandelen, pure chocolade en agavesiroop ?

  Reply
 21. Lizzy Steller 27 september 2018 at 12:04

  Lekker, lekker, lekker! Mijn favo ontbijtje is een pietsie uitgebreid, maaaar toch maak ik het zeker 3x per week haha.

  Komt ie (voor 1 persoon):

  – Havermout (60 gram)
  – Havermelk (op gevoel)
  – 1 grote wortel of een paar kleine (grof geraspt)
  – Stukje gember (fijn geraspt)
  – Peer in stukjes
  – Paar dadels in stukjes
  – Handje walnoten
  – 1 tl kaneel / koek-speculaaskruiden / kurkuma
  – Lijnzaad (optioneel)

  Doe alles (zonder de walnoten en peer) in een pannetje en zet het op het vuur. Als laatste voeg je de peer toe, laat deze even meekoken en top af met walnoten. VET-LEKKER

  De granola is een heeeele fijne optie B op de dagen dat ik wat minder tijd heb! Lekker met (warm) rood fruit en soja kwark. Heel benieuwd naar deze smaken 🙂

  Reply
 22. Yvonne Kerstjens 29 september 2018 at 21:21

  Ik eet het liefste kokos/rijstmelk met mijn eigen mengsel van allerlei granen, noten en banaan , bessen en aardbei. Maar met de winter op komst vind ik iets warms eigenlijk een heel goed idee! Ik loot graag mee. Groetjes!

  Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *