Geen baan en geen huis

De titel klinkt dramatischer dan dat het in werkelijkheid is, maar het komt hier wel op neer. Vanaf 1 mei heb ik geen baan meer en vanaf 1 juni geen huis! Niels en ik hebben namelijk besloten om terug te gaan naar Nederland. Dit komt misschien als een verrassing, omdat we juist hadden besloten wél te blijven in Keulen. Mocht je benieuwd zijn waarom de plannen gewijzigd zijn, dan praat ik je graag bij.

Workwise

Op mijn werk is het vanaf het begin moeizaam geweest. Ik wil niet te veel in detail treden, maar door verschillende toezeggingen en verantwoordelijkheden die niet zijn doorgegaan, is mijn plezier om hier te werken weg. Ik geef niet snel op en zeker omdat ik voor deze baan naar Keulen ben verhuisd, heb ik het vaak de kans gegeven. Ik heb hier lang & goed over nagedacht, maar eigenlijk gaf maar één keuze mij een goed gevoel. En dat was ontslag nemen. Dit heb ik drie weken geleden dan ook gedaan. Hoewel de toekomst nu alles behalve zeker is, ben ik in tijden niet zo vrolijk geweest. Nu weet ik zeker dat ik de juiste keuze heb gemaakt!

Knoop doorgehakt

Voordat ik deze beslissing had genomen, is nog het één en ander gebeurd. De afgelopen maanden in Keulen waren nogal hectisch, want Niels en ik besloten om aan het begin van dit jaar terug te gaan naar Nederland. Net toen we de keuze hadden gemaakt, kreeg Niels promotie en ik zou de kans krijgen om opzoek te gaan naar een nieuwe functie binnen het bedrijf. Tel daarbij op dat we Keulen een leuke stad vinden én dat we een top huis hebben, dus we gingen ervoor! 

Sinds 1 februari is Niels begonnen aan zijn nieuwe functie en ben ik gaan kijken voor een nieuwe functie, waardoor ik weer met plezier naar mijn werk zou gaan. Dit bleek uiteindelijk niet door te gaan en het voorstel was dat ik tot het einde van dit jaar dezelfde functie zou moeten vervullen. Daarom heb ik besloten om voor mezelf te kiezen en heb ik een punt gezet achter dit avontuur. Het voelt nog steeds dubbel: aan de ene kant ben ik opgelucht en ik voel me een stuk relaxter. Aan de andere kant voelt het alsof ik heb gefaald. Ik ging het met idee naar Keulen om hier een paar jaar te blijven wonen en dat heeft anders uitgepakt. Toch weegt het eerste punt voor mij zwaarder en ben ik blij met de beslissing die ik heb genomen. Niels blijft overigens wel werken in Keulen tot het einde van dit jaar, maar reist dan vanuit Amsterdam naar Keulen en blijft daar dan doordeweeks werken.

Nieuw avontuur

Ik zie de komende tijd als een nieuw begin. Het is super spannend, want de komende maanden gaat veel veranderen. Vooral omdat ik niet weet wat er allemaal gaat gebeuren en dat is voor een kleine controlfreak zoals ik best eng. Ik heb ontzettend veel zin om weer terug te gaan naar Amsterdam en om de zomer door te brengen met mijn vrienden. Ook kijk ik er naar uit om mijn blog verder uit te bouwen (domeinnaam & hostingpakket zijn in the pocket, maar daar blijft het bij dus ik wil hier meer tijd aan besteden) en ik ben druk opzoek naar het vinden van mijn droombaan. De eerste brieven zijn de deur uit, maar omdat ik weet dat de concurrentie ontzettend groot is, probeer ik zoveel mogelijk mensen te laten weten dat ik OPZOEK BEN!! Bij deze doe ik dus een oproepje naar een fijne baan in de omgeving van Amsterdam. Weet jij een leuk (groen) bedrijf dat zich bezighoudt met communicatie, social media, marketing of redactioneel werk en ze zoeken iemand? Laat het me weten!

De komende weken staan in het teken van het afronden van mijn baan, (weer) een verhuizing organiseren, het zoeken naar een vast huisje in Nederland en het vinden van een baan. Een jaar in het buitenland wonen heeft mij veel gebracht en ondanks dat het werk niet gelopen is als verwacht, heb ik hier absoluut geen spijt van. 

(Visited 419 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. Farzaana 7 april 2016 at 18:37

  Wauw! Wat spannend allemaal wat je nu meemaakt. Ik ben blij dat je toch happy bent, ook al heb je straks geen huis en geen baan meer. Ik wens je heel veel succes toe! Op naar een nieuw avontuur!

  Reply
  1. quirinesmit 7 april 2016 at 19:22

   Dankjewel! Ik voel aan alles dat het goed gaat komen, ik heb in tijden niet zoveel energie gehad als nu.

   Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *