Galápagos – Isla Santa Cruz in foto’s

Yeah baby! Het is tijd voor *tromgeroffel* de Galápagos! Ik deel dit op in verschillende posts, want we zijn hier tien dagen geweest en we hebben zoveel foto’s gemaakt. Wauw wauw wauw! Wat was dit een onvergetelijke ervaring. Er bestaat dus een plek op de wereld waar mens & dier in harmonie kunnen leven. Sterker nog, wij voelden ons eerder te gast op de eilanden en de dieren trokken zich niks van ons aan.

Ik begin met het eiland waarop ons avontuur begon: Isla Santa Cruz. Wij verbleven hier drie nachten en we sloten de tien dagen ook hier af. Ik laat je zien wat wij hebben gedaan, waar we sliepen én waar je vegan kunt eten.


Isla Santa Cruz

galapagos

We vlogen op het eiland Baltra en via een bus-bootje-bus kwamen we aan bij Isla Santa Cruz. Het eiland met het grootste centrum en waar het allemaal super modern is. Dit is niet wat ik verwachtte van een eiland en de rest van de eilanden zien er zeker niet zo uit. Veel mensen gebruiken Santa Cruz als een tussenstop, waar ze met bootjes naar andere eilanden gaan. Zonde, want er valt hier veel te doen en wij hebben ons goed vermaakt.

Reserva El Chato

Met een taxi rijd je binnen 40 minuten naar Reserva El Chato. In dit reservaat zitten ongelofelijk veel reuze landschildpadden en je kunt deze beesten van een kleine afstand bewonderen. Indrukwekkend!

galápagos

galápagos

Onderweg kwamen we al meerdere schildpadden tegen en we werden ook ‘gewaarschuwd’ door middel van bovenstaande bordjes.

galápagos

De allereerste schildpadden die we zagen in het reservaat? Bovenstaand paar! Goede binnenkomer ;).

galapagos

galápagos

galápagos

galápagos

Tortuga Bay

Ik heb al vaker geroepen dat ik op het mooiste strand ooit ben geweest, maar Tortuga Bay overtreft alles. Waarom? Foto’s zeggen genoeg…

galápagos

galápagos

galápagos

De combinatie van het allerfijnste zand, de heldere turquoise zee én de prachtige leguanen maken het een hele bijzondere plek.

galápagos

galápagos

Je moet een klein uurtje naar Tortuga Bay lopen, maar met zo’n omgeving is dat geen straf. Bovenstaande bomen en cactussen geven trouwens goed weer hoe de vegetatie is op het eiland. Verwacht niet een ‘standaard’ paradijs met palmbomen en rustige stranden, want je ziet op ieder eiland terug dat het een vulkaan is (geweest). Sommige eilanden hebben zelfs helemaal geen planten en bomen.

galápagos

galápagos

galápagos

Los Gemelos

Onderweg naar Reserve El Chato kom je langs Los Gemelos. Dit zijn twee enorme kraters waar je een stuk langs kan lopen. Leuk om even een tussenstop te maken.

galapagos

Rondlopen op Santa Cruz

Op de Galápagos hoef je niet actief opzoek te gaan naar wilde dieren. Loop een rondje naar de haven en je struikelt of zit bijna op leguanen, zeehonden en pelikanen.

galápagos

galápagos

Slapen & vegan eten op Santa Cruz

galápagos

De Galápagos zijn duur. Daar is geen woord over gelogen, maar toch kun je het zelf zo gek maken als je wilt. Wij hadden zeker meer kunnen besparen op bijvoorbeeld de overnachtingen op Santa Cruz, maar we hadden zó’n fijn hostel (met een waanzinnig ontbijt) dat ik hier graag wat meer geld aan uitgeef. We sliepen in La Posada del Mar. Niet alleen waren de kamers mooi en schoon, vooral de eigenares – Cecilia- maakte het tot een fijne plek. Wat een lief vrouwtje is dit.

Het veganistisch eten op de Galápagos is om te huilen. Valt natuurlijk te verwachten, maar ik vond het enorm dubbel. Aan de ene kant ben je de hele dag bezig met het observeren en bewonderen van de wilde dieren en aan de andere kant wordt er massaal vlees en vis geconsumeerd. Groenten zijn nauwelijks te vinden en als het op het menu staat (bijvoorbeeld een simpel gerecht met groenten en rijst) is het veel duurder dan wanneer je een vis bestelt.

galápagos

Op Santa Cruz is er een straat waar allemaal goedkopere restaurants aanzitten (zie twee foto’s hierboven). Overdag kun je hier een goedkoop menu scoren en hier zijn vega(n) opties mogelijk. Niet altijd zijn de soepen veganistisch, maar wel vegetarisch. Als hoofdgerecht bieden de meeste restaurants een vega optie aan en je kunt het ei weglaten en bijvoorbeeld extra bonen vragen. ’s Avonds worden de tafels en stoelen op straat gezet en kun je hier terecht voor een relatief goedkoop diner. Ook hier kun je vega(n) eten. Een beetje creatief zijn met de menu’s aanpassen, is wel nodig.

Mijn favoriete tentje was Galápagos Deli, dit restaurant zit onder het hostel La Posada del Mar. Ze verkopen hier heerlijke broodjes die je ook vegan kunt bestellen. Ideaal als lunch en om mee te nemen naar het strand. En, als je hier toch ben: haal dan een ijsje. Ze hebben zestien smaken waarvan er acht veganistisch zijn. Jam!

Na Santa Cruz stapten we op een zeilboot voor een trip van vier dagen. Deze ervaring heeft de Galápagos compleet gemaakt. Want ja, het kan nog mooier dan bovenstaande foto’s. Ik laat het je in het volgende artikel zien mét veel onderwaterfoto’s. Inmiddels ben ik in Peru en je kunt mij volgen via Facebook en Instagram.

(Visited 319 times, 1 visits today)

8 Comments

 1. Manouk - Groetjes uit Verweggistan.nl 7 februari 2017 at 13:36

  Wauw, fantastisch! Wij gaan in juli. Wat denk je, is tien dagen genoeg of moeten we er langer voor uittrekken? Ben heel benieuwd naar jullie zeilreis (en de kosten ervan) en avonturen in Peru!

  Reply
  1. Quirines 8 februari 2017 at 17:24

   Aahh jaloers 😉 Ik ben tien dagen geweest en ik vond het perfect! Natuurlijk kun je langer blijven en meer eilanden bezoeken, maar dat betekent ook… meer sparen. Wij zijn 3 nachten en 4 dagen op een boot geweest en voor de rest waren we op Isla Santa Cruz en Isla Isabela. Tip: boek je bootreis niet van te voren, maar ga daar voor een ‘last minute deal’. Omdat wij niet hoefden te haasten qua tijd, konden we 2 dagen wachten voordat we op de boot stapten. Hierdoor hadden wij een goede prijs (nog steeds is het erg veel geld, maar het is maar een fractie van het originele bedrag) en betaalde we €537,- p.p. De boot heet The Beagle en dit was een prachtige zeilboot. Alles was hier verder goed geregeld; heerlijk en uitgebreid eten, groep van 12 man, super schoon, iedere dag werd onze kamer schoongemaakt en een fijne mix van snorkelen en hiken op de eilanden.

   Reply
   1. Manouk - Groetjes uit Verweggistan.nl 9 februari 2017 at 10:26

    Gaan we zeker proberen, zo’n cruise! En als we het niet kunnen betalen, dan gaan we gewoon eiland hoppen, zoals ik veel mensen ook zie doen. Heb er erg veel zin in en vind je foto’s echt prachtig! Bedankt voor de info in elk geval 🙂 De boot ziet er echt zo mooi uit.

    Reply
    1. Quirines 9 februari 2017 at 20:21

     Ja wij waren eerst ook van plan om alleen te gaan eiland hoppen (wat ook super is!) maar zo’n cruise maakt het wel compleet. Anyway, het wordt sowieso een onvergetelijke ervaring 😀

     Reply
    2. Quirines 9 februari 2017 at 20:22

     Ja, wij waren van plan om alleen eiland te hoppen, maar zo’n cruise heeft toch het plaatje compleet gemaakt. Anyway, het wordt sowieso tof met of zonder cruise 😀

     Reply
  1. Quirines 8 februari 2017 at 17:19

   Ja, ik kan alleen maar zeggen: doen! Plan het, spaar ervoor en boek je tickets 😀 Onvergetelijke ervaring.

   Reply
  2. Manouk - Groetjes uit Verweggistan.nl 9 februari 2017 at 10:25

   Gaan we zeker proberen, zo’n cruise! En als we het niet kunnen betalen, dan gaan we gewoon eiland hoppen, zoals ik veel mensen ook zie doen. Heb er erg veel zin in en vind je foto’s echt prachtig! Bedankt voor de info in elk geval 🙂 De boot ziet er echt zo mooi uit.

   Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *