Ecuador – Quito en Cuenca in foto’s

YAY! Het is eindelijk tijd voor Ecuador. En ik ben fan! De natuur, de koloniale stadjes, de Galápagos (of course), de mensen en het heerlijke eten in Vilcabamba. Onze reis begon in Quito waar we ruim een dag verbleven. Ook laat ik je in deze blogpost Cuenca zien, een stad dat in het zuiden van Ecuador ligt.

Quito

Na een reis van 22 uur (!) vanuit Cali, Colombia kwamen we aan in Quito. We hebben hier twee nachtjes geslapen, maar zijn één volle dag in de stad geweest. Lang genoeg om alles te zien. Het historisch centrum is erg mooi (het staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO), maar aan de andere wijken mis je niks. Vooral de backpackers-wijk Mariscal is spuuglelijk en je vindt hier voornamelijk fastfoodketens en discotheken. Niels en ik sliepen bij La Rosario; een heel schoon, mooi hostel met aardige mensen én op een goede locatie. Aanrader dus.

quito

quito

quito

quito

quito

Qua vegan eten vond ik Quito wel tegenvallen. Er zijn weinig restaurants dat veganistisch voedsel aanbieden, dus ik bestelde vaak een gerecht waar ik zonder kaas bijvoorbeeld. Bovenstaande lunch at ik bij BamBao. Dit broodje was gevuld met verschillende groenten waaruit ik kon kiezen, tofu en sesamzaadjes. Hier hoorde ook een salade en een drankje bij.

quito

quito

quito

Natuurlijk even tijd maken voor een cheesy foto 😉

quito

Cuenca

Tussen Quito en Cuenca zijn we tien dagen naar de Galápagos geweest. Cuenca ligt in het zuiden van Ecuador en is net zoals Quito een stad met veel koloniale invloeden. We hoorden positieve verhalen over Cuenca, meer dan over Guayaquil. Vanuit de Galápagos vlogen we naar deze stad, maar we pakten gelijk de bus naar Cuenca.

cuenca

En, ben ik een beetje bruin geworden? 😉 Na tien dagen Galápagos kon ik weer een cappuccino kan drinken. Met amandelmelk. Ik dronk dit trouwens bij Cafe de Nucallacta. Een fijne koffiespot waar ze hun eigen bonen roosteren.

cuenca

cuenca

cuenca

Gringo alert!

cuenca

cuenca

cuenca

Cuenca is zeker een mooie stad, alleen naast de vele kerken bezoeken, kun je er niet zoveel doen. Het is klein en overzichtelijk en overdag hangt er een goede sfeer. Het is een stuk rustiger dan in Quito. ’s Avonds vond ik de sfeer wat minder gezel, dus vermaakten we ons met series in het hostel. We sliepen trouwens in Posada Gran Colombia. Dat prima was, maar verder niet bijzonder.

cuenca

Ik werd wel helemaal happy van het lekkere eten in Cuenca. Dit was bij Good Affinity. We kregen een menu met een goedgevulde soep met groenten en quinoa. Niels ging voor het hoofdgerecht wat hij zelf kon samenstellen (alles plantaardig en zo lekker) en ik had veel zin in noodles met gerookte tofu en gewokte groenten. Jam!

De volgende post over Ecuador staat in het teken van de Galápagos. Ik kan niet wachten om dit te laten zien! Inmiddels ben ik net aangekomen in Peru. Benieuwd hoe ik het daar heb? Je kunt mij volgen via mijn Facebook en Instagram.

(Visited 343 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *