Galápagos – Isla Isabela in foto’s

De laatste blogpost over de Galápagos! Na de cruise pakten we meteen de boot naar het grootste eiland: Isla Isabela. We zijn hier een aantal dagen verbleven en we hebben gesnorkeld met zeeschildpadden (de GoPro was weer mee), we bezochten de Wall of Tears en we zagen onder andere flamingo’s en baby schildpadden. Ook heb ik voor het eerst vegan ceviche gegeten en ik laat je zien bij welk restaurant dat was. Kijk je mee?

Isla Isabela

galápagos

Tijdens de cruise leerden we Frank kennen en hij ging met ons mee naar het eiland. Op de boot ontmoetten we Navah en Leanne en daarmee was onze groep compleet. Nooit gedacht dat we op de Galápagos nieuwe vrienden zouden maken, want eerlijk is eerlijk.. de gemiddelde leeftijd is hier 50+.

Isla Isabela is perfect om op eigen houtje te bezoeken. Ik kreeg op dit eiland de echte ‘island feeling‘ als je begrijpt wat ik bedoel. Denk aan geen auto’s, geen verharde wegen, alles gaat tranquilo en er zijn veel palmbomen. Ook hier stikt het van de wilde dieren en daar kom je natuurlijk voor.

galápagos

Gevloerd door de warmte…

galápagos

galápagos

Wall of Tears

Na een -bloedhete- wandeling van ongeveer twee uur, bereikten we de Wall of Tears. Deze muur is ongeveer 25 meter lang en gebouwd tussen 1945 – 1956. Het grimmige hieraan is dat dit een gevangenis moest worden, gebouwd door… de gevangenen zelf! De gevangenis is nooit afgekomen omdat duizenden gevangenen tijdens de bouw zijn gestorven. Je begrijpt meteen waar de naam vandaan komt.

galápagos

Achter de Wall of Tears kun je nog een flink stuk omhoog klimmen. Je wordt beloond met mooie uitzichten over het eiland.

galápagos

Laguna Salinas

Jaa flamingo’s! Isla Isabela heeft verschillende meertjes en deze lake is het huis voor een groep flamingo’s.

galápagos

Centro de Crianza Arnaldo Tupiza

Nadat we de flamingo’s hadden bekeken, vervolgden we onze weg naar een opvangcentrum voor schildpadden. Je vindt ze hier in alle soorten en maten. Baby schildpadden overleven het hier nauwelijks zonder de hulp van de mens. Dit komt vooral de grote hoeveelheid ratten die op de eilanden lopen. Zij eten namelijk de eitjes op.

galápagos

Dagtour ‘Las Tintoreras’

We boekten een tour voor een halve dag. Dit bestond uit een deel van Isla Isabela bezoeken en snorkelen. Het stukje eiland waar we naartoe gingen, vond ik niet zo indrukwekkend (oeps, volgens mij word ik verwend) maar het snorkelen was wel erg gaaf. De zeeschildpadden waren zo dichtbij! Verder zwom er op 30 cm afstand een pinguïn voor ons en zagen we een haai.

galápagos

galápagos

Die zeeschildpadden houden er wel van

galápagos

galápagos

Pinguïn <3

galápagos

Blue-footed boobies <3 <3

Ik heb vooral gefilmd tijdens het snorkelen en maar een paar foto’s gemaakt. Echt, een GoPro raad ik iedereen aan.

galápagos

galápagos

galápagos

galápagos

Vegan eten op Isla Isabela

Net zoals bij Santa Cruz is er niet veel keuze. Tip: wees creatief met bijvoorbeeld de dagmenu’s. Er is altijd een vegetarische optie en vaak kan eenvoudig de kaas en het ei worden weggelaten. Wel vond ik twee restaurants met vegan opties (de aanhouder wint ha!).

Shwarma Hot

galápagos

Leuke tent mét lekkere falafel! Ook kun je hier gestoomde groenten bestellen. Want man man man… ook op dit eiland is het vinden van groenten haast onmogelijk.

El Cafetal Galapagos

galápagos

Het lekkerst heb ik gegeten bij dit restaurant, want… vegan ceviche! Ik wilde dit typische Zuid-Amerikaanse gerecht al een tijd proeven maar het bevat altijd vis. Dit restaurant is zeker niet goedkoop, maar voor een avondje mocht het wel ;).

Dit waren ze dan, de Galápagos blogs! Mocht je het leuk vinden dan kun je hier deel 1 en deel 2 lezen. Ik heb zó enorm genoten en het is al het geld dubbel & dwars waard. Dit is absoluut het meest vetste wat ik ooit heb gedaan en gezien. Inmiddels ben ik in Peru aangekomen, Lima op precies te zien. Benieuwd hoe ik het hier heb? Je kunt mij volgen via mijn Facebook en Instagram.

(Visited 373 times, 1 visits today)

4 Comments

  1. Quirines 17 februari 2017 at 21:52

   Niet normaal toch?? 😀 Fijn weekend!

   Reply
 1. Manouk - Groetjes uit Verweggistan.nl 15 februari 2017 at 15:31

  Wat een leuke blog weer! Ik volg je vol enthousiasme, want ik ga deze zomer dus zelf ook, ook naar Peru. Je Instagram staat vol prachtige foto’s! Ik blijf je volgen, ben erg benieuwd naar je avonturen in Peru 🙂

  Reply
  1. Quirines 17 februari 2017 at 21:57

   Zo lief en vooral heel erg leuk! Je gaat het zo naar je zin hebben! Dan kan ik met veel jaloezie jou volgen 😉

   Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *