Ecuador – Vilcabamba in foto’s

Vilcabamba… Mag ik hier wonen? Deze plek heeft mijn hart gestolen. De sfeer die er hangt, de mensen, het eten en de mooie omgeving. Niet verrassend dat we hier wat langer zijn blijven plakken.

Er hangt een bepaalde sfeer en rust in dit plaatsje dat ik lastig vind te omschrijven. Voor Quirines.nl heb ik Mavi geïnterviewd; zij is een veganist en woont in Vilcabamba. Zij legt uit waarom het niet te vergelijken is met elke andere plek in Ecuador. Je kunt het interview hier teruglezen.

vilcabamba

vilcabamba

vilcabamba

Vilcabamba is niet groot en alles vindt plaats rondom het plein. In Vilcabamba stikt het van de leuke restaurants, gezellige cafés en kleine winkels. Veel toeristen komen naar deze plek om te wandelen, maar dat lieten Niels en ik even voor wat het was. We zijn tenslotte op vakantie 😉 We sliepen bij Jardin Escondido en dit was ons goed bevallen. Niet alleen zijn de kamers ruim en schoon, er is een grote binnenplaats en de eigenaar maakte speciaal voor mij een vegan ontbijtje klaar.

vilcabamba

vilcabamba vilcabamba

Iets buiten het dorpje vind je het prachtige hotel Madre Tierra. Nét iets boven ons budget (ahum), maar perfect om een middag hier te spenderen met een boek.

vilcabamba

vilcabamba

vilcabamba

vilcabamba

Vegan eten in Vilcabamba

Aan eetgelegenheden geen gebrek en veel restaurants bieden vega(n) opties aan. Het eten onderscheidt zich van de rest van Ecuador omdat veel restaurants biologische, verse en plantaardige producten gebruiken. Ik heb hier alleen maar lekker gegeten en ik deel mijn drie favorieten.

United Falafel Organisation – UFO

vilcabamba

vilcabamba

Grote falafelballetjes, vegan aoli, frietjes gemaakt van yucca, kombucha en vegan brownies.. Wat wilt een mens nog meer? Hiervoor ga je naar United Falafel Organization.

Juice Factory

vilcabamba

De naam zegt het al; bij de Juice Factory drink je sapjes en smoothies. Ik overdrijf niet dat bovenstaande smoothie net zo lekker was als een ongezonde milkshake. Het bestaat uit amandelmelk, cacao, banaan, aardbei, maca poeder en nog wat andere ingrediënten. Ik heb deze wel drie keer gedronken. Naast smoothies kun je er ook terecht voor wat vegan snacks.

Midas Touch

vilcabamba

Naast de Juice Factory vind je Midas Touch. Waar ik deze heerlijke vegan banaan-kaneel pannenkoek heb gegeten. Mag ik iedere ochtend zo’n ontbijtje? Dikke vette aanrader 🙂

Ik hoop dat ik ooit nog eens terugkom naar Vilcabamba. Veel mensen emigreren naar deze plek en ik begrijp heel goed waarom. Ben jij hier eens geweest? Op dit moment zit ik in Lima en ben ik voornamelijk alleen maar aan het eten. Het is hier ook al zo’n vegan paradijs. Benieuwd naar wat ik nog meer uitspook? Je kunt mij volgen via mijn Facebook en Instagram.

(Visited 486 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Merel 18 februari 2017 at 11:18

    Wat een fijne plek! <3 ik wordt helemaal blij van je foto's. Geniet er van!

    Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *