Een maand geen alcohol – week 1 & 2

De eerste twee weken zijn om van mijn alcoholvrije maand, dus dat betekent dat ik halverwege ben. Tijd voor een update! Ben je trouwens benieuwd waarom ik dit doe? Dat kun je hier lezen.

Brak beginnen

De eerste week tot en met vrijdag was niet lastig: ik werd maandag 8 februari wakker met een kater, omdat ik de dag daarvoor carnaval (ja echt..) had gevierd. Dus een betere start voor deze maand kon eigenlijk niet. Doordeweeks drink ik niet of nauwelijks, dus dat was voor mij een eitje. Maar toen brak het weekend aan: vrijdag brachten de vader van Niels en zijn vriendin een bezoekje aan Keulen. We begonnen bij ons thuis met een borrel, alleen bestond dat voor mij en Niels uit een glas fris. Eerlijk: ik vond het toen wel lastig. Na een werkweek had ik écht zin in een glas rode wijn, maar toen Niels zei: ‘Wil je nu al opgeven?’, kwam ik weer bij zinnen. Natuurlijk ga ik niet opgeven! De avond vervolgde met een etentje bij een favoriet restaurant van ons. Ik besefte me voor het eerst dat je na twee Cola Light en paar glazen water echt ‘vol’ zit qua drinken. Tijdens het etentje koste het mij geen moeite om geen alcohol te bestellen. Voor mij is de eerste keer ‘nee’ zeggen het moeilijkst en daarna ben je eraan gewend. Wel heel fijn: de volgende ochtend werden we helemaal fris wakker. Zaterdagavond had ik minder moeite, ook al dronk ons gezelschap wel een wijntje. Week 1 gehaald!

Weekendvibes

Afgelopen maandag werd ik wakker alsof ik was overreden door een vrachtwagen. Whut?! Ik was het weekend niet laat naar bed geweest en ik had geen druppel gedronken. Dit was het laatste wat ik had verwacht. De rest van de week ging goed en wat mij vooral opviel is dat ik vrijdagavond super veel energie had. Wellicht had dat te maken met de weekendspirit. Helaas was het een valse weekendspirit, want ik had zaterdag een werkdag van 14 uur. Hierna had ik zin in een verfrissend biertje, ook omdat iedereen om mij heen dronk. Uiteraard bleef ik braaf bij een Bionade en water. Zondag werd ik weer super moe wakker, maar ik sleepte mezelf toch uit bed en liep een rondje hard van 10km. Daarna was mijn energie weer terug. Week 2 ook in de pocket!

Herboren?

Of ik nu al veel verschil voel? Eigenlijk (nog) niet. Wellicht is twee weken te weinig om je als ‘nieuw’ te voelen. Ik ben vooral moe, maar dat kan ook te maken hebben met een drukke werkweek die ik achter de rug heb. Komende week wordt lastiger: een vriend komt naar Keulen en wij gaan natuurlijk uit. Verder zie ik geen moeilijkheden, maar misschien zijn juist de ongeplande dingen juist het lastigst. Ik ben benieuwd!

(Visited 584 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *