Colombia – Salento in foto’s

Salento; de plek van de koffieplantages en de mega hoge palmbomen. Wij waren niet van plan om hierheen te gaan, maar na goede verhalen van reizigers pakten we toch de nachtbus vanuit Medellín. De reis naar Salento was prachtig en de plaats zelf ook. Alleen… regende het 90% van de tijd. Ja, lieve mensen ook hier is het niet alleen maar zonneschijn. Toch benieuwd naar de foto’s? Ik laat het je zien.

salento

salento

Het dorpje zelf is erg klein, maar gezellig. Meer dan een halve dag heb je niet nodig om alles te zien. Dus wat doe je dan? Precies, leuke koffietentjes opzoeken en mensen kijken.

cali

salento

Weinig vegan eten te vinden, maar bij Brunch konden ze met kleine aanpassingen wat voor mij maken. Er staat wel een vegan burger op de kaart en deze heb ik ook goed gekeurd. En ja, je porties zijn enorm! Dat ik nog niet tonnetje rond ben, is trouwens een wonder.

cuenca

salento
El Mocambo Guesthouse is een aanrader mocht je ‘normale’ hotelkamers zat zijn. Niet alleen de plek van het guesthouse is prachtig, ook onze slaapplaats was dat. We sliepen namelijk in een tent! Niet zomaar een tent: we konden hier makkelijk instaan en er stond een groot, fijn bed in. Dit alles werd verlicht met kleine lampjes én we hoorden ’s nachts de regen tegen de tent aantikken. Wat het extra leuk maakte, was het prachtige uitzicht vanaf ‘ons’ terras.

salento

salento

Naar Salento kom je voor de koffieplantages en om te hiken. Het eerste sloegen wij over, maar we wilden wel graag de ‘bekende’ palmbomen zien en de kolibris. We deden er ongeveer vier uur over en ondanks het slechte weer was het de moeite waard.

salento

salento

salento

salento

salento

salento

Met onze hoofden in de wolken. We begonnen de hike met een zonnetje, maar na een uur of twee sloeg het helemaal om.

salento

salento

salento

Het einde van de hike was indrukwekkend, met palmbomen van meer dan 60 meter hoog. We konden hier alleen niet lang van genieten, want het stormde inmiddels. Hopelijk krijg je toch een beetje een idee hoe mooi het daar is.

Na Salento zijn we doorgegaan naar Cali. Mocht je van plan zijn om Cali te bezoeken: doe het niet. Deze stad is lelijk en grimmig en daarom vind ik het niet de moeite waard om er iets over te schrijven. Wel stikt het van de vegan hotspots, dus daar komt wel een artikel van online. Mocht je per ongeluk toch terechtkomen in Cali, dan weet je tenminste waar je moet eten.  Benieuwd naar Ecuador waar ik inmiddels ben? Je kunt mij volgen via Facebook en Instagram.

(Visited 166 times, 1 visits today)

4 Comments

 1. Marieke l Bluebell Forest 2 februari 2017 at 16:38

  Jeetje wat een prachtige plek weer. Ik ben zo ontiegelijk jaloers haha. Dat guesthouse klinkt ook echt als het meest romantische plekje op aarde, dat uitzicht; wauw!

  Reply
  1. Quirines 3 februari 2017 at 18:00

   Ja, zelfs in de regen was het nog mega romantisch 😀

   Reply
 2. Djuli 3 februari 2017 at 10:19

  Prachtige foto’s! Die kleurrijke huisjes zijn zooo leuk!

  Reply
  1. Quirines 3 februari 2017 at 18:00

   Dankjewel lieve Djuli! 🙂

   Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *