Colombia – Villa de Leyva en San Gil in foto’s

Villa de Leyva en San Gil zijn de plaatsen die wij de afgelopen dagen hebben bezocht. We zijn hier echt tot rust gekomen. Villa de Leyva is een klein, mooi dorpje waar we hebben gehiked en rondgedwaald door de straatjes. In San Gil hebben we in waterholes gezwommen en genoten van het heerlijke weer. Kijk je mee naar de foto’s?

Villa de Leyva

villa de leyva

villa de leyva

We sliepen in La Roca. Een mooi hotel, gelegen aan het grootste plein van Zuid-Amerika. Niet alleen het hotel was mooi, ook de view vanuit onze kamer was prachtig. Villa de Leyva is geen goedkoop dorpje, maar ik raad het zeker aan. Er hangt een ontspannen sfeer, je kunt er veel activiteiten doen en je komt er vooral tot rust.

villa de leyva

villa de leyva

villa de leyva

villa de leyva

villa de leyva

Het enige nadeel van dit dorpje is het aanbod van restaurants. Je struikelt over de Italiaanse eettentjes en verder is de keuze beperkt. Het enige restaurant dat een vegan menukaart serveerde (naast vegetarisch- en vleesgerechten) was Savia Restaurant. Dit maakte het wel helemaal goed, want we hebben hier zo lekker gegeten.

villa de leyva

Colombianen zijn gék op Kerst. Het maakt niks uit of het 30 graden is: alles is versierd met slingers, flikkerde kerstbomen, lampjes in alle kleuren van de regenboog en Kerstmannen afgebeeld op sneeuw. Vooral ’s avonds ziet het er gezellig en vooral hysterisch uit.

San Gil

san gil

san gil

Als je de reisgidsen mag geloven, stelt San Gil niet zoveel voor. Tenzij je graag wilt raften, paragliding of een andere (extreme) sport wilt beoefenen. Misschien komt het doordat ik weinig verwachtingen had, want ik ben positief verrast door dit plaatsje. Het centrum is druk, maar ik vind dat juist wel leuk. Daarnaast is de natuur prachtig en was het heerlijk weer.

san gil

san gil

san gil

san gil

Ontbijten deden we op de lokale (fruit) markt. Zoveel stalletjes waar je een juice, smoothie of bovenstaande fruitsalade kunt halen. Normaal gesproken hoort hier nog geraspte kaas overheen. Je begrijpt dat ik hiervoor bedankte. En trouwens, wie wilt wel kaas over zijn fruitsalade? Vegan eten in San Gil was lastig, maar ik heb toch twee restaurants gevonden waar het kan. Dit komt later online 🙂

san gil

Ben je benieuwd hoe onze reis is begonnen in Bogotá? Dat kun je hier terug vinden. We zijn net aangekomen in Santa Marta. Morgen gaan we een vierdaagse trekking doen naar Ciudad Perdida. Ik heb nog nooit zolang een trekking gedaan, dus ik ben erg benieuwd. Volg mij via Facebook en Instagram

(Visited 190 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. Alexander 19 december 2016 at 17:55

  oke jaloers

  Reply
 2. fabio-zander@web.de 5 januari 2017 at 16:30

  Q! Your pictures look fabulous! I am sure you guys have a great time and enjoy every dish and every lake you can jump into 🙂

  Best wishes !!
  FAZA

  Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *