3x vegan restaurants in Bogotá, Colombia

Mocht Bogotá jouw eerste bestemming zijn in Colombia, dan is dit een goed begin. Deze stad biedt een ruim aanbod aan vega(n) restaurants. Het is niet zo makkelijk als in Amsterdam, want ik moet het nodige (voor) onderzoek doen. Je kunt er namelijk niet vanuit gaan dat ze in een ‘normaal’ restaurant een maaltijd veganizen. Zeker als je de taal (bijna) niet spreekt, zoals ik. Ik ben in Bogotá ruim een dag geweest en ik heb alleen maar lekker vegan gegeten.

Govindas Loto Azul

Naar dit restaurant gingen we voor het ontbijt, zoals je hier kunt lezen. Net zoals bij vele restaurants verschilt het menu per dag. Wij waren hier erg vroeg en daarom konden zij alleen onderstaand gerecht serveren. Een soort stoofpotje gemaakt van rijst, peulvruchten, bonen, wortel en ‘vlees’ gemaakt van tofu. Dit alles heeft lang gestoomd in bananenbladeren. Normaal gesproken ga ik voor een bakje havermout als ontbijt, maar dit smaakte erg goed!

vegan restaurants bogotá

vegan restaurants in bogotá
Govindas Loto Azul
Wijk: La Candelaira

Quinua y Amaranto

Wát een leuk, schattig restaurant is dit. We hadden geluk, want er was nog één tafeltje over. Dagelijks wordt er een verschillend menu geserveerd, bestaande uit soep, een hoofdgerecht, nagerecht en een drankje. Via de website kun je zien wat er op de kaart staat. De gerechten zijn altijd vegetarisch en meestal veganistisch. Mocht het vegetarisch zijn, kunnen ze dat aanpassen.

Het verschil tussen vegetarisch en veganistisch is niet altijd duidelijk en daarom werd wel wat kaas over mijn aubergine gestrooid. Dit heb ik aan Niels gegeven. Als voorgerecht kregen we een champignonsoep, hoofdgerecht bestond uit een mix van rijst en bonen, een stoofpot van aubergine (dit was zo lekker) en een salade met bloemkool. Het nagerecht was een kokosdessert en we kregen twee sapjes te drinken.

vegan restaurant in bogotá

vegan restaurant in bogotá

vegan restaurant in bogotá

Quinua y Amaranto
Wijk: La Candelaira

Pita Wok

Dit restaurant verdient zeker niet de schoonheidsprijs, maar je kunt hier heerlijk en goedkoop eten. Naast veganistisch en vegetarisch eten, serveren ze ook vlees. Handig, mocht je met een gemixt gezelschap zijn. Naast pitabroodjes en wraps kun je kiezen uit verschillende wok- en rijstgerechten. De pitabroodjes zijn enorm en deze werd geserveerd met falafel, hummus, chips en sla.

vegan restaurant in bogotá

Pita Wok
Wijk: La Candelaira

Ik ben blij dat de eerste stad tijdens mijn reis goed is bevallen. Inmiddels ben ik in een kleiner dorpje en hier gaat het toch een stuk lastiger. Mocht je me willen volgen tijdens dit avontuur, dan kun je dat doen via Facebook en Instagram

(Visited 327 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *