Vegan restaurants in Villa de Leyva en San Gil, Colombia

Bovengenoemde plaatsen zou ik niet bestempelen als ‘vegan friendly’. Sowieso is Colombia erg georiënteerd op rundvlees, vis en kip maar met een beetje onderzoek kom ik er uit. Ik deel daarom graag de plekken waar je heerlijk veganistisch kunt eten. Want dat is het, zodra ik een plek tegenkom is het eten super lekker.

Villa de Leyva

Villa de Leyva is een super mooi, oud dorpje waar 99% van de restaurants Italiaans zijn. Mocht je benieuwd zijn naar de foto’s van deze plek, dan kun je dat hier terugvinden.

Savia

Oké, er is dan weinig keuze in Villa de Leyva: dit is meteen wel de lekkerste lunch die ik tot nu toe heb gegeten in Colombia. Savia biedt veel vegetarische en vegan opties aan, naast gerechten met kip en vis. Rood vlees wordt hier niet geserveerd. Het restaurant is wat duurder dan gemiddeld (sowieso is Villa de Leyva wat prijziger), maar wat je terugkrijgt is het meer dan waard.

Niels en ik deelden voorgerechtje: gemarineerde tofu met paddenstoelen en tomaat. Als hoofdgerecht ging ik voor een gigantische salade. De rijst was gemengd met quinoa en verder zaten er allemaal verse groenten, kiemen, rozijnen en noten in.

savia
savia

Tahini

Dit is, helaas, geen restaurant maar wel een kleine vegan walhalla. Je kunt hier verschillende superfoods kopen, maar ook chocolade, oliën, theesoorten en andere hebbedingen. Ik was verbaasd dat ik zo’n winkel ben tegengekomen in dit kleine dorpje.

tahini

tahini

tahini

San Gil

Wanneer HappyCow maar twee opties heeft voor vegan restaurants, dan weet je dat een plek niet makkelijk is. Toch heb ik drie plekken weten te vinden, waar ik goed heb gegeten.

Markt

Er is een grote markt(hal) waar alleen maar groenten en fruit wordt verkocht. Hier kun je lekker ontbijten bij één van de vele stalletjes. Ik bestelde onderstaande fruitsalade, deze wordt geserveerd met granola. Tip: vraag zonder kaas, want normaal gesproken wordt hier een soort geraspte kaas overheen gestrooid.

markt

7 Tigers

De foto ziet er niet zo mega smakelijk uit, maar dit was zó’n heerlijke vegan pizza. Op de kaart wordt alleen een vegetarische variant aangeboden, maar je kunt het zonder kaas vragen. De eigenares kwam zelfs naar ons toe, omdat ze het zo leuk vond dat ik een vegan pizza had besteld én omdat ze het extra lekker had gemaakt. Hoe leuk!

7tigers

Trigo Y Miel

Dit restaurantje heb ik via HappyCow gevonden. Het ligt wat buiten het centrum, maar het is het zeer waard. Bij deze plek wordt dagelijks een ander menu geserveerd. Dit is vaak in restaurants en normaal gesproken bevat zo’n menu vlees. Alleen niet bij Trigo Y Miel! Vooraf kregen we een groentesoep en als hoofdgerecht een groot stuk avocado, rijst met groenten en twee dingen die ik niet kon plaatsen. We hebben hier super lekker gegeten en het is hier goedkoop.

trigo y miel

Zoals je ziet, lukt het uiteindelijk altijd om een vegan restaurant te vinden. Eén keer hebben Niels en ik één voor één apart gegeten bij een restaurant, omdat er niks voor mij was. Een beetje ongezellig, maar het is niet anders. Wat mij opvalt is dat als we een vegan tent vinden, het eten super lekker is en het wordt met veel liefde klaargemaakt. Ik hoop dat het hier in de toekomst wat makkelijker wordt. Mocht je mij willen volgen tijdens mijn reis, dan kan dat via Facebook en Instagram

(Visited 213 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. Djuli 8 januari 2017 at 18:41

  Ziet er heerlijk uit allemaal! Maar kaas over een fruitsalade?!

  Reply
  1. Quirines 12 januari 2017 at 02:01

   I knoww!! Gekkies hier 😉

   Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *