Colombia – Medellín in foto’s

Ik ben weer terug op het vaste land in Ecuador na tien heerlijke dagen op de Galápagos eilanden. Hoe graag ik ook wil laten zien hoe mooi het daar is, neem ik je eerst mee terug naar Colombia. Naar Medellín om precies te zijn. We zijn hier bijna een week geweest, omdat we zo nieuwsgierig waren naar deze stad. Daarnaast werd mij vaak verteld dat ik hier als vegan enorm lekker kon eten. Dat laat ik me natuurlijk geen twee keer zeggen. Bereid je maar voor op veel foto’s. Kijk je mee?

medellin

Medellín, de stad waar wij allebei enorm naar uitkeken. Natuurlijk door de serie Narcos, maar ook door de verhalen van vrienden die hier zijn geweest. De eerste dag stapten we gelijk de bekende lift in voor een uitzicht over de stad.

medellin

We stapten eerst uit bij de halte ‘Santo Domingo’ uit en liepen een beetje rond in de wijk. Hier zijn bijna geen toeristen te vinden en zoals je hierboven kunt zien, is het ook niet mega gezellig. Wel vind ik altijd leuk om ook door zulke wijken te lopen, want zo krijg je een goede indruk van een stad.

medellin

medellin

We vonden een viewpoint, waar we goed de huizen konden bekijken. Het zijn gewoon sloppenwijken, maar door de kleurtjes ziet het er tenminste wel vrolijk uit. We gingen met de lift nog een halte omhoog en stapten bij de eindbestemming uit: Parque Arvi. Geen aanrader: de tickets zijn 10x zo prijzig, het krioelt van de toeristen én er is geen uitzicht over de stad. Hiervoor moet je eerst drie uur gaan lopen met de gids. Dit lieten wij aan ons voorbijgaan. Na een kwartier zijn we weer terug gegaan naar de stad.

medellin

medellin

Het állerleukst aan Medellín?? Het eten! Ik kon hier mijn hart ophalen en heb genoten van vegan burritos, burgers, nacho’s, maar ook goede salades, sapjes en heerlijke koffies. Ook fijn: doordat we een AirBNB huurden maakten we iedere ochtend ons eigen ontbijt. Op het menu stond mijn vertrouwde havermout met sojamelk, banaan en kaneel (what else?) en een groene smoothie. We sliepen in de populaire wijk El Poblado waar je ook alle hipster restaurants vindt. Ik kreeg het gevoel alsof ik door Amsterdam liep, een groot contrast met de andere wijken die we in Medellín hebben bezocht.

medellin

Niels en ik wilden een aantal tours doen, zoals een Free Walking Tour en de bekende Pablo Escobar tour. Jammer genoeg werden beide tours niet gegeven op de dagen dat wij hier waren. Daarom speelden we zelf voor gids en gingen verschillende wijken af. Bovenstaande foto is gemaakt op het plein Plaza Botero in het centrum van de stad. Je vindt hier veel beelden van de bekende kunstenaar Botero. Deze beelden zijn gemaakt van massief brons. Het plein is verder niet heel bijzonder: het is druk en het stikt van de verkopers die je een selfiestick proberen aan te smeren.

medellin

Het meest indrukwekkende deel van de stad vond ik de wijk met deze roltrappen. Dit is speciaal gemaakt om de sloppenwijken te verbinden met de stad. Medellín is groot en zonder auto is het lastig om ergens te komen. Daarom zijn de liften en deze roltrappen ontwikkelt, zodat bewoners van deze wijken de kans krijgen om een stuk eenvoudiger naar de binnenstad te komen. Om bijvoorbeeld te werken of voor de kinderen om naar school te gaan.

medellin

medellin

medellin

medellin

medellin

Over uitzichten gesproken.. Waar het bij de liften ontbrak, is het hier volop aanwezig. Nog een reden waarom je deze wijk niet moet overslaan. Binnenkort plaats ik een artikel met allemaal dingen die je kunt doen in Medellín. Ik heb me hier trouwens geen moment onveilig gevoeld.

medellin

medellin

medellin

medellin

Altijd leuk: binnenspieken in andermans huizen. De roltrappen gaan dwars door de woonwijken heen, waardoor je een goed beeld krijgt hoe de mensen echt leven.

medellin

medellin

medellin

medellin

We konden dan geen Pablo Escobar-tour doen, we waren wel benieuwd naar de wijk die hij heeft laten bouwen. Dit was eerst een sloppenwijk, maar Pablo heeft ervoor gezorgd dat het nu een ‘normale’ wijk is. De meeste inwoners van Medellín zijn erg tegen Pablo Escobar en vinden het jammer dat toeristen speciaal voor hem komen (en terecht). In de wijk Pablo Escobar zijn ze nog wel fan van hem. Ik voelde me niet heel prettig om hier rond te lopen. Wij waren de enige toeristen en daarnaast werden we goed in de gaten gehouden. Na een halfuur hielden we het voor gezien.

medellin

medellin

medellin

medellin

Eén van de leukste dingen aan reizen? Nieuwe mensen ontmoeten! Wessel en Annelotte waren we al eerder tegengekomen tijdens de Ciudad Perdida trekking en we waren samen op het eiland Isla Fuerte tijdens Oud & Nieuw. Ook het nachtleven van Medellín hebben we goedgekeurd :).

medellin

Met z’n vieren zijn we ook gaan… paragliden! Whaaa, zo gaaf! De beste manier om Medellín af te sluiten, als je het mij vraagt.

medellin

medellin

medellín

Ja, ik ben fan van deze stad! We zijn aan het kijken of we aan het einde van onze reis nog terug kunnen gaan. Gelukkig duurt dat alleen nog even. Op dit moment zijn we in Cuenca, een historische stad in Ecuador. Benieuwd hoe het hier is? Je kunt mij volgen via Facebook en Instagram.

(Visited 683 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. Marieke l Bluebell Forest 31 januari 2017 at 21:09

  Bij alle foto’s ben ik zo mega jaloers! Het geeft me echt reiskriebels tot de max! Ik zei het vorige keer ook al, maar je ziet er zo ontzettend gelukkig en gezond uit, geniet er maar goed van 🙂

  Reply
  1. Quirines 2 februari 2017 at 16:10

   Zo’n lief compliment! Ik kan maar één ding zeggen: plan ook een reis en doe het 😀

   Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *