Amsterdam Oost: Hotspots Javastraat

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat ik in Amsterdam Oost woon. Om precies te zijn: op de Javastraat. Dit is oprecht de leukste straat waar ik ooit heb gewoond. Het kost me zelfs ‘moeite’ om de straat te verlaten, aangezien álles wat ik nodig heb hier zit. Wat ik zo leuk vind aan deze straat? De mix van culturen en de daarbij horende winkels, lunchspots, Turkse supermarkten en hippe barren. Staat binnenkort Amsterdam op de planning of wil je een aantal nieuwe food plekken ontdekken? Ik vertel waar je moet zijn.

Majesteit Taart

Of je iets te vieren hebt of niet, het is altijd een goed idee om taart te eten. Dit schattige, kitscherige tentje verkoopt goddelijke taarten, cupcakes en macarons. De raw vegan cheesecake (zie onderstaande foto) is hemels. Een aantal andere taarten die ze verkopen zijn de red velvet taart en een salted caramel cheesecake.. Ook voor een uitgebreide high tea zit je hier goed.

majesteit taart

majesteit taart

Wat: Majesteit Taart
Waar: Javastraat 5
Openingstijden: Maandag gesloten. Dinsdag t/m zaterdag van 10:00 tot 18:00.

Hartje Oost

Hier ben ik regelmatig te vinden: je kunt hier heerlijk ontbijten, ze hebben lekkere sapjes en de koffie is goed. Achterin vind je een winkel met leuke kleding, sieraden en interieur spullen. Ze hebben niet veel vegan opties, maar er zit altijd wel iets tussen wat plantaardig is.

hartje oost

hartje oost

Wat: Hartje Oost
Waar: Javastraat 23
Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 18:30. Zaterdag van 09:00 tot 18:00 en zondag van 10:00 tot 18:00.

The Walter Woodbury Bar

Ik heb hier al een paar avonden doorgebracht want je kunt hier perfect borrelen, borrelen ennn… nog meer borrelen. Maar ook voor koffie, lunch of diner (niet vegan, er zijn wel vegetarische opties) zit je hier goed. Het interieur vind ik erg leuk met veel planten, donker hout, lege vogelkooitjes en een mooie bar.

the walters woodbury bar

Wat: The Walter Woodbury Bar
Waar: Javastraat 42
Openingstijden: Maandag t/m donderdag van 10:00 tot 01:00. Vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 03:00. Zondag van 10:00 tot 01:00.

Bar James

Het broertje van Walter is James; het veggie foodcafé aan de overkant van de straat. Ik schreef een uitgebreide recensie over deze nieuwe hotspot. Helemaal up and running waren ze nog niet en daarom wil ik binnenkort weer een bezoekje brengen om het diner en de groenten cocktails te testen.

 

Madame Jeanette

Eten afhalen deed ik voorheen nooit, maar sinds ik hier woon opeens wel. Ik geef de schuld aan Madame Jeanette, omdat ze hier verrukkelijke roti verkopen. Je krijgt veel, het is pittig en gewoon súper lekker. Ik ga standaard voor de roti met tempeh. Mmm..

De Sapbar

Hier loop je zó voorbij, want de Sapbar is een shop-in-shop en zit in de winkel Ambrozijn. Hier haal ik heerlijke verse groenten juices, maar ook voor acaïbowls, shots of smoothies zit je goed. Alles wordt vers voor je neus bereidt met behulp van de slow juicer.

de sapbar

de sapbar
Wat: De Sapbar
Waar: Javastraat 75
Openingstijden: Maandag gesloten. Dinsdag t/m vrijdag van 09:00 tot 18:00 en zaterdag & zondag van 10:00 tot 18:00.

Bar Basquiat

Bar Basquiat is een goede plek om urenlang te borrelen met vrienden, want ze serveren meer dan tientallen speciaal biertjes. Maar ook in de ochtend kun je hier prima werken onder het genot van een ontbijtje en koffie. Ze serveren geen diner, maar verschillende soorten streetfood en snacks (niet vegan, wel vegetarische opties). Het interieur is op en top hipster met grappige teksten overal, retro barkrukken en een mooie, grote bar.

bar basquiat

Wat: Bar Basquiat
Waar: Javastraat
Openingstijden: Maandag t/m donderdag van 09:00 tot 01:00. Vrijdag en zaterdag van 09:00 tot 03:00. Zondag van 09:00 tot 01:00.

De Jonge Admiraal

Deze spot is de ultieme plek voor een luie zondag, om te werken of om lekker in het zonnetje op het terras te zitten. Wil je meer weten? Ik schreef over De Jonge Admiraal een recensie.

de jonge admiraal

de jonge admiraal
Wat: De Jonge Admiraal
Waar: Javastraat 149
Openingstijden: Maandag t/m woensdag van 08:00 tot 19:00. Donderdag en vrijdag van 08:00 tot 00:00. Zaterdag van 09:30 tot 00:00 en zondag van 09:30 tot 19:00.

En, ben je al overtuigd om naar deze straat te gaan? Het leuke is, is dat er iedere maand wel weer iets nieuws opent. Yes, Oost is hot!

(Visited 2.020 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *