Alles over kokoswater

Kokoswater: ik heb mijn liefde voor dit drankje ontdekt toen ik een paar maanden door Azië aan het reizen was. Ik had het daarvoor wel eens in Nederland gedronken en eerlijk? Ik vond het een rare smaak hebben, maar door mijn tijd in Azië heb ik het leren waarderen. Inmiddels drink ik het regelmatig; ik gebruik het vaak door mijn smoothies en als ik een kater heb, snak ik naar een glas kokoswater. Waarom ik het dan juist drink? Geen idee! Dus ik vond het tijd om dat te gaan uitzoeken.

Zuiver water vol met voedingsstoffen

Kokoswater is water in de zuiverste vorm. Dit komt omdat kokosnoten beschikken over een uniek filtersysteem: de noten nemen het regenwater op en zuiveren het waardoor uitsluitend zuiver, natuurlijk water overblijft. Wetenschappers zeggen zelfs dat het vergelijkbaar is met het menselijk bloedplasma! Daarnaast voegen de kokosnoten tijdens het groeiproces extra mineralen en vitaminen toe. De mineralen zijn onder andere calcium, ijzer, sodium, koper, magnesium en kalium. Deze mineralen heb je nodig om het lichaam goed te laten functioneren. Verder zit er ook veel vitamine B & C in het drankje dat onder andere goed is voor de huid (zie het laatste punt).

Het hydrateert je lichaam

De samenstelling van kokoswater zorgt ervoor dat het vocht in je lichaam veel sneller wordt aangevuld dan bijvoorbeeld sport- of energiedrankjes dat doen. Tijdens of na het sporten of een andere zware lichamelijke inspanning, verliest je lichaam veel vocht, zout en mineralen. Beiden worden door het drinken van kokoswater snel weer aangevuld. Daarnaast is het rijk aan elektrolyten en dat zorgt voor een goede vochtbalans. Elektrolyten verstevigen de spieren en zorgen hierdoor voor extra energie. Wist je dat in de tropen men al eeuwenlang kokoswater drinkt om het lichaam te hydrateren? Verder is kokoswater beter dan andere sportdrankjes omdat het geen kunstmatige suikers bevat.

Werkt kalmerend

Kokoswater werkt tegen maagklachten. Daarom is het zo lekker om kokoswater te drinken als je wakker wordt met een kater: het heeft een kalmerende werking wanneer je maag van streek is. Daar komt nog bij dat het drinken van kokoswater het vochtgehalte van het lichaam snel weer op peil brengt.

Goed voor de huid

Kokoswater helpt om de afvalstoffen af te voeren zodat je een mooiere huid krijg. Vitamine C zorgt voor de aanmaak van collageen en deze stof zorgt ervoor dat de huid elastisch en stevig blijft. Als je last heb van acné of een andere huidaandoening dan kun je met kokoswater ook de huid reinigen of verzachten.

Redenen genoeg dus om een verse kokosnoot open te slaan of, misschien iets makkelijker, een pak kokoswater in huis te halen. Kijk wel goed op de verpakking, want regelmatig worden er allemaal suikers aan toegevoegd!

(Visited 1.461 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *