Eetdagboek vegan – Wat eet ik op een dag?

Ik vind eetdagboekjes zelf erg leuk om te lezen, want ik krijg hierdoor nieuwe inspiratie voor gerechten en ik ben gewoon nieuwsgierig naar iemands eetgedrag. Ik krijg regelmatig de vraag wat ik eet op een dag, dus hoe kan ik dat beter beantwoorden dan om het te laten zien? Dit is een doorsnee dag als ik thuis ben, maar wellicht vinden jullie het ook leuk om te zien wat ik eet als ik juist een onderweg ben? Anyway, laten we beginnen!

Ontbijt

Ik begin mijn dag met een kop thee met een stuk gember. In de winter ben ik fan van havermout, maar nu het warmer is buiten ga ik voor oldskool musli met noten, Alpro soya yoghurt Mild & Creamy, fruit, verschillende superfoods en daaroverheen agavesiroop.

eetdagboekvegan

Ontbijt is mijn lievelings maaltijd van de dag, dus ik eet altijd veel. Hierna is het tijd voor een groene smoothie met spinazie, banaan, bevroren mango & avocadoblokjes en kokoswater. En een kop koffie met amandelmelk.

eetdagboekvegan

Lunch

Sinds ik in Oost woon en de Turkse bakkers om de hoek zitten, haal ik regelmatig een donker Marokkaans brood (ja dat verkopen ze ook bij een Turkse bakker). Ik doe hier allemaal ingrediënten tussen die op dat moment in mijn koelkast liggen. Daarna toost ik het in een tosti-ijzer, klodder ketchup of chillisaus erbij et voilá: een heerlijke lunch! Wat zie je hier: een broodje met Maza hummus, avocado, cherrytomaatjes, blaadjes basilicum en peper. Op het andere broodje zit Maza Muhammara (goddelijk spul van pittige paprika, walnoten en granaatappelpitjes), avocado, cherrytomaatjes, basilicum en peper. Daarnaast nog een kleine salade van rucola, bosui, avocado, cherrytomaatjes en balsamicodressing.  Verder drink ik heel veel water en nog een kop koffie met amandelmelk.

eetdagboekvegan

Tussendoor

Mijn all time favorite: rijstwafels met pindakaas!

eetdagboekvegan

Avondeten

Ik maakte een lekkere curry met zoete aardappel, champignons, trostomaten, paksoi, kokosmelk en zilvervliesrijst. Ik gebruikte verschillende smaakmakers zoals citroengras, rode peper, verse gember, knoflook, limoen en sojasaus. Ik topte dit af met sesamzaadjes en koriander, heel veel koriander.

eetdagboekvegan

Ik had nog een watermeloen in de koelkast staan en omdat ik altijd nog wel kan eten, was dit mijn toetje.

eetdagboekvegan

Snack

Ik stond op het punt om naar de AH te gaan om een reep Tony Chocolonely puur met amandel en zeezout te halen, maar nadat ik mijn keukenkastjes nog eens goed inspecteerde kwam ik een notenmix met cranberry’s tegen. Samen met een kop thee sloot ik hiermee mijn dag af.

eetdagboekvegan

Zo, dit eet ik allemaal op een dag! Natuurlijk verschilt het per dag hoeveel en wat ik precies eet, maar doordeweeks probeer ik zo gezond mogelijk te eten met pure producten. Fijn weekend!

Liefs,
Quirine

(Visited 434 times, 1 visits today)

4 Comments

 1. valerievdb 27 mei 2016 at 12:25

  Wow die lunch ziet er echt super lekker uit!!

  Reply
 2. Suzanne den Toom 27 mei 2016 at 12:34

  Leuk om te zien! Die lunch ziet er inderdaad heel goed uit.

  Reply
  1. quirinesmit 27 mei 2016 at 13:22

   Jaa, is echt mijn favoriet de laatste tijd!

   Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *