Alles over eerlijke koffie + recept koffie havermout

Koffie. Ik kan niet zonder en jij? Ik drink het iedere dag en daarom heb ik mij verdiept in deze industrie. Koffieboeren worden niet altijd eerlijk betaald en het is slecht voor het milieu (wat dacht je van al die koffiecups). Ik stel je daarom graag aan een merk voor die wél goed voor hun boeren zorgt en een duurzame verpakkingen heeft. Daarnaast deel ik een lekker recept voor koffie havermout.

Er zijn een paar industrieën waarvan ik het lastig vind om de juiste keuze te maken. Dit komt omdat in deze industrieën veel spelers op de markt zijn, het is complex en vaak ver weg van Nederland waardoor je geen idee hebt hoe het precies zit. Voorbeelden zijn de chocolade-industrie, kleding-industrie en de koffie-industrie. Je hebt vast wel eens gehoord over kinderarbeid, slechte arbeidsomstandigheden, lage lonen en dat het een grote impact heeft op het milieu.

Ik maak graag de juiste keuze, maar soms zie ik door de bomen het bos niet meer. Dit was ook met koffie het geval. Koffie is één van de meest geliefde producten ter wereld, alleen al in Nederland drinken we miljoenen kopjes per jaar. In Afrika, Latijns-Amerika en Azië worden de meeste koffiebonen verbouwd. Hoewel deze boeren voor bijna alle koffie wereldwijd zorgen, worden zij niet eerlijk betaald en leven zij vaak onder de armoedegrens.

Koffierevolutie

Gelukkig komen er steeds meer kleine spelers op de markt die inzien dat dit anders moet én kan. Wakuli is zo’n merk die strijdt voor eerlijke prijzen voor hun koffieboeren. Zij gaan lange termijnsamenwerkingen aan om toe te werken naar een leefbaar inkomen, te investeren in kwaliteit en om ecosystemen in stand te houden. Wakuli betaalt hun boeren 2 tot 3 keer meer dan bij supermarkt koffies.

Ik ben daarom heel blij dat Wakuli op mijn pad is gekomen en dat ik met hen mag samenwerken. De eerste keer dat ik dit merk zag was bij Dragons’ Den waar zij een pitch deden voor een investering. Hun verhaal sprak mij meteen aan en ik heb hun koffie geprobeerd. Sindsdien ben ik om. Smaak is natuurlijk belangrijk (laten we eerlijk wezen, anders bestellen we het niet voor een tweede keer) en dat stelt niet teleur.

Waarom ik graag Wakuli drink:

 • Eerlijke prijs voor de koffieboeren, namelijk 2 tot 3 keer meer dan bij supermarkt koffies.
 • De koffiecups zijn 100% composteerbaar en kunnen dus gewoon in de groenbak na gebruik. De cups zijn gemaakt van suikerbiet en rietsuiker. Daarnaast biedt Wakuli ook bonen, filter- en espressomaling.
 • De koffiecups passen in mijn Nespresso machine.
 • De smaak is heerlijk en dit komt omdat de bonen lichter gebrand zijn. ‘Gewone’ koffie wordt in bulk gekocht met hier en daar een verkeerde koffieboon. Dit wordt dan donker gebrand zodat de minder lekkere smaken worden verbrand. Wakuli koopt alleen de beste bonen in waardoor het lichter wordt gebrand.
 • Wist je dat koffie een seizoensproduct is? Daarom biedt Wakuli steeds wisselende koffies aan. Ik heb nu koffie uit Brazilië, Peru en Indonesië in huis.

Ben je benieuwd geworden? Ik mag een korting weggeven van 50% op jouw eerste bestelling. Gebruik hiervoor de code KOFFIEREVOLUTIE. Goed om te weten: je bestelt de koffie online en je kunt zo vaak en zoveel koffie afnemen als je wilt. Je kunt het flexibel aanpassen, pauzeren of emergency koffie leveringen aanvragen als de nood hoog is ;). Het pakketje past door de brievenbus.

Recept: havermout met koffie & cacao

Klinkt misschien als een gekke combinatie, maar geloof me: het is heerlijk. Wees niet bang dat de koffie smaak overheersend is: het geeft net een kleine kick aan het gerecht en het smaakt goed in combinatie met banaan en cacao. Perfecte start van je dag!

koffie havermout

Wat heb je nodig voor 2 personen?

 • Havervlokken, 100 gram
 • Plantaardige melk, 400 ml (ik gebruik kokosmelk)
 • Kopje koffie, van Wakuli natuurlijk
 • Banaan
 • Cacaopoeder, 2 tl
 • Kaneel, 1 tl
 • Zeezout, snufje

Toppings

 • Banaan, plakjes
 • Rood fruit
 • Notenpasta, e el
 • Hennepzaad

Zo maak je het:

 1. Zet een kookpannetje op laag vuur en voeg de havermout en de plantaardige melk toe.
 2. Zet een kop koffie en schenk dit bij de havermout.
 3. Prak de banaan met een vork en voeg dit samen met de cacaopoeder, kaneel en zout toe aan de havermout.
 4. Roer het goed door en laat het zachtjes pruttelen. Neem hiervoor een paar minuten de tijd: door regelmatig te roeren op laag vuur krijg je een lekkere substantie.
 5. Verdeel de havermout over twee borden en maak het af met de toppings.
 6. Enjoy!
havermout koffie recept

Ik ben benieuwd wat jij van het recept vindt én of jij de koffie van Wakuli kent of gaat bestellen. Mocht je het leuk vinden, mij kun je verder volgen op Instagram.

Dit artikel is in samenwerking met Wakuli. Dit verandert echter niks aan mijn mening over het bedrijf. Ik ben onwijs trots dat ik met zo’n mooi mooi mag samenwerken en ik sta hier 100% achter. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

(Visited 682 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *