Ik heb een ebook geschreven! Lees hier alles over Easy Vegan

YES! Mijn allereerste ebook Easy Vegan is af. Ik heb heel veel aandacht en liefde in dit project gestopt en ik ben héel benieuwd wat jij ervan vindt. In dit artikel leg ik uit waarom ik het ebook heb geschreven, voor wie ik het heb geschreven en welk project ik hieraan koppel.

Waarom Easy Vegan?

Ik blog alweer vijf jaar, maar ik had nog nooit de stap gezet om een ebook te schrijven. Voor 2020 was dit mijn doel, maar hé we weten allemaal wat er gebeurde en het kwam er steeds niet van. Tot november 2020: ik had een gesprek met mijn vriend over ‘het project’ en opeens wist ik het: ik ga een ebook schrijven voor mensen die beginnen met een plantaardig(er) leven en/of op zoek zijn naar lekkere, toegankelijke gerechten.

De reden waarom ik ben gaan bloggen, is dat ik mensen op een laagdrempelige manier probeer te inspireren & informeren om geen dierlijke producten te consumeren. Ik vind het belangrijker dat mensen de stap zetten naar een plantaardige levensstijl dan dat ik daaraan verdien. Daarom wil ik niet dat een bepaalde prijs jou weerhoudt om het ebook te bestellen. Je mag wel weten dat ik héel wat lange avonden en weekenden heb lopen tikken, recepten maken en fotograferen, de lay-out maken en lopen vloeken als iets niet ging zoals ik het wilde. Je moet er iets voor over hebben 😉

Deze avocado pasta vind je in Easy Vegan

Mijn grote droom: een dier van de slacht redden

Maar, er is nog één ding wat ik het allerliefste wil: een dier van de slacht redden. Een koe of een varken redden van de dood en het beestje een mooi, tweede leven geven zonder stress en pijn. Hiervoor is geld nodig en daarom heb ik besloten dat jij een vrije donatie kunt geven vanaf €1,- voor Easy Vegan. De totale opbrengst ga ik gebruiken om dit te verwezenlijken.

Achter de schermen ben ik al even bezig om dit uit te zoeken. Het blijkt namelijk niet zo makkelijk te zijn om een dier te kopen van een boer. Een boer wilt niet zomaar zijn dier afstaan en hij/zij wilt al hélemaal niet in de media komen. Het tweede punt is dat ik een geschikte plek moet vinden waar het beestje kan leven en goed verzorgd wordt. Veel goede plekken zitten al vol en het is een hele verantwoordelijkheid om voor een koe of een varken te zorgen.

Ik neem jou mee in dit proces

Toch ben ik erg gemotiveerd om door te zetten. Ik wil júist laten zien hoe dit proces gaat en dat ga ik ook delen op The Vegan Effect en via mijn Instagram. Waar loop ik tegenaan? Hoeveel boeren moet ik bellen en overhalen om een dier af te staan? Waar vind ik een fijn huis? Waarschijnlijk kom ik nog meer obstakels tegen waar ik nu nog niet aan denk. Mocht jij een waardevolle tip hebben, stuur mij dan een mail naar quirine@theveganeffect.nl, een DM via Instagram of een comment onder dit artikel.

easy vegan binnenkijker scrambled tofu
Net zoals deze scrambled tofu

Terug naar het ebook. De achterliggende gedachte is dat, hopelijk, veel mensen plantaardig gaan eten en dat wij een dier letterlijk van de slacht redden. Wat kun je verwachten als je Easy Vegan bestelt:

 • 15 recepten voor ontbijt, lunch en diner
 • De recepten zijn makkelijk om te maken en staan snel op tafel
 • De gerechten zijn ook zeer geschikt om indruk te maken op non-vegans 😉
 • Geen moeilijke ingrediënten: je koopt alles bij de reguliere supermarkten
 • Uitgebreid overzicht met producten die onmisbaar zijn in de vegan keuken
 • Handige lijst met goede documentaires en boeken over gezondheid, dierenwelzijn en het klimaat
 • Mijn persoonlijke verhaal waarom ik vegan ben

Ik ben onwijs trots (en eerlijk, ook een beetje opgelucht) dat Easy Vegan af is en dat jij het kunt bestellen. Alle donaties waardeer ik enorm. Ik houd jou op de hoogte rondom de opbrengsten van het ebook en het proces om een dier van de slacht te redden. Laat mij vooral weten wat je ervan vindt, ik ben heel benieuwd. Liefs, Quirine

(Visited 695 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. Dianne 17 januari 2021 at 11:51

  Hi Quirine, heb net je site ontdekt in zoektocht naar vegan inspiratie. Ben een week geleden gestopt met vlees eten en eigenlijk wil ik het meteen “goed” doen door ook geen dierlijke producten te eten, vandaar! Nu begon ik al te watertanden bij het zien van je scrambled tofu, maar vooral van je avocado pasta! Ik heb je e-book net besteld, maar als ik de link open staat er “u heeft uw downloadlimiet van dit bestand bereikt”. Kan je me hiermee verder helpen?
  Alvast bedankt! Groetjes Dianne

  Reply
  1. Quirine 26 januari 2021 at 18:53

   Hi Dianne! Allereerst bedankt voor je donatie. Wat gek dat je het niet kunt openen. Ik ga je mailen!

   Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *