7x Veganistische hotspots in Keulen

Doordat ik de maand oktober veganistisch heb gegeten (ik deed mee aan de Vegan Challenge en hier vertel ik waarom) én omdat uiteten gaan een grote hobby van mij is, heb ik veel leuke restaurants en cafés ontdekt in Keulen. Ik heb veel nagevraagd bij mijn collega´s, want de beste tips krijg je toch echt van de locals! Inmiddels staat ook deel twee online van vegan hotspots in Keulen.

Ik kan me nauwelijks meer voorstellen dat ik eerst dacht dat er niet veel opties zouden zijn. Ik heb nog veel restaurants op mijn lijstje staan die ik snel wil uitproberen. Ik vertel over de zeven plekken waar ik fan van ben en ik heb het onderverdeeld per wijk.

Südstadt

Ecco – Kartäuserwall 7-11
Ik kreeg dit restaurant als tip en ik ben er totaal door verrast. Wat ik zelf een pluspunt vind, is dat je hier ook vleesgerechten kunt bestellen. Dat vind ik ideaal want op deze manier hoefde ik mijn gezelschap niet te ´dwingen´ om ook veganistisch te eten. Bij Ecco wordt er een compleet veganistisch kaart geserveerd, naast dus de vlees, vis en vegetarische gerechten. Lekker veel opties! Ik koos voor de tofu hawaii (maar dan zonder ananas, brr) en die was heerlijk: lekker pittig en zoals je kunt zien zijn de porties groot.

ecco

Signor Verde – Otto-Fischer-Straße 1
Man man man, hier heb ik zo’n lekker veganistisch broodje gegeten. Wat een ontdekking! Waar veel restaurants kiezen om typische veganistische producten te gebruiken (denk aan tofu, tempeh etc.) kun je hier ‘normale’ gerechten bestellen die veganistisch zijn gemaakt. Zo at ik een broodje met gegrilde groenten, kaas en groene pesto en Niels ging voor een broodje capresse. Daarnaast kun je ook voor een compleet ontbijtmenu gaan (en dat wil ik snel, want: veganistische croissants), serveren ze er hambugers en er staan veel taarten. Ik heb van meerderen gehoord dat ik de volgende keer écht voor de snickertaart moet gaan.

signor verde

Ehrenfeld

Meiwok – Venloer Straße 384
Dit is mijn eerste ontdekking geweest in Keulen: nog voordat ik begon aan de Vegan Challenge. Dit fijne tentje zit gevestigd in de alternatieve wijk Ehrenfeld. Je kunt hier terecht voor typisch Aziatische gerechten met zelfgemaakte sausen. Verder kun je kiezen uit veel verschillende verse groenten- en fruitstappen en hebben ze typische Aziatische toetjes zoals gebakken banaan.

meiwok

Pad Thai 

Falafel König – Venloer Straße 392
Wil je snel een hap halen, maar heb je geen zin in echt junkfood? Dan is dit tentje de perfecte uitkomst. Ik kom hier zeker één keer per week, omdat het om de hoek van mijn werk zit. De falafel vind ik de beste uit Keulen: grote stukken en heel lekker van smaak. Ook de wrap is goed gevuld met groenten. Om het af te maken kies je voor de veganistische tahin saus. Voor de kleine wrap betaal je €3,50 en voor de grote (en die is groot!) €5,00.

Belgisch Viertel

Well Being – Brabanter Straße 9
Met dit Vietnamese tentje kwam Niels op de proppen, toen we op een vrijdagavond uiteten wilden gaan. Het uiterlijk van dit restaurant is een beetje geitenwollensokken-achtig maar daarom hangt er wel een ongedwongen en relaxte sfeer. En het eten is  heerlijk, waar het natuurlijk om draait. Ik had last van keuze stress omdat de kaart ontzettend groot is en daar heb je al veganist vaak niet zo’n ‘last’ van bij restaurants. Het voelde alsof ik in een snoepwinkel was beland. Ik heb hier lekker gegeten, maar de belichting was niet optimaal dus vandaar de crappy foto’s. Het enige minpunt vond ik dat er geen alcoholische dranken worden geserveerd. Niels en ik gingen voor een alcoholvrij witbier, wel van een halve liter natuurlijk want het blijft Duitsland.

well being

Loempia’s met zoetzure saus

well being

Rijstpannenkoekjes met groentenvulling (zit onder de salade) met vis zoetzure saus. 

well being

Vietnamese wok met vegetarische kip, rijstnoodles,
verschillende groenten en kruiden zoals citroengras en pinda’s. 

Bar Schmitz – Aachener Straße 34
Schmitz
bestaat uit drie verschillende gebouwen: Bar, Metzgerei en Salon. Je kunt hier super lekker eten, alleen zijn er niet veel veganistische opties. Vaak kun je uit één of twee dingen kiezen. Zo ben ik een keer voor een Aziatische wortelsoep gegaan, een goed gevulde linzensoep en twee soorten salades met aardappel en linzen. Dit heb ik overigens bij de Metzgerei besteld. Maar wat ik vooral benoemingswaardig vind, is het ijs bij de Bar. Ik vind dit ijs het lekkerst van Keulen en de sorbetsmaken zijn vegan! Vooral mango is echt een aanrader. Mmm..

schmitz

Linzensoep

schmitz

Mango en frambozenijs

Centrum

Hans im Glück – Friedrichstraße 101
Bij Hams im Glück eet je niet de állerbeste burgers uit Keulen (dat is toch echt Die Fette Kuh), maar wat zo bijzonder aan deze keten is, is dat je keuze hebt uit drie (!) veganistische burgers. Kijk, daar word ik nou heel blij van! Ideaal als je met vrienden lekker burgers wil gaan happen. Bestel daar zoete aardappelfrietjes en de speciale Hans Im Glück veganistische frietsaus en je bent echt aan het genieten. 

(Visited 3.891 times, 1 visits today)

6 Comments

 1. Elin 28 november 2015 at 10:08

  Dankjewel voor deze tips! Ik ga er zeker een uit dit lijstje kiezen als ik in Keulen ben!

  Reply
  1. quirinesmit 1 december 2015 at 14:15

   Leuk!! Veel plezier en eet smakelijk alvast.

   Reply
 2. Pingback: Hotspot: Hans Im Glück (Cologne, Germany) |

 3. Farzaana 7 april 2016 at 18:39

  Oh ik ben zo blij met deze post! Ik ga morgen naar Keulen en had geen idee waar ik veganistisch kon eten. Ik ga Ecco morgen uitproberen. Dankjewel!

  Reply
  1. quirinesmit 7 april 2016 at 19:22

   Ahh wat leuk! Heel veel plezier! Naast deze 7 plekken zijn er zoveel leuke cafés en restaurants te ontdekken. Veel plezier! 🙂

   Reply
 4. Pingback: 5x vegan hotspots in Keulen deel 2 | QUIRINES

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *