Einde van de Vegan Challenge | Wat nu?

De Vegan Challenge zit erop! Ik heb het veel beter gedaan dan dat ik had verwacht. Ik besloot namelijk een paar dagen voor de challenge om mee te doen. Doordat ik een paar weekenden had gepland met vrienden, mocht ik van mezelf wat losser zijn. Maar tijdens deze maand was ik zó gemotiveerd dat ik compleet veganistisch heb gegeten. En daar ben ik best een beetje trots op!

Afgelopen donderdag maakte ik een heerlijke Aziatische pompoensoep. Dat is een rotklus, maar ik had zoveel gemaakt dat ik daar nog het hele weekend van kon eten. Vrijdag at ik op werk en daarom ging ik naar mijn favoriete falafel tentje. Deze wrap stelt mij nooit teleur! Zaterdag was de laatste dag van de maand en daarom bezocht ik met Niels Signor Verde. Over dit café had ik goede verhalen gehoord en dat wilde ik graag zelf ervaren. Het leuke aan dit café, naast dat alles 100% veganistisch is, is dat je ‘normale’ gerechten kunt bestellen die geveganized zijn. Zo koos ik voor een heerlijk broodje met gegrilde groenten, kaas en groente pesto en Niels at een broodje carprese. Ik ga snel nog een keer terug, want ik wil nog veel meer dingen proberen zoals de croissants, verschillende hamburgers en de homemade taarten die er heerlijk uitzagen. ’s Avonds maakte ik een roerbakschotel met verschillende groenten en gerookte tofu dat ik echt naar spek vond smaken.

En dat was het dan! Deze maand is voorbijgevlogen ook al ben ik dagelijks heel bewust bezig geweest met wat ik allemaal at. Ik vond het erg leuk en interessant om in de veganistische wereld te duiken. Ik weet nu namelijk écht wat er in eten zit en ik heb niks zomaar naar binnen geschoven. Verder heb ik heel veel nieuwe recepten ontdekt, ben ik creatiever in de keuken geworden en heb ik veel verschillende producten gekocht en geproefd. Ik heb deze maand ook alleen maar lekker gegeten!
Naast het struinen door de bio-winkels is er nog een wereld voor mij opgegaan: ik ben namelijk tot de ontdekking gekomen dat er in Keulen veel veganistisch hotspots zitten.
Zoals ik in mijn vorige blogs aangaf, ziet mijn huid er goed uit. Ik heb nooit echt last van pukkels, alleen soms wat onzuiverheden en mijn huid kan wat vettig zijn. Dat is nu compleet weggetrokken. Sinds ik B12 capsules slik, ben ik niet meer zo suf en voelt mijn lichaam ook niet meer zwaar aan. Ten slotte sta ik in de ochtend makkelijker op en dat vind ik ook een fijne bijkomstigheid.
Wel heb ik deze maand meer suiker gegeten dan dat ik normaal gesproken eet. Als ik er namelijk achter kwam dat een product veganistisch is, vond ik dat een goed excuus om dat te eten. Denk aan verschillende soorten chips, pepernoten en een pot Speculoos pasta. Erg lekker allemaal, maar daarom heb ik nu veel meer cravings naar suiker. Dat wil ik graag weer afleren.

Ik ben niet van plan om compleet veganistisch te blijven eten. Ik vind dat erg lastig in sociaal gezelschap. Ik ga vaak uiteten (hier ben ik mij afgelopen maand ook bewust van geworden!) en ik vond het af en toe knap lastig om een gerecht te kiezen. Ik wil mijn vrienden namelijk niet opleggen om naar een veganistisch restaurant te gaan, tenzij zij dat zelf voorstellen dan zeg ik natuurlijk geen nee. Ook als ik met Niels ben, zal ik wat minder strikt zijn, maar nu komt dat ik niet heel vaak voor omdat hij vaak van dinsdag t/m vrijdag weg is voor werk. Vóór deze challenge aten wij sowieso op maandag en dinsdag vegetarisch en dat blijven we ook doen. In het weekend eten we graag vlees, maar dat gaan we niet meer bij de supermarkt kopen. We hadden al een paar keer het gesprek ge had om uitsluitend vlees bij de biologische slager te halen en nadat we afgelopen week een aflevering van Keuringsdienst van Waarde over kip hebben gekeken, zijn we helemaal overtuigd. De manier waarop biologische kippen worden geslacht is zoveel beter (in hoeverre dat natuurlijk goed kan zijn, maar dat is weer een andere discussie) dat ik niet eens meer vlees uit de supermarkt wíl eten. Daarnaast worden bij biologische kippen ook de ellende en de stress bespaard die deze beestjes ondervinden als ze onderweg zijn naar het slachthuis. Deze kippen zitten namelijk urenlang opgesloten in ontzettend kleine hokjes en ik zag in de aflevering dat ze ontzettend gestressed en bang zijn. Om maar niet te spreken over alle antibiotica die deze beestjes toegediend krijgen.. Genoeg redenen voor ons om vlees te kopen bij de biologische slager. Zo blijft het ook speciaal.
De overige dagen dat ik alleen eet kan ik makkelijk voor mezelf een veganistische maaltijd koken. Ook tijdens de lunch op werk blijf ik veganistisch eten. Ik voel me daar erg goed bij.

Of ik wat gemist heb afgelopen oktober? Eigenlijk veel minder dan ik had verwacht! Zo heb ik geen moeite gehad met kaas (terwijl ik echt een kaas-eter ben!!) en vlees. Een week na de challenge heb ik nog geen vlees gegeten. Wel heb ik af en toe trek gehad in een gebakken ei en het gerecht wat ik echt had gemist is sushi. Dat kan ik namelijk wel iedere week een keer eten zonder dat ik dat zat word. Als beloning zijn Niels en ik afgelopen zondag naar een sushi restaurant geweest en daar heb ik ook erg van genoten. Nu nog wel meer, omdat het echt een traktatie voor mij was en ik propte het niet achteloos naar binnen.

(Visited 220 times, 1 visits today)

3 Comments

  1. Elin 26 november 2015 at 16:53

    Leuk! Ik ga binnenkort naar Keulen en ben nog opzoek naar vegan hotspots om misschien te eten… Ik zag dat je er een paar hebt, zou je ze willen vertellen? Groetjes, Elin

    Reply
  2. Elin 26 november 2015 at 16:53

    Leuk! Ik ga binnenkort naar Keulen en ben nog opzoek naar vegan hotspots om misschien te eten… Ik zag dat je er een paar hebt, zou je ze willen vertellen? Groetjes, Elin

    Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *