7x de lekkerste vegan burgers van Amsterdam

Ik heb een (lichte) verslaving voor vegan burgers. Het beste comfort food, als je het mij vraagt. Ik heb daarom de zware taak op me genomen om de lekkerste burgers van Amsterdam te vinden. Dit zijn mijn 7 favoriete burgertenten:

The Dutch Weed Burger Joint

the dutch weed burger amsterdam

The Dutch Weed Burger, wie kent ‘m niet? Eerst kon je deze burger alleen op (vegan) events en festivals eten, maar nu zit er een restaurant in Amsterdam. Op loopafstand van mijn huis. Het broodje, de saus en de goede structuur & smaak van de burger: alles klopt. Tip: voeg wat kimchi toe voor een extra bite. Naast de burger is er ook een Dutch Weed Dog, Seawharma (aanrader) en sea nuggets. The Dutch Weed Burger Joint – Nicolaas Beetsstraat 47

DopHert

dophert vegan burger amsterdam

Ook in West zit DopHert. Je komt hier voor lekkere broodjes, de bekende peanut butter brownie en borrelhappen. Of voor een burger, natuurlijk. Mijn oog viel op de seitan burger compleet met roze broodje en goede toppings. De burger was lekker sappig en het geheel werd op smaak gebracht door de gepofte knoflookmayonaise. Bestel de burger met vegan kaas, lijkt me logisch.  DopHert – Spaarndammerstraat 49

Deer Mama

vegan burger deermama

Gloednieuw en nu al een succes: Deer Mama. De eigenaresse van DopHert heeft een tweede restaurant geopend in de Pijp. Er staan verschillende burgers op de kaart gemaakt van pulled jack-fruit met een bbq saus, tempeh en groene erwten of paddenstoelen. Gelukkig hoefde ik niet te kiezen, want ik kreeg alles voorgeschoteld. Zo lekker! Deer Mama geeft je het American diner gevoel inclusief over-de-top milkshakes, soft serve, fluffy pannenkoeken en gebak. Deer Mama – Ceintuurbaan 71

Vegan Junkfood Bar

vegan burger amsterdam

Mag niet ontbreken in dit artikel: de burger van de Vegan Junkfood Bar. Dit concept gaat als een speer want een vierde vestiging wordt geopend. Ook komt er een vestiging in Rotterdam en Groningen. Terug naar de burger: je hebt de keuze uit drie soorten en hierboven zie je de Notorious Sumo met alles derop en deraan. De burger is juicy, vet en heel goed op smaak. Geen maaltijd dat je wekelijks moet eten, maar af en toe mag het best, toch? Kijk op de website voor de vestigingen: Vegan Junkfood Bar.

The Meets

vegan burger the meets amsterdam

The Meets is ideaal wanneer je met een non-vegan gezelschap bent. Het is een gezellig restaurant dat gezond eten aanbiedt. Als je geen zin hebt in fastfood, maar wél een burger wilt eten is The Meets iets voor jou. Hierboven zie je de Mexican Veggie burger dat bijna uit zijn voegen knalt. De burger is gemaakt van zoete aardappel, zwarte bonen en quinoa en de avocado-mayonaise is heerlijk. The Meets – Cornelis Troostplein 3

Thrill Grill

beyond meat vegan burger

Denk je aan Thrill Grill, dan denk je aan burgers van vlees. Not anymore, want zij hebben een vegan burger op de kaart staan. Niet zomaar één, maar van Beyond Meat. Dit merk komt uit Amerika dat vleesvervangers maakt op basis van planten. En dan niet zomaar vleesvervangers, maar alternatieven die qua smaak, look en feel lijken op the real thing.

Lisa goes Vegan, heeft in samenwerking met Beyond Meat & Thrill Grill, haar Lisa’s Vegan Thriller gelanceerd. Ik mocht de burger proeven en ik vond het erg lekker. En eng, dat ook. De smaak en de textuur deed mij erg denken aan vlees. Het ‘bloedt’ zelfs een beetje door de toevoeging van rode biet. Ik kan me voorstellen dat je als veganist niet per se zo’n burger wilt eten, maar dit is handig voor jouw vader/tante/vriend die denkt niet zonder vlees te kunnen. Kijk op de website voor de vestigingen: Thrill Grill.

Meatless District

vegan burger amsterdam meatless district

En dan de burger van Meatless District. Hoewel het eten soms een beetje tegenvalt (het verschilt echt per keer?) vind ik de twee restaurants een toevoeging in Amsterdam. Het is stijlvol, er hangt een goede sfeer en het is geschikt om lekker lang te tafelen. Hierboven zie je de MD Cheeseburger gemaakt van seitan en ze hebben ook een ‘Chicken’ burger.  Meatless District – Bilderdijkstraat 65-67 en van Woustraat 189-191.

vegan burger amsterdam
Genoeg keuze lijkt me om een goede, vegan burger te scoren in Amsterdam. Waar eet jij de beste burgers? Laat het hieronder in de comments weten of via Facebook en Instagram.

(Visited 3.777 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *