Vegan in Parijs #2

Vegan in Parijs? Dat kan! Heel goed zelfs. Een paar weken geleden was ik weer in Parijs. Deze stad verveelt nooit en er zijn altijd weer vegan restaurants te ontdekken. In april bezocht ik deze zes vegan restaurants in Parijs die écht de moeite waard zijn om te bezoeken. Nu is het tijd voor drie nieuwe ontdekkingen.

brEAThe Restaurant

breathe restaurant parijs

Als tip kreeg ik om de gloednieuwe brEAThe te bezoeken. Spiksplinternieuw zoals je ziet en super mooi ingericht. Ik was nog vroeg (voor Parijse begrippen) en daarom zat ik alleen in het restaurant. Het kan onwennig zijn om alleen uiteten te gaan, maar ik kan daar steeds meer van genieten. Doe jij dat wel eens? Terug naar brEAThe. Alles wat charmant is aan Parijse tentjes vind je hier terug: hoge plafonds, klassieke afwerkingen en grote spiegels. Het ‘enige’ verschil is dat zijn geen traditionele vlees- en visgerechten serveren, maar dat alles plantaardig is.

breathe vegan restaurant

Op het menu staat een huisgemaakte seitan burger (€16,50) met vegan kaas en bbq saus met huisgemaakte frietjes. Super lekker! Verder heb je de keuze uit bijvoorbeeld risotto met oesterzwammen (€16,00) en gnocchi (€15,50). Mocht je nog ruimte over hebben, dan kun je gaan voor een crème brûléé (€7,50). Ik vind dit restaurant ideaal voor wanneer je een avond lekker wilt tafelen met verschillende gangen en bijpassende wijnen. brEAThe restaurant – 16 rue Henry Monnier

Wild & the Moon

wild & the moon vegan parijs

Wild & the Moon is een populaire keten in Parijs. Door de positieve recensies werd ik nieuwsgierig naar dit restaurant. Alles is vegan, glutenvrij, biologisch en ze gebruiken lokale ingrediënten. Ook zijn de verpakkingen plasticvrij, dus daar word ik sowieso blij van. Het eten is niet goedkoop, maar daar krijg je wel eerlijk & ‘echt’ voedsel voor terug. En het belangrijkste: het is ontzettend lekker! Tijdens mijn trip naar Parijs ben ik wel drie (!) keer bij Wild & the Moon geweest. Van salades en acaï bowls tot cold-pressed sapjes en goede koffie, ze zijn van alle markten thuis.

wild & the moon parijs

Het menu is groot en ik wilde alles proberen. Dat is mij niet helemaal gelukt, maar ik heb mijn best gedaan. Zo koos ik voor bovenstaande bowl (€11) en een grote cold-pressed juice (€9,90). Later ging ik voor een belegde focaccia (€8,50) en voor sushi rolls (prijs weet ik niet meer). Ook voor de zoete trek hebben ze genoeg opties, denk aan chocolade truffels, bananenbrood en chia pudding. Er zijn negen Wild & the Moon vestigingen in Parijs. Je vindt hier alle adressen.

Grounded

grounded parijs

Ook hartstikke nieuw: Grounded. Leuk om te zien dat het veganisme ook in Parijs booming is, want iedere maand komen er weer nieuwe restaurants bij. Zoals je ziet, is het interieur bij Grounded strak met veel Scandinavische invloeden. Perfect tentje om een paar uur te werken, dat ik ook heb gedaan. Pluspunt: de eigenaren van Grounded zijn super vriendelijk.

grounded vegan parijs

Bij deze hotspot kom je voor het ontbijt of een (late) lunch. Ze bieden verschillende broodjes aan zoals een mushroom toast (zie hierboven), avocado toast en warme bowls. Volgens mij verandert het menu iedere maand. De koffie is erg goed en mocht je zin hebben in een chai latte of een pumpkin spiced latte dan is Grounded zeker iets voor jou. Met een vegan taartje erbij, natuurlijk. Grounded – 101 rue de charonne  

Al eerder schreef ik een artikel met 6 vegan hotspots in Parijs. Je hebt als vegan echt niks te klagen in deze mooie stad. Ben jij al eens in Parijs geweest? Wat is jouw favoriete vegan restaurant? Laat het hieronder in de comments weten of via Instagram en Facebook

(Visited 608 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Pingback: Vegan in Parijs #3 - The Vegan Effect

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *