3x vegan hotspots in Berlijn

Ohhh Berlijn… Tijdens Pasen was ik maar liefst vijf dagen in deze stad. Wat een geluk! De eerste dagen was ik alleen met Niels (later kwamen vrienden uit Amsterdam ook naar Berlijn) en dat betekende dat onze dagen gevuld waren met het zoeken naar fijne restaurants, cafés en andere leuke plekken. Berlijn is heaven on earth voor iedereen die geïnteresseerd is in plantaardig eten. Ik deel drie hele leuke vegan en vegetarische hotspots in Berlijn. Dus bereid je voor op veel food- en interieurfoto’s!

The Bowl

Nadat we waren aangekomen in onze Airbnb in Friedrichshain wist ik niet hoe snel ik naar The Bowl moest. Ik had hier al vaker over gelezen en ik kon het niet uit mijn hoofd krijgen. The Bowl is een clean-eating plantbased restaurant en dat betekent simpel dat je er veganistisch kunt eten. Zoals de naam doet vermoeden, krijg je alles in een kom geserveerd. Van ontbijtbowls (smoothie en havermout) en lunchbowls (salades) tot dinnerbowls (warme gerechten zoals boven- en onderstaande foto’s) en desertbowls.De warme dranken worden ook in kleine schattige bowls geserveerd en je hebt keuze uit verschillende soorten huisgemaakte limonades. Ik had last van keuzestress; alles wat voorbij kwam zag er zo goed uit!

In het restaurant hangt een relaxte vibe en alles is Instagramwaardig. Wat ik een pluspunt vind, is dat je de keuze hebt uit verschillende plantaardige melken. The Bowl is zeker niet het goedkoopste restaurant in Berlijn, maar je krijgt hier veel voor terug. De prijzen van de bowls die Niels en ik bestelden waren €11,90, homemade limonade €3,90, een espresso  €1,70 en voor 100 ml plantaardige melk betaalde ik €0,80.

the bowl

the bowl

the bowlDe Makro Bowl
the bowlDe California Bowl
the bowl

the bowl
the bowl

Wijk: Friedrichshain
Straat: Warschauer Straße 69 (boven de Veganz en Goodies)

No58 Speiserei

Voor dit tentje zij we he-le-maal naar Neukölln gegaan. Wat opzich niet ver weg is, maar we hadden trek en in de buurt waar wij sliepen waren genoeg opties. Maar nee, ik wilde persée naar dit restaurantje en ik sleepte Niels met mij mee. Gelukkig was het de reis waard, want we hebben hier heerlijk gegeten en uren gezeten. No58 Speiserei is niet groot en daardoor is het erg gezellig en knus. Er zijn veel vegan opties en voor de rest is alles vegetarisch.

Bij No58 Speiserei gebruiken ze alleen biologische producten en ze maken zoveel mogelijk zelf. Wat ik zelf erg leuk vind, is dat het grootste deel van de producten afkomstig zijn van producenten en boeren uit de regio. De prijzen zijn lekker betaalbaar, zoals je gewend bent van Berlijn. Voor de vegan eiersalade op brood betaalde ik €4,50 en Niels voor zijn roerei met geitenkaas en tomaat €7,50. Ik geloof dat we voor de juices rond de €4,00 betaalden en natuurlijk dronken we heerlijk koffie: espresso voor €2,20 en een cappuccino met sojamelk voor €3,20.

speiserei58

speiserei58

speiserei58

speiserei58

speiserei58
Wijk: Neukölln
Straat: Weisestraße 58

SOY

Ik sluit af met mijn favoriet! Man man man, wat hebben we hier lekker gegeten! Niels en ik waren helemaal doorweekt en hongerig van een dagje sightseeing. SOY is een Vietnamees restaurant en hier hebben we uren gezeten: niet alleen om op te warmen, maar vooral om onze hele tafel te laten volzetten met eten. Heerlijk!

Niet alle gerechten zijn veganistisch, maar het overgrote deel wel en voor de rest is alles vegetarisch. Naast dat het eten heerlijk is, is het interieur ook een plaatje. En oja, van de prijzen word je ook blij. Ik weet het niet precies meer, maar volgens mij betaalden we voor de curry €8,00 en voor de sidedishes (wij hadden een salade, een bapao en dumplings) €5,00 per stuk.

soy

soy

soy

soy

soy

soy

Wijk: Mitte
Straat: Rosa-Luxemburg-Straße 30

En heb je al honger gekregen? Ik kan niet wachten om weer terug te gaan! Maar vertel, weet jij nog leuke plekken in Berlijn die ik echt niet kan missen? Laat het hieronder weten. 

(Visited 469 times, 1 visits today)

2 Comments

    1. Quirines 30 juni 2017 at 17:17

      Wat een fijne tip! Thanks. Volgend jaar staat Berlijn weer op de planning 🙂

      Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *