6x eerlijke kleding webshops

Zoals de titel het al aangeeft, heb ik een aantal toffe webshops gevonden waar je kunt shoppen zonder schuldgevoel. Mijn voornemen is om betere kledingkeuzes te maken. Daarom ben ik gaan kijken wat er allemaal wordt aangeboden als het gaat om diervriendelijke en fair trade kleding. En eerlijk: de meeste webshops zijn ontzettend suf, saai en helemaal niet van de laatste trends. Toch heb ik een aantal fijne webshops gevonden: van goede basics tot echt fashion en van prints met een knipoog tot schoenen en tassen. Kijk snel verder!

1. Real Fake

De eerst webshop is van Real Fake. Ik ben erg fan van dit merk, niet alleen vind ik de kleding erg mooi, ook het verhaal spreekt mij aan. Real Fake maakt dierlijke producten na, wat mij doet denken aan Stella McCartney (de opper Queen als het gaat om vegan mode). Dus denk aan mooi nep leren tassen en oorwamers gemaakt van nep bond. Je herkent Real Fake aan het hartje. De twee T-shirts die bovenaan dit artikel staan, zijn van Real Fake maar onderstaande kledingstukken zijn ook mijn favoriet:real fake

2. Geitenwollenshirts

Deze webshop is van dezelfde eigenaren als Real Fake, namelijk van de tweeling Abigail en Lavinia Bakker. Geitenwollenshirts is minder high fashion dan Real Fake, maar is daar zeker niet minder om.  Je shopt hier goede bascis en je vindt er kledingstukken met een grappige print. Mijn favorieten zijn:geitenwollenshirtsgeitenwollenshirts

3. Miss Green

Wow, hier je heb zoveel keuze! Ik zie alleen maar fijne basics die ik NU nodig heb. Miss Green is opgericht in 2008 en inmiddels is het uitgegroeid tot een uitgebreide webshop en heeft het maar liefst honderd winkels in Europa. Mijn favorieten zijn:
missgreen missgreen1

4. Geitenwollenwinkel

Deze webshop is een verzamelplaats van verschillende fair trade merken zoals Armed Angels, People Tree en Kowtow. Dit is de prijzigste webshop uit deze rij, maar stiekem vind ik deze webshop het leukst. Niet alleen vind je hier heel veel kleding, je kunt hier ook terecht voor leuke interieurspullen, beautyproducten en accessoires. Ik word enorm hebberig van deze website. Naast de webshop is er ook een fysieke Geitenwollenwinkel en deze is gevestigd op de Utrechtstestraat in Amsterdam. Mijn favorieten zijn:
geitenwollenwinkelgeitenwollenwinkel

5. BEETxBEET

Ik heb ook twee buitenlandse webshops gevonden waarvan BEETxBEET de eerste is. Je shopt hier kleding met een leuke tekst en/of print die vooral gericht zijn op een vegan lifestyle. Ik bedenk me nu dat ik geen één kledingstuk in mijn kast heb hangen met een print erop. Tijd om hier verandering aan te brengen?! Mijn favorieten zijn:
beetxbeetbeetxbeet

6. VeganSupplyco

Last but not least is deze webshop die ook uit Amerika komt. Coco is de webshop gestart omdat zij geen diervriendelijke kleding kon vinden met een leuke vegan tekst erop. De tekst is op ieder kledingstuk vrijwel hetzelfde, maar daarentegen zijn er veel verschillende modellen en kleuren verkrijgbaar. Leuk weetje: 10% van de totale opbrengst gaat naar het dierenasiel Kindred Spirits Sanctuary in Florida waar Coco mee samenwerkt. In dit dierenasiel worden boerderijdieren verzorgt die verwaarloosd, mishandeld of gehandicapt zijn. Mijn favoriete kledingstukken zijn:
vegansupplycovegansupplyco

Welke kledingshop is jouw favoriet? Ik ben benieuwd of jij nog andere leuke webshops kent. Laat het hieronder weten!

(Visited 944 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. Djuli 15 april 2016 at 12:04

  Leuk! Hier was ik naar op zoek!

  Reply
  1. quirinesmit 15 april 2016 at 15:40

   Fijn! Dat is altijd goed om te horen.

   Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *