Scrambled tofu met verschillende groenten

Een saaie, zompige blok zonder smaak; dat was voor mij tofu. Ik wist niet hoe ik tofu het beste kon bereiden en daarom mislukte het vaak bij mij. Sinds ik vrijwel geen dierlijke producten meer eet, heb ik tofu weer de kans gegeven. Inmiddels weet ik precies hoe ik dit het beste kan bereiden zodat het lekker op smaak is: knapperig door bijvoorbeeld Aziatische gerechten of luchtig als scrambled tofu voor het ontbijt. Scrambled tofu is de ideale vervanger voor roerei en daarom deel ik graag mijn recept!

Wat heb je nodig?

Voor de scrambled tofu:
Een blok naturel tofu (2oo gram)
Een paar cherrytomaatjes
Een paar champignons
Handje boerenkool
Eén stengel bosui
Olijfolie

Voor de saus:
1/2 theelepel komijn
1/2 theelepel kurkuma
1/4 theelepel cayennepeper
1/2 theelepel edelgist vlokken (veganistische hartige kaas)
Zeezout naar smaak
Peper naar smaak
2 eetlepels ketjap manis
Scheutje water

Voor erbij:
Sneetjes brood

scrambled tofu

Wat moet je doen?

1. Laat de tofu uitlekken. Dit doe ik door de tofu in een theedoek te verwikkelen. Leg daarop bijvoorbeeld een bord en daarop weer een aantal boeken. Laat dit voor 15 minuten zo staan.
2. Snijd ondertussen de groenten in stukjes.
3. Voeg de kruiden met de ketjap en het water samen in een klein kommetje en meng het goed door.
4. Bak de groeten in een (grote) koekenpan met olijfolie voor ongeveer vijf minuten.
5. Verkruimel ondertussen de tofu. Dit kan je gewoon met je handen doen of met behulp van twee vorken.
6. Bak de tofu voor twee minuten. Je kunt hiervoor een nieuwe pan gebruiken, maar ik schoof de groenten opzij zodat ik daarnaast de tofu kon bakken.
7. Sprenkel de saus over de tofu en een klein beetje over de groenten.
8. Laat het geheel voor ongeveer vijf minuten bakken tot de saus goed opgenomen is.
9. Schep op het laatst de groenten en de tofu door elkaar en leg het op een bord.
10. Serveer met vers brood.

Eet smakelijk!

scrambled tofu

Eet jij wel eens scrambled tofu? Ik ben benieuwd of  je het recept maakt en wat je ervan vindt. Laat het hieronder weten!

(Visited 113 times, 1 visits today)

3 Comments

  1. Pingback: Hoe bereid je tofu en wat zijn de verschillen? | QUIRINES

  2. Anne Persoon 20 oktober 2017 at 08:38

    Don’t forget Kala Namak delicious😊

    Reply
  3. Pingback: Wat eet je na het sporten als vegan? - The Vegan Effect

Laat een comment achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *