Tel Aviv – De oude stad, de lekkerste hummus en naar het strand

Als jij mij op Instagram volgt dan had je vast wel door dat ik in Tel Aviv zat. Wat een heerlijke stad is dit! Samen met een vriendin was ik hier voor een kleine week. Het strand, de zon, de vriendelijke en gastvrije mensen, het eten (!) en gewoon de hele vibe: ik wil terug! Ik neem je mee in een aantal fotoverslagen over Tel Aviv. De eerste dag bezochten we Old Jaffa, het oude stadsgedeelte met marktjes, mooie straten en street art. We aten de lekkerste hummus ooit en ’s middags vertrokken we naar het strand. Kijk je mee?

tel aviv oude stad

We pakten in de ochtend de bus naar Old Jaffa, het oude stadsgedeelte van Tel Aviv. Zelf zaten we in de wijk ‘City Centre’, dat minder aantrekkelijk klinkt dan dat het is. Ik was heel blij dat we in dit gedeelte sliepen: veel toffe restaurants en barretjes zaten om de hoek, we verbleven in de rustige Smolenskinstraat en het strand lag op 5 minuten loopafstand. Met de bus of taxi sta je binnen 15 minuten in Old Jaffa.

tel aviv oude stad straten

Old Jaffa stikt van de leuke kraampjes, kleine straatjes, street art en leuke eettentjes. Genoeg om een dag rond te struinen.

tel aviv oude stad selfie

Hoi van mij en Simone!

tel aviv streetart

tel aviv street art

abu hassan

Als tip kreeg ik om hummus te eten bij Abu Hassan. Zoals je hier ziet, stonden we in de rij maar we waren net op tijd. Zodra we binnen waren, was de rij buiten 5 keer zo lang. Vol met locals en hier en daar een verdwaalde toerist. Dit zijn de leukste ontdekkingen.

abu hassan hummus

Je kunt kiezen uit pittige of normale hummus. Weinig last van keuzestress dus. Wij gingen voor beide varianten. Dit is oprecht de lekkerste hummus die ik ooit heb gegeten. Het is niet eens te vergelijken met de ‘hummus’ die wij in Nederland halen uit de supermarkt. Het was nog warm, super romig, niet normaal lekker van smaak en het brood dat je krijgt is super vers en fluffy. Ook kregen we een portie rauwe, witte ui om in de hummus te dopen maar die lieten we aan ons voorbijgaan. Zal vast een delicatesse zijn, maar ik heb het niet zo op rauwe ui. Abu Hassan is één van de lekkerste plekken waar ik ben geweest. Het artikel met alle hotspots komt snel online. 🙂

tel aviv old jaffa

tel aviv strand

Tijd voor het strand! Zoals ik al schreef, liepen we vanaf ons appartement binnen een paar minuten het strand op. Ik had geen hoge verwachtingen van het strand, maar het is mooi. Het zand is fijn, wit en schoon. Het water is super helder en op een fijne temperatuur. Vaak deden we in de ochtend dingen in de stad en aan het einde van de dag streken we neer op het strand met een Corona, kijkend naar de zonsondergang. Niet verkeerd, toch?

tel aviv beach

tel aviv zonsondergang

tel aviv miznon

We sloten de dag af bij het restaurant Miznon. We gingen o.a. voor de geroosterde bloemkool (zachtste bloemkool ever) en een pita broodje gevuld met van alles. Hierbij serveerden ze de lekkerste tahin.

Dit was het eerste fotoverslag van Tel Aviv. Er volgen er nog twee. Ben jij eens naar Tel Aviv geweest? Ik ben benieuwd wat jij van deze stad vind. Laat het hieronder in comments weten. Mij kun je verder volgen op Instagram en Facebook

(Visited 1.207 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Pingback: Vegan in Tel Aviv - The Vegan Effect

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *