Broodje vegan ‘kip’

Dit broodje maakte Niels ‘vroeger’ regelmatig voor mij. Geen reden om dat nu niet meer te eten. Eigenlijk is het recept te simpel voor woorden, maar het is zo lekker dat ik toch ga delen. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en het staat zo op tafel. Eet smakelijk!

Wat heb je nodig voor 2 broodjes?

Kipstuckjes van de Vegetarische slager
Twee knapperige broodjes
Sojasaus
Sambal
Vegan cream cheese (ik heb dat gekocht bij Veggie4U in DenHaag, een vegan supermarkt. Het is van Tofutti en het product heet Creamy Smooth. Mocht je dit niet kunnen vinden dan raad ik hummus aan)
Komkommer

Wat ga je doen?

1. Marineer de kipstuckjes met een flinke scheut sojasaus en twee eetlepels sambal (mag meer of minder, net wat je lekker vindt qua pittigheid). Zet het weg voor minimaal 15 minuten.
2. Snijd ondertussen de broodjes doormidden en besmeer het met een royale laag cream cheese.
3. Beleg het broodje verder met komkommer.
4. Laat een koekenpan heet worden op het vuur en bak de kipstuckjes een paar minuten. Wanneer het een mooie rood/bruine kleur heeft is het klaar.
5. Verdeel de kip over het broodje et voilà, eet smakelijk!

broodje 'kip'

broodje 'kip'

Ga jij het maken? Ik zou het super leuk vinden om dit terug te zien en te horen of het goed heeft gesmaakt. Laat het hieronder weten of via Facebook of Instagram. Gebruik hiervoor #quirines zodat ik het kan terugvinden. 

(Visited 395 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Sytse 15 november 2016 at 18:50

    Ohh, nom nom nom! Ziet er heerlijk uit! Ik eet die kipstuckjes heel vaak op een speltbroodje met satésaus. Zo simpel maar zo lekker!

    Reply
    1. Quirines 18 november 2016 at 10:43

      Oeehh dat klinkt ook erg goed! Thanks voor de tip 😉

      Reply

Laat een comment achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *