Vegan sushi bowl

Oeps, bijna een week niet geblogd. Nog drie weken en ik stap in het vliegtuig, dus ik ben druk bezig met de laatste voorbereidingen. Zo spannend! Ik ben op mijn blog daardoor wat minder actief, maar hopelijk maak ik het met deze vegan sushi bowl een beetje goed. Mijn verslaving op dit moment en als je mij vraagt het ultieme comfort food. Heerlijk door de verschillende smaken, structuren & kleuren én sneller op tafel dan echte sushi.

Wat heb je nodig voor 2 grote bowls?

250 gram sushirijst
1/2 komkommer
1/2 winterpeen
1 avocado
200 gram mango
200 gram kastanjechampignons
2 norivellen
2 stengels bosui
200 gram tuinbonen of sojabonen
Tofu roerbakreepjes (ik gebruikte de ‘pittig gekruid’ van Albert Heijn)
Sesamzaadjes
Wasabi
Flinke scheut sojasaus of tamari
3 el rijstazijn
Kokosolie

Wat ga je doen?

1. Kook de sushirijst volgens de verpakking.
2. Terwijl de rijst aan het koken is, snijd je alle groenten en de mango in reepjes en blokjes. Scheur de norivellen in kleine stukjes.
3. Verwarm wat kokosolie in een koekenpan en bak de kastanjechampignons.
4. Schuif de kastanjechampignons opzij en bak aan de andere kant de tofureepjes.
5. Voor de dressing roer in een kommetje de sojasaus en de wasabi door elkaar. Voeg de bosuitjes toe.
6. Wanneer de rijst gekookt is, schenk de rijstazijn door de rijst en roer goed door.
7. Verdeel de rijst over twee kommen. Plaats alle groenten, de mango en de norivellen op de rijst.
8. Strooi de sesamzaadjes over het gerecht en schenk daarna de dressing over de sushi bowl.

Je kunt eindeloos variëren met de toppings. In de winter voeg ik graag zoete aardappel toe, maar ook paprika en courgette is erg lekker.

Eet smakelijk!

vegansushibowl

Ga jij het maken? Ik zou het super leuk vinden om jouw creatie te zien en te horen of het goed heeft gesmaakt. Laat het hieronder weten of via Facebook of Instagram. Gebruik hiervoor #quirines zodat ik het kan terugvinden. 

(Visited 858 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Pingback: Vegan Poké Bowl - The Vegan Effect

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *