Waar doe ik mijn vegan boodschappen?

‘Q! Waar haal jij jouw boodschappen?’, is een vraag die ik vaak krijg. Dat verschilt niet zoveel met ‘vroeger’, maar ik snap deze vraag wel. Volgens mij omdat veel mensen denken dat vegans hun inkopen doen bij speciale winkels. Nou, dat hoeft zeker niet. Ik deel de plekken waar ik regelmatig kom: de biologische supermarkt, een webshop, de markt en de toko.

Reguliere supermarkt

Het liefst zeg ik dat ik altijd naar een biologische supermarkt ga, maar ik kom toch het meest bij de Albert Heijn. Het is dichtbij en ze hebben (meestal) alles wat ik nodig heb. Het aanbod met vegan producten groeit iedere maand en naast het standaard assortiment, bieden zijn ook speciale producten aan. Zoals amandelmeel, ahornsiroop en rijstvellen voor de springrolls. Het schap met de vega(n) vleesvervangers wordt ook steeds groter. I like!

Naast de AH, zit de Aldi bij mij om de hoek. Ik combineer deze twee supermarkten vaak. De Aldi heeft het merk Mama Nature met verschillende producten zoals kokosolie, notenpasta’s en groentespreads voor op brood. Ook koop ik hier vaak granen zoals quinoa en zilvervliesrijst.

hofweb

Biologische supermarkt

Ik hou ervan om rond te struinen bij Ekoplaza. Ik ontdek nieuwe producten en kom altijd met meer spullen thuis. De biologische supermarkt bezoek ik voor speciale ingrediënten zoals agar agar, gerookte tofu en acai poeder. Ik kom denk ik eens in de twee maanden bij Ekoplaza. Het zit niet bij mij om de hoek en het is prijzig. Ik heb nog niet het budget om hier mijn wekelijkse boodschappen te halen. Wel hecht ik steeds meer waarde aan biologische producten. Biologische boodschappen hoeven niet veel duurder te zijn wanneer je rekening houdt met de aanbiedingen en geen onzinnige producten koop. Hier kan ik zeker beter opletten.

Hofweb

Mijn nieuwste ontdekking: Hofweb. Deze webshop biedt veel (heel veel!) biologische producten aan die rechtstreeks van de boer komen. Ideale uitkomst voor iedereen die graag online shopt. Hoef jij niet meer met de producten te slepen ;). Lucky me, ik mocht een bestelling plaatsen bij Hofweb voor mijn blog. Mijn ervaring deel ik graag met jou.

Ik vind het heel handig dat er een aparte afdeling is met vega(n) producten. Lekker overzichtelijk. Veel producten die ik normaal gesproken bij een (biologische) supermarkt koop, bieden zijn ook aan: Oatly haver barista, gerookte tofu van Taifun, maar ook shampoo van Urtekram. Ik vind het handig dat Hofweb niet alleen bio groenten, fruit en brood aanbiedt (de wekelijkse boodschappen), maar ook huishoudartikelen en verzorgingsproducten. Ik haalde nu boodschappen bij Hofweb waar ik normaal gesproken drie winkels voor moet afstruinen. Scheelt toch een hoop tijd en gesjouw. Oh, en handig om te weten: de boodschappen zijn niet of nauwelijks duurder dan bij de biologische en reguliere supermarkt.

vegan boodschappen

De markt

Als ik het goed plan, ga ik wekelijks naar Ten Katemarkt voor mijn groenten en fruit. Dan haal ik voor drie tot vier dagen eten. Een tijdlang maakt ik op zondag een boodschappenlijst met recepten voor de komende week. Hierdoor kon ik gericht boodschappen doen. Naast dat dit veel tijd scheelt, is het ook super goedkoop. Ik vul een grote boodschappentas vol met groenten en fruit voor €10,00. Daarnaast doe ik ook geen impuls aankopen. Iets dat nog wel gebeurt als ik om 18:00 met een hongerige maag de AH binnenstap. Oké, nu ik dit zo op een rijtje heb gezet, wil ik weer wekelijks naar de markt.

De toko

De toko vind ik heerlijk om te bezoeken. De verschillende mensen die daar komen, de geuren van alle kruiden en de onbekende producten. Eens in de zoveel tijd plan een bezoekje aan de toko. Om mijn kruidenstash aan te vullen, maar ook voor tamari, sojasaus, sesamzaadjes en rode linzen. De producten zijn goedkoop en daarom een goede afwisseling wanneer ik me weer heb laten gaan bij de bio supermarkt ;).

Nu ben ik ook benieuwd waar jij jouw boodschappen haalt. Koop jij veel biologische of juist niet? Laat het hieronder weten of via Facebooken Instagram.

(Visited 1.390 times, 1 visits today)

3 Comments

 1. Belinda 23 februari 2018 at 08:53

  Leuk. Hofweb kende ik nog niet, en ik zie van die Soto hapjes die ik eens nader ga bestuderen. Dank voor de tip 🙂

  Reply
  1. Quirines 23 februari 2018 at 09:47

   Het is zeker een bezoekje waard. En graag gedaan natuurlijk!

   Reply
 2. Greet 19 december 2018 at 13:46

  Bij natuurvoedingswinkels liggen al jaren oude merken die naar mijn mening al jaren geleden uit interesse hun producten verkochten.
  Nu word vegan een hype en zijn er veel “vreemde merken”.
  Er mag volgens de wet het een en ander aan ingredienten verdoezeld worden op verpakkingen.
  B.v chips..kijk je erop staat er aardappelen en zonnebloemolie..maar ondertussen zit er wel iets van dieren in wat niet op verpakking staat.
  Of onder een E nummer
  (Let daarom op vegan keurmerk)
  Natuurvoedingswinkels zijn duur.
  Altijd al geweest
  Dus biologisch vegan eten ook..
  In de supernarkt smaken de worstels vaak naar spuitmiddelen en de wortel zelf is ook mindere kwaliteit.
  Jammer dat ook op de dure ekoproducten spuitmiddelen zit.
  Bij demeter (keurmerk) zijn de eisen wat strenger.dus dat is nog beter…en ook duur.
  Op internet kun je wel grootverpakkingen bestellen.
  Dat scheeld wel geld.
  Zelf bonen inweken bijvoorbeeld.
  Of bij biologischhe boer.
  Groet g

  Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *