Hoe goed gaan mijn voornemens voor 2018?

We zijn alweer twee maanden onderweg in 2018. Ik hoor de vogeltjes ’s ochtends fluiten, het blijft langer licht buiten en de eerste festivals staan gepland. Maar, hoe gaat het met mijn goede voornemens? Goed én niet zo goed kan ik je vertellen. Hoogste tijd voor een update!

Gezond(er) leven

Dit goede voornemen heb ik onderverdeeld in drie categorieën: minder suiker, minder alcohol en meer sporten.

Minder suiker

Ik vind dit lastig. Zo, dan is dat alvast gezegd. Ik word steeds bewuster van het feit dat ik verslaafd ben aan suiker. Het liefst eet ik de hele dag door en deze behoefte wordt erger wanneer ik (veel) suiker heb gegeten. Ik haal geen ongezonde troep in huis, maar wanneer Ben & Jerry’s voor de deur staat met twee vegan smaken zeg ik geen nee. En dan gaan die potten binnen een week op ook. Ik probeer de 80/20 regel aan te houden, maar zelfs dat vind ik lastig. Heb ik ’s middags al gezondigd met pindakaas of kan ik ’s avonds nog wel een beetje chocola eten? Goed, deze struggle is real en ik denk dat bewustwording de eerste stap is.

Minder alcohol

De eerste drie weken van januari heb ik geen alcohol gedronken. Lastig vond ik het niet, want ik bleef de weekenden thuis. Ik merk dat ik etentjes en feestjes uit de weg ga omdat ik niet drink. Dat lijkt mij niet helemaal de bedoeling van een alcoholvrije maand. Het kluizenaarsleven is niet aan mij besteedt en kennelijk vind ik het nodig om alcohol te drinken zodra ik met vrienden ben? Na deze weken ben ik twee keer op wintersport geweest. Dat dit niet alcoholvrij is verlopen, hoef ik je vast niet uit te leggen. Ik had mij daar ook op ingesteld.

Begin februari wilde ik de draad weer oppakken. Mocht je mij op Instagram volgen, dan weet je dat dit is mislukt. Ik kreeg een uitnodiging voor de lancering van de vegan Baileys. Jep, je leest het goed! Jaren geleden dronk ik dit voor het laatst, dus ik ben blij dat deze variant ein-de-lijk verkrijgbaar is. Dus ja, die alcoholvrije februari kan de prullenbak in. Om positief af te sluiten: ik beperk het drinken tot het weekend en dan het liefst één dag. Dan ben ik tenminste niet het hele weekend brak ;).

baileys almandeCocktails maken met Baileys Almande tijdens de lancering. Vanaf 1 maart verkrijgbaar in de winkel. 

Meer sporten

Yes, eindelijk een voornemen dat ik heb gehaald! Of in ieder geval, ik ben hier druk mee bezig. Sinds februari ben ik aan het sporten bij Klaever Health. Ik train twee keer per week met een personal trainer en ik krijg voedingsadvies. Dat laatste is meteen een goede stok achter de deur om minder suiker te eten. Ik ben van plan om blogs te schrijven hoe ik het sporten combineer met plantaardig eten. Mocht je vragen hebben hierover, dan hoor ik dat graag.

Persoonlijke doelen

Naast doelen om gezonder te leven, wil ik meer rust vinden. Daarbij heb ik de volgende doelen opgesteld:

Minder laptop

Mijn MacBook en ik zijn nog steeds onafscheidelijk, maar ik probeer dat ding meer aan de kant te leggen. Dat geldt ook voor mijn iPhone. Steeds vaker laten Niels en ik dit thuis wanneer we ergens gaan eten of wat leuks gaan doen. Het gaat dus ietsjes beter, maar we zijn er nog lang niet. Ik ben aan het nadenken om één dag in de week helemaal geen iPhone en MacBook te gebruiken.

Meer naar buiten

De afgelopen weken ben ik veel buiten geweest en dat had vooral te maken doordat ik twee keer in Oostenrijk zat. Heerlijk! Wanneer ik thuis aan het werk ben, loop ik vaker een rondje. Ik merk dat ik hierdoor productiever werk en meer inspiratie krijg. Ik wilde graag ’s avonds na het eten een rondje lopen, maar dat is er nog niet van gekomen… Het is te koud, het regent of ik heb gewoon geen zin om het warme huis te verlaten. Nu het langer licht blijft buiten, wil ik dit in mijn routine krijgen.

goede voornemens quirine

Me-time

Tijd voor mezelf is nog steeds veel tijd die ik besteed aan mijn blog en social media. Ik voel me snel schuldig wanneer ik niet aan het ‘werk’ ben, omdat er altijd genoeg te doen is. Het komt ook omdat de aflopen weken nogal druk waren: zowel op werk met een event in Antwerpen, een beurs Duitsland, maar ook door mijn twee vakanties. Mij hoor je niet klagen, alleen doordat ik veel weg was besteedde ik mijn vrije tijd aan mijn blog. De komende weken staan geen tripjes gepland, dus kan ik dit beter indelen.

Quirines

De afgelopen weken ben ik druk achter de schermen bezig geweest met Quirines. Ik wil mijn website helemaal in het nieuw: van naam tot design. De naam staat vast, het design nog niet. Ook ben ik opzoek naar de juiste persoon die mij hiermee kan helpen. Mocht jij diegene zijn of een tip hebben, dan wil ik dat graag weten.

Hier ga ik mij op focussen

Er zijn genoeg dingen te doen en deze blog helpt mij om de focus weer te vinden. Ik had niet verwacht dat ik alles in één keer goed zou doen. Wie kan dat wel? Daarnaast heb ik nog tien maanden om mijn goede voornemens te halen. De volgende punten wil ik graag veranderen of verbeteren:

  • Minder suiker eten.
  • Tijd efficiënter indelen, zodat ik vaker mijn MacBook aan de kant zet. Hierdoor krijg ik meer vrije tijd, ga ik vaker naar buiten etc. etc.
  • Stappen maken met Quirines: de juist persoon vinden die mij kan helpen met mijn website.

Ik ben heel benieuwd hoe het met jouw goede voornemens gaat. Laat het hieronder in de comments weten of via Facebook en Instagram. Mocht je nog ergens tips voor hebben, dan hoor ik dat ook graag.

(Visited 130 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *