Vegan Vietnamese pho

Zin in een beetje Vietnam zonder te vliegen? Maak dan deze Vietnamese Pho! Al heel lang wilde ik dit gerecht maken, want ik heb deze goedgevulde soep voor het eerst in, jawel, Vietnam gegeten. Door de geur en de smaak van dit gerecht, had ik weer éven het gevoel terug te zijn. Als wij (voorlopig) niet op vakantie kunnen, dan halen we vakantiesferen toch gewoon in huis? 

Het geheim van een Vietnamese Pho? De bouillon! Het is absoluut niet ingewikkeld, maar het kost even tijd om de bouillon goed te laten trekken. Verder zijn verse ingrediënten ook belangrijk, dit geeft de soep structuur en een lekkere, frisse smaak. Genoeg gepraat, tijd voor het recept!

vegan vietnamese pho recept

Wat heb je nodig voor drie of vier porties Vietnamese pho?

Voor de bouillon:

  • 2 uien
  • 3 knoflooktenen
  • 3 cm gember
  • Kaneelstokje
  • 3 steranijs
  • 3 kruidnagel
  • 2 bouillonblokjes
  • Een handje gedroogde paddenstoelen (dit koop je gewoon bij de reguliere supermarkt)
  • 2 el sojasaus
  • 3 wortels

Overige ingrediënten:

  • 300 gram noedels, ik gebruikte zilvervlies rijst noedels
  • Verse kruiden zoals basilicum, munt en/of koriander
  • 1 paksoi
  • 200 gram peultjes
  • 3 limoenen
  • 200 gram taugé
  • Chili vlokken
  • Gebakken uitjes

Optioneel voor meer eiwitten:

  • Pulled vegan chicken (gebruik hiervoor twee vorken om de vegan kipstukjes uit elkaar te trekken)
  • Gemarineerde tofu

Zo maak je het:

  1. Zet een grote kookpan op hoog vuur en vul de waterkoker met twee liter water en zet deze aan.
  2. We beginnen met de bouillon, deze basis zorgt voor de typische smaak van een Vietnamese Pho. Pel de uien en snijd deze in een kwart, snijd de knoflooktenen door de helft en snijd de gember in grove stukken.
  3. Voeg de ui, knoflook en de gember toe aan de pan (zonder olie!) en rooster dit totdat de ingrediënten zwart zijn. Dit duurt ongeveer 4 minuten. Schep het regelmatig om.
  4. Voeg hierna de kruidnagel, kaneel en steranijs  toe en rooster deze mee voor een paar minuten. Roer dit regelmatig door, zodat het niet aan de pan blijft plakken. De geuren komen automatisch vrij.
  5. Schenk het gekookte water (twee liter) toe samen met de groentebouillon, de gedroogde paddenstoelen en de sojasaus. Breng het geheel aan de kook.
  6. Schil en snijd de wortels in stukken van 1 tot 3 cm en voeg deze ook toe aan de bouillon. Laat dit pruttelen voor 30 minuten.
  7. Ondertussen kun je de noedels bereiden. Kijk hiervoor op de gebruiksaanwijzing hoeveel tijd dit kost.
  8. Tijd om de groenten te snijden. Snijd de paksoi in reepjes en de peultjes doormidden.
  9. Wanneer de bouillon klaar is na 30 minuten, kun je dit zeven. Doe dit boven een grote pan/kom en schenk de bouillon terug in de kookpan in.
  10. Knijp de limoenen uit boven de bouillon en proef de bouillon terwijl je dit doet. Mag het wat zuurder, zouter of pittiger zijn? Voeg dan wat meer limoensap, sojasaus of kruiden toe.
  11. Voeg nu de paksoi en de peultjes toe aan de bouillon en kook dit zachtjes voor een paar minuten tot dat de paksoi geslonken is.
  12. Verdeel de noedels over de borden gevolgd door de bouillon en de groenten. Maak het af met de taugé, verse kruiden (basilicum, munt en koriander), wat chili vlokken en gebakken uitjes. Eet smakelijk!

vietnamese pho vegan Bouillon lekker laten pruttelen

 ingrediënten Verse ingrediënten

pho soep Bouillon gezeefd en de verse ingrediënten erbij

vietnamese pho

vegan vietnamese pho Eet smakelijk!

Ik ben benieuwd wat je van dit gerecht vindt! Laat het vooral weten in de comments hieronder. Kun je meer vegan (food) inspiratie gebruiken? Volg mij dan op Instagram of kijk naar mijn vegan eetdagboeken

(Visited 2.165 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Pingback: Vegan ramen (Japanse noedelsoep) - The Vegan Effect

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *