Vegan Challenge – Waarom?

Sinds ik mij dat kan herinneren, ben ik een grote dierenvriend.

Mijn kinderdroom was dan ook om dierenarts te worden, totdat mijn dierenarts vertelde dat ik soms dieren moest laten inslapen als zij heel ziek zijn. Dat vond ik zó zielig, dat ik gelijk besloot om geen dierenarts te worden. Mijn eerste huisdier kreeg ik voor mijn vierde verjaardag en dat was een konijn en daarna heb ik een parkiet, twee katten, wandelde takken (?), vier hamsters en een hond bij mijn ouders gehad. Sinds juli ben ik de trotste eigenaar van mijn eigen twee kittens.
Op mijn twaalfde had ik het wilde idee om als vegetariër door het leven te gaan. Tot grote vreugde van mijn ouders. Not. Op de tweede dag gingen we met het gezin BBQen en ik kon mij toen niet inhouden om geen vlees te eten. Daarna is het idee om vegetariër te worden verwaterd.

Sinds een paar jaar ben ik mij erg bewust van wat er op mijn bord ligt (ik vind het heel interessant wat voeding met je kan doen) en ben ik steeds minder vlees gaan eten. Sinds een paar maanden eet ik zeker drie of vier dagen helemaal geen vlees meer en ik voelde mij daar prima bij. Totdat ik twee weken geleden de Vegan Challenge voorbij zag komen die op 1 oktober, morgen dus, begint. Ik ben mij daar ingaan verdiepen en ik vind het heel interessant. Ik dacht dat ik wist wat er allemaal op mijn bord lag, maar door deze nieuwe informatie is er een wereld voor mij opengegaan. In heel veel etenswaren zitten dierlijke producten in verwerkt. Maar om een  maand lang helemaal vegan te gaan eten, leek mij wel extreem. Ik hou namelijk erg van eieren en kaas. Daarom had ik besloten om niet vegan, maar een maand lang vegetarisch te gaan eten. Maar nu, een dag voordat de challenge gaat beginnen, heb ik eigenlijk zin om de uitdaging aan te gaan en helemaal vegan te gaan eten. Ik denk namelijk dat dit de perfecte kans is om dit een keer uit te proberen. Doordat ik in Duitsland woon, kom ik minder in de verleiding met etentjes met vrienden omdat ik hen minder zie. Ook woon ik niet meer met huisgenoten samen; ik beslis nu zelf wat ik ’s avonds eet en ik haal zelf de boodschappen in huis. Wel staan er een aantal dingen op de planning, waaronder een weekend naar Amsterdam, waardoor ik niet zeker weet of ik dan ook veganistisch kan eten. Ik wil namelijk mijn dieet niet aan andere mensen opdringen.

Ik heb al lekker veel recepten gevonden en ik ben erg benieuwd hoe ik deze maand ga ervaren. Ga ik mij werkelijk anders voelen door een maand lang geen vis en vlees te eten? En hoelang ga ik het volhouden om helemaal plantaardig te eten? In wat voor situaties wordt het lastig of valt het juist allemaal mee? Ik hou wekelijks een blog bij waarin ik mijn ervaringen deel.

To be continued..

(Visited 250 times, 1 visits today)

7 Comments

 1. Pingback: Vegan challenge – week 1 | Quirines blog

 2. Pingback: 7x Veganistische hotspots in Keulen | Quirines blog

 3. Pingback: Over Kerstmarkten & Amsterdam | Quirines blog

 4. Pingback: Over Kerstmarkten & Amsterdam | Quirines

 5. Pingback: 7x Veganistische hotspots in Keulen | Quirines

 6. Pingback: Vegan challenge – week 1 | Quirines

 7. Julia 11 februari 2016 at 11:44

  mooi artikel, zet mij ook weer aan het denken….

  Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *