Vegan Post #9 fair fashion & vegan skincare

Er staat een nieuwe Vegan Post voor je klaar! Nummer 9 alweer. Deze editie zit bommetje vol met vegan skincare, maar ook fair fashion, chocola, schoonmaakmiddelen en lekkere huisgeuren… Ik laat je zien wat ik de afgelopen week kreeg opgestuurd. Alle producten passen binnen een vegan en duurzame levensstijl.

vegan post shop like you give a damn

Heel blij ben ik met de ontdekking van de vegan & fair website van Shop Like You Give a Damn. Ben jij al bekend met dit online warenhuis? Super handig want alles dat je ziet, is vegan, fair en duurzaam. Ze helpen je met hun 14 criteria kiezen voor mooie vegan, sociale, zero-waste en lokale merken. Van jassen en tassen tot schoenen en cosmetica. Het is een verzamelplek waar veel verschillende merken en webshops samenkomen. Je hoeft nu niet meer de etiketten uit te pluizen om te checken of een item echt vegan is. Het online warenhuis is zo ingedeeld, dat je kunt filteren op materialen en keurmerken. Ik zou zeggen, neem eens een kijkje bij Shop Like You Give a Damn. Ik ben super blij met dit denim jasje en de jumpsuit van ARMEDANGELS dat ik mocht uitkiezen. Klaar voor de lente!

vegan post love beauty and planet

Love Beauty and Planet is niet nieuw, maar ik kreeg wel bovenstaand pakketje van hen. Ik vind de sheet masks (€3,99) erg fijn werken, net zoals de gezichtsscrub (€11,99). De droogshampoo (€9,45), de deo (€5,99) en het haarmasker (€8,99) zijn nieuw voor me. Je vindt Love Beauty and Planet bij Etos.

vegan post lavera

Begin dit jaar kreeg ik een MEGA verwenpakket van Lavera. Dit verzorgingsmerk ken ik vanuit de tijd dat ik in Duitsland woonde. Daar is Lavera super populair. De producten zijn natuurlijk, uiteraard vegan en er wordt niks op dieren getest. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet precies weet wat de verkooppunten zijn, ik zie namelijk alleen een paar webshops die dit merk verkopen.

vegan post denise roobol

Vorige week dinsdag was ik uitgenodigd voor de lancering van de nieuwe collectie van Denise Roobol. Zij maakt toffe tassen gemaakt van vegan leer. We kregen een vegan brunch bij SUE Rotterdam en daarna mochten we een tas kiezen uit de nieuwste collectie (!). Op zulke momenten vind ik het echt bizar wat ik allemaal meemaak… Zo dankbaar ben ik hiervoor! Ik heb gekozen voor ‘The Messenger’ (€139,99), dat ik nu al veel gebruik.

ethique vegan post

Van Ethique kreeg ik bovenstaande zero-waste beauty bars opgestuurd. Ik kende het merk nog niet, maar ik word meteen vrolijk van de kleuren van de producten. Je ziet hier een shampoo bar (€14,99), body wash (€5,99), conditioner (€14,99), gezichtsscrub (€16,99) en een handig zeepbakje (€13,49). De prijzen liggen op het eerste gezicht hoog, maar een shampoo bar staat gelijk aan drie flessen shampoo. Ik heb de producten nog niet getest, maar het ruikt erg lekker. Je koopt Ethique bij Holland & Barrett.

vegan post bioscents

Sinds de verhuizing ben ik helemaal into lekkere huisgeuren. Bioscents stuurde een paar home & body producten naar mij op. Zoals wax melts (€16,99 voor 9 stuks) die naar lavendel ruiken. Ik heb hiervoor een oliebrander gekocht en deze staat nu op de slaapkamer. Ik kreeg er ook een etherische olie (€13,25) bij dat ruikt naar rozemarijn. De wax melts zijn heel duurzaam, want de was raakt niet op. Als de geur eruit is, kun je met een paar druppels etherische olie weer een nieuwe geur toevoegen. De body olie (€19,95) heeft een lekkere, frisse geur en gebruik ik na het douchen. Leuk om te weten: de verpakking is gemaakt van glas met een bamboo dop om zo plastic te verminderen. Als de olie op is, kun je met Bioscents contact opnemen voor hun refill opties zodat je de verpakking opnieuw kunt gebruiken. Je bestelt Bioscents in hun webshop.

vegan post alter eco

Tijd voor chocola! Ik hou van pure chocola, maar soms is het te bitter. Maar niet de chocola van Alter Eco, zij snappen het. Vooral de Almond vond ik mega lekker, maar de andere repen zijn inmiddels ook veroberd. De repen zijn ongeveer €2,29 per stuk en je vindt het bij Albert Heijn.

vegan post dr hauscka

Niet echt wat hoort bij Vegan Post, maar ik wil het graag delen. Een paar weken geleden kreeg ik een heuse Dr. Hauscka beauty behandeling. In Amsterdam Oud-Zuid zit een salon dat alleen gebruik maakt van Dr. Hauscka producten. Alles kwam voorbij: voet- en handmassage, diepte reining van mijn gezicht, ik kreeg een masker, een lymfestimulatie en mijn wenkbrauwen werden geëpileerd. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk bij Amsterdam Zuid Salon en je wordt geholpen door Marianne. Dit is zo’n lieve vrouw, waardoor de behandeling extra fijn is.

vegan post ecover

Ecover komt met een nieuwe campagne waarin zij ons aanmoedigen om minder (of geen) nieuwe kleding te kopen. 70% van de Nederlanders heeft namelijk ongedragen kleding in hun kast liggen en daarbij gooien we gemiddeld 40 kledingstukken per jaar weg. Dus, koop minder en was beter zodat je langer plezier hebt van jouw kleding. Het wasmiddel en de wasverzachter zijn bio afbreekbaar en bestaan uit plantaardige ingrediënten. Je vindt Ecover bij verschillende supermarkten.

vegan post the holy berry

Ik sluit af met een pakketje waar ik heel erg blij van word, de biologische açai pulp van The Holy Berry. Niet normaal lekker om hier açai bowls mee te maken. Zoals je ziet, is de kleur hierboven wel erg roze. Dit is namelijk pitaya (of dragon fruit) dat je ook kunt bestellen, net zoals passion fruit pulp. Smaakt ook erg goed. Ik heb nu al zin om in de zomer mijn dag te beginnen met een bowl. Je bestelt deze açai via hun webshop.

Dit was het! Welke producten kende jij nog niet? Mocht je het leuk vinden, via mijn Instagram Stories laat ik de nieuwe vegan producten als eerste zien. Je kunt mij hier volgen op Instagram

(Visited 507 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *