Duurzame tip: uitwisbaar notitieboek van GreenBook

Ik kan niet zonder mijn lijstjes; al mijn ideeën, afspraken en to-do’s slingeren rond op verschillende papieren. Hierdoor mis ik overzicht. Tijdens mijn zoektocht naar een beter en duurzamer alternatief (ik wil niet steeds nieuwe boekjes kopen), kwam ik de uitwisbare GreenBook tegen.

Overal lijstjes, to-do’s en notities

Voor mijn to-do’s en afspraken voor The Vegan Effect en privé was ik op zoek naar een handige planner. In mijn papieren agenda (ja, die heb ik nog) past dat niet, dus ik gebruikte een kladblok en losse post-it’s. Totaal niet handig en overzichtelijk. Digitaal heb ik ook geprobeerd om met lijstjes te werken, maar dat is niks voor mij. Ik wil het voor mij zien, op papier. Niets geeft zoveel voldoening dan een dikke streep door een to-do zetten zodra die af is. Het is zijn lijstjes die ik voor een dag, een week of maximaal een maand maak. Daarna heb ik het niet meer nodig en gooi ik het weg. Niet heel duurzaam, want ik kocht regelmatig nieuwe notitieboekjes. Vanaf nu niet meer.

greenbook uitwisbaar notitieboekMijn GreenBook dat ik nu overal mee naartoe sleep

Wat is een GreenBook en hoe gebruik je het?

Een GreenBook (uitgebracht door Greenstory) is een notitieboek met ‘whiteboard’ pagina’s. Je schrijft op deze pagina’s met een speciale pen. Heb je de aantekeningen niet meer nodig? Dan wis je het uit met een doekje met wat water. Dit notitieboek kun je dus jarenlang gebruiken (het gaat niet ‘op’) en je gooit geen papier weg.

Het schrijven in een GreenBook is iets anders dan in een ‘normaal’ boekje omdat het papier gladder is. Dit went en ik vind het eigenlijk wel lekker soepel schrijven. De inkt droogt snel (binnen een paar sec) en daarna kun je het niet meer uitvegen. Ik ben rechtshandig, maar ik denk dat het voor linkshandige ook goed te doen is. Je kunt een (klein) foutje corrigeren met de achterkant van de pen. Hele pagina’s uitwissen doe ik met het bijgeleverde doekje en de spray of water.

Greenstory biedt naast een GreenBook meer producten aan voor een zero waste lifestyle. Zoals uitwasbare wattenschijfjes (werkt super fijn!), een reusable shampoo flesje, bamboe wattenstaafjes en shampoo bars.

greenstory zero waste

Waarom ik fan ben van GreenBook:

  • Het bespaart papier! Een GreenBook gaat jarenlang mee en ik hoef geen papier meer weg te gooien.
  • Alle pagina’s zijn klikbaar. Ik vind het handig dat ik niet vast zit aan een bepaalde volgorde. Ik kan altijd de GreenBook naar mijn wensen indelen.
  • Ik stelde mijn GreenBook zelf samen, zodat het voor mij prettig werkt. Naast de ‘standaard’ pagina’s zijn er een aantal add-ons zoals blanco, gelinieerde, geruite en gestippelde pagina’s. Ook zijn er uur-, dag-, week-, maand-, en jaarplanners. Ik maak mijn GreenBook overzichtelijk door tabbladen die je erbij kunt bestellen.
  • Ook het design van de GreenBook kun je zelf kiezen. Ik ging voor ‘Forest Green’ en daarnaast zijn er ook covers gemaakt van vegan leer.
  • Sowieso biedt GreenBook meerdere vegan leren accessoires aan zoals een etui, laptop en tablet covers en een (zonne)brillen hoes.
  • Eindelijk heb ik een boekje waarin ik alles kwijt kan: aantekeningen, to-do’s, afspraken en mijn planningen.

Ben jij al bekend met GreenBook? Ik ben heel blij met deze ontdekking. Ook leuk om cadeau te doen.

Dit artikel is in samenwerking met Greenstory. Dit verandert echter niks aan mijn mening over dit product. Lees hier meer over in mijn disclaimer

(Visited 2.244 times, 2 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *