Vegan Post #11 nagellak, zelf kefir maken & duurzame mondkapjes

Hoi! Welkom bij een nieuwe Vegan Post. De 11e editie alweer. Ik laat je zien welke nieuwe, duurzame & vegan producten ik heb ontdekt. Wat dacht je van vegan nagellak, héel veel chocola, koekjes, zelf kefir maken en duurzame mondkapjes en huishoudelijke producten.

vegan nagellak sally hansen

Van Sally Hansen kreeg ik een heleboel nagellak toegestuurd. Wist je dat nagellak niet altijd vegan is? Deze lijn is helemaal vegan friendly dus ook vrij van dierproeven. Vooral de kleur ‘Mother Earth’ (zie rechts) vind ik prachtig. Je vindt de nagellak o.a. bij Etos voor €9,99 per stuk.

yaya kombucha

Van YAYA Kombucha kreeg ik deze heerlijke blikjes kombucha opgestuurd. Ik HOU van kombucha! Ik drink geen frisdrank en soms heb ik geen zin water of thee en dan is kombucha een fijne afwisseling. YAYA heeft nu ook een webshop waar je dit kunt bestellen.

mondkapje armedangels

Ben je nog op zoek naar een duurzaam mondkapje én wil je een goed doel steunen? Bestel dan een mondkapje bij ARMEDANGELS via hun website. Dit kost €10,00 waarvan €2,00 naar Artsen Zonder Grenzen gaat.

fairtrade original

Als wij niet op reis kunnen, brengen we de vakantiesferen toch in huis? Zo dacht ook Fairtrade Original en van hen kreeg ik dit heerlijke pakket. Ik gebruik heel vaak de curry pasta’s, sojasaus en kokosmelk van dit merk. Ze hebben net een nieuwe Mexicaanse lijn uitgebracht, dus ik ben benieuwd naar de enchilada’s. Je vindt de producten o.a. bij Albert Heijn.

vegan post veganz

ProVeg stuurde in samenwerking met Veganz dit pakket op vól met chocola en koekjes. Veganz is een Duitse vegan supermarkt die ik áltijd bezoek als ik in Berlijn ben. Zowel de chocoladereep als de koekjes zijn goedgekeurd door mij, mijn vriend én vrienden. Je kunt de producten van Veganz vinden bij Albert Heijn. Benieuwd naar nog meer vegan chocola? Ik schreef eerder dit overzicht.

soof drinks

Nog meer gezonde drankjes in blik. Soof produceert gezonde limonade siroop in heerlijke, frisse smaken. Voor deze blikjes hebben zij bruiswater toegevoegd in combinatie met hun siroop en dat is toch lekker! Mijn favoriet is de roze variant. Je bestelt Soof via hun webshop voor €1,40 per blikje.

Mister Woodrope

Dit pakketje van Mister Woodrope vind ik toch wel heel bijzonder. Ik kreeg van Arend een mail waarin hij schreef dat hij banketbakker en kok is. Sinds een jaar is hij overgestapt van vegetariër naar veganist, maar hij merkte dat er weinig vegan aanbod is in klassiek banketwerk. Dus is hij dit zelf gaan doen! En het is toch een partij lekker. Van kokosmakronen tot pindarotsjes en van roze muisjes (normaal ook niet vegan) tot chocolade chip cookies. Wil je dit ook proberen? Met de code THEVEGANEFFECT krijg je 10% korting bij een bestelling vanaf €15,00. Je bestelt dit via de webshop: www.misterwoodrope.nl

duurzaam mondkapje

In samenwerking heeft het pr-bureau Blyde en Kings of Indigo een duurzaam mondkapje uitgebracht. Op de mondkapjes staan verschillende groene ‘conversation starters’. Ik koos voor, hoe kan het ook anders, Grote Mond Groen Hart. Ik zocht net op waar je dit kunt bestellen, maar ik zie dat deze mondkapjes al zijn uitverkocht!

mister kitchen's

Mister Kitchen’s heeft veel verschillende vegan producten in hun assortiment. De pindakaas kende ik al (lekker!) maar de spreads nog niet. Ik ben hier altijd een beetje sceptisch over, vaak heeft dit een ‘muffe’ smaak en is niet heel bijzonder. Maar deze spreads hebben mij verrast! Op een positieve manier: fris en erg smaakvol. Ideaal mocht je een beetje hummus-moe zijn. De pizzabodem en saus heb ik nog niet geprobeerd. Je vindt de producten bij Albert Heijn.

green essentials

Laatst stond Cecile bij mij voor de deur om dit pakket met duurzame huishoudelijke goodies af te geven. Green Essentials is haar bedrijf dat als missie heeft om heel Nederland te laten overstappen naar duurzame, schone producten voor in huis. Ik kende deze merken nog niet, dus leuk om hiermee aan de slag te gaan. De shampoo en de douchegel zijn in ieder geval top en de multispray van Greenscent ruikt heerlijk. Ook super leuk als (housewarming) cadeau! Je bestelt de box via de website van Green Essentials.

kefir

Ook Mahdi en Sabine stonden vorige week bij mij aan de deur om een tof pakket af te geven: een starterskit om kefir te maken. Dit is een lekkere, verfrissende drank vol met vitamines en goede bacteriën. Daarbij kreeg ik ook een fles waterkefir in de smaak citroen-gember-appel en dit was zo lekker. Het lijkt een beetje op kombucha. Deze week ga ik aan de slag met mijn eigen waterkefir en via mijn Instagram Stories houd ik je op de hoogte hoe dit proces gaat. Wil je ook zo’n pakket? Dit bestel je voor €45,95 via www.kefirtribe.nl

naïf

Tot slot deze shampoo van Naïf. De inhoud is niet nieuw, maar de verpakking wel. Ik gebruik al jaren de shampoo van Naïf en het werkt erg goed. In het begin is het een beetje wennen, want het schuimt nauwelijks. Nu kan ik niet meer zonder! Je vindt de shampoo o.a. bij Etos en via hun webshop.

Naar welk product ben jij nieuwsgierig? Via mijn Instagram Stories houd je altijd als eerste op de hoogte als ik toffe, nieuwe producten ontvang. Volg me hier! 🙂

(Visited 713 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *