Vegan Post #1: zwarte tandpasta, vegan wijn en groenten yoghurt

Hi you! Regelmatig ontvang ik pakketjes met leuke, lekkere of bijzondere producten. Die perfect bij een vegan levensstijl passen. Ik deel de producten die mijn aanspreken via mijn Insta Stories, maar niet op mijn blog. Zonde. Daarom heb ik Vegan Post in het leven geroepen, zodat ook jij op de hoogte bent van de nieuwste producten. Welkom bij de eerste editie!

rude health

Ik word altijd blij wanneer een pakketje van Rude Health voor mijn neus staat. Deze keer ging het om drie soorten plantaardige melk: Peanut Drink, Hazelnut & Cacao Drink en Tiger Nut Drink. Tiger Nut Drink heb ik al eens geproefd op een event (lekker voor een Golden Milk) en de Hazelnut & Cacao lijkt mij super lekker voor in de winter. Warm maken en serveren met kokosslagroom.

Oot granola

Al eerder heb ik een pakketje ontvangen van Oot Granola. In deze biologische granola zitten geen toegevoegde suikers en het smaakt supervers. De Cacao Boekweit is mijn favoriet. Heel leuk dat ik twee grote zakken heb ontvangen met de smaken die ik het lekkerst vind. Niet zonder reden want… binnenkort kan ook jij deze granola proberen. Achter de schermen ben ik druk bezig met mijn nieuwe website (wordt zo leuk!) en om dat te vieren heb ik toffe dingen op de planning staan… Nog even geduld.

capura

Van Capura kreeg ik bovenstaande potjes opgestuurd: Ijzer en Vitamine B12 verreikt met zeewier. Capura gebruikt voor de producten biologische zeewier dat ze uit Ierland halen. Zeewier bevat heel veel vitaminen en mineralen zoals vitamine B, C en E en mineralen als jodium, fosfor, magnesium en zwavel. Handig dus dat Capura zeewier combineert met vitaminen die goed zijn om (als vegan) bij te slikken. Win-win!

Het Ketoplan

Van Julie (bekend van Julie’s Lifestyle) kreeg ik haar nieuwste kookboek toegestuurd: Het Keto Plan. Dit boek is niet 100% vegan, maar ik wilde het toch graag met jou delen. Veel recepten zijn namelijk wel plantaardig of ze geeft opties hoe je het gerecht kunt veganizen. Ik heb mij nooit verdiept in het keto-dieet (ik hou heel erg van koolhydraten), maar ik ben wel altijd opzoek naar nieuwe inspiratie voor gerechten.

recept het ketoplan

Ik maakte bovenstaande kokos curry en ik voegde zelf wat soba noodles toe. Smaakte erg goed.

Abbot Kinney's

Het voordeel dat ik werk bij Abbot Kinney’s is dat ik altijd de nieuwste producten als eerste kan testen. Sinds een paar weken hebben we een nieuwe product: Veggie Start. Een cup bestaat voor 50% uit Coco Start (kokosyoghurt) of Almond Start (amandelyoghurt) met 50% groenten- en fruitpuree. Ik ontbijt hier iedere dag mee. Mijn favoriet? Appel & Wortel en Biet & Rood Fruit. Veggie Start is verkrijgbaar bij Marqt.

ecodenta

Opzoek naar een natuurlijke en dierproefvrije tandpasta? Dan is Ecodenta misschien iets voor jou. Naast dat deze tandpasta vegan friendly is, bevatten ze bijzondere ingrediënten. De bovenste heeft een milde kokossmaak omdat er kokosolie inzit en de zwarte variant bevat houtskool. Zowel kokosolie en houtskool kunnen je tanden witter maken. Ecodenta is o.a. bij Holland & Barrett verkrijgbaar.

esse skincare

Een paar maanden geleden maakte ik voor het eerst kennis met Esse Skincare op een persevent. Ik kreeg een setje mee naar huis (waar onder een masker van cacao) wat mij goed beviel. Nu plofte een nieuw product op mijn deurmat: Project Oil. Dit spul bevat zaadolie dat uit de Ximenia plant komt. De olie vormt een beschermende laag op de huid wanneer deze in contact komt met UV of vrije radicalen. Ideaal voor de zomer dus.

Ik heb de olie een paar keer gebruikt en ik vind het een fijn product. Ik merk niet meteen of het goed werkt tegen de zon, maar mijn gezicht blijft de hele dag zacht aanvoelen. Totaal niet vet, waar ik een beetje bang voor was. De geur is heerlijk, het ruikt een beetje naar vanille. Een paar druppels zijn voldoende en je kunt dit makkelijk doseren met een pipetje.

grapeandco

Ik sluit af met een héel leuk pakketje: ik kreeg vier vegan wijnen van Grape & Co. Als jij mij een beetje kent, weet je dat ik houd van een lekker drankje. Na mijn artikel ‘Is alcohol wel vegan?‘ kreeg ik heel veel vragen waar ik wijn haal. Vaak is dit in de supermarkt lastig te achterhalen tenzij je naar een biologische supermarkt of een wijnspeciaalzaak gaat. Maar, het kan nog veel eenvoudiger. Grape & Co heeft net een nieuwe website gelanceerd en onder het kopje ‘Veggie Vibes’ vind je alle vegan wijnen. Proost!

Zo, dit was mijn eerste Vegan Post. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Kende jij sommige producten al? Of ben je nu nieuwsgierig geworden naar iets? Laat het hieronder weten in de comments. Als je als eerste op de hoogte wilt zijn van nieuwe producten volg mij dan op Instagram

(Visited 507 times, 1 visits today)

3 Comments

 1. David 12 augustus 2018 at 19:04

  Dag Quirine,

  Een leuk overzicht! (Alleen jammer dat Abbot Kinney’s Veggiestart (vooralsnog) alleen bij Marqt verkrijgbaar is; ik doe mijn boodschappen toch liever bij een natuurvoedingswinkel).
  Enfin.
  Weet je al dat de wijnen van Neleman op de drie Cava’s na ook allemaal veganistisch zijn -en ook nog eens buitengewoon prettig smaken?
  Nee? Dan bij deze. Zeker het uitproberen waard!

  Reply
  1. Quirines 15 augustus 2018 at 13:23

   Hoi David! We zijn druk bezig om de Veggie Start bij o.a. Ekplaza te krijgen! De wijnen van Neleman ken ik niet, dank voor de tip! 😀

   Reply
 2. Pingback: Vegan Post #2: roze koeken, natuurlijke huidverzorging en supplementen - The Vegan Effect

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *