Vegan Poké Bowl

Een favoriet die ik al jaren maak: een vegan poké bowl. Dit gerecht verveelt nooit want je kunt lekker variëren met allemaal toppings. Deze vegan poké bowl is super simpel en altijd een hit bij vrienden & familie.

Mijn eerste (en enige) vegan poké bowl recept stamt uit 2016. Tijd voor een nieuwe variant die ik stiekem veel lekkerder vind. Ik heb een paar aanpassingen gemaakt waardoor deze poké bowl geen standaard bowl is. Dit zijn mijn tips:

vegan poké bowl recept

Zo gebruik ik altijd zilvervliesrijst i.p.v. sushirijst. Dit is een stuk voedzamer en je bent langer verzadigd. Sinds een paar weken heb ik Amazing Oriental ontdekt. Dit is een Aziatische supermarkt. Hier kocht ik geroosterde sesamdressing en dat ís toch een partij lekker! Als ik een vegan poké bowl bestelde, vroeg ik me altijd af hoe zij aan de dressing komen. Ik ben mega blij met deze ontdekking. Ook vond ik hier enoki (of fluweelpootje) paddenstoelen. Dat zijn die dunne sliertjes die je rechts op de foto ziet. Je kunt natuurlijk ook andere paddenstoelen gebruiken zoals kastanjechampignons of oesterzwammen.

Dan nog een laatste tip, voordat we echt aan het recept gaan beginnen, Albert Heijn heeft weer zeesticks op de markt gebracht. Deze waren een tijdje uit het assortiment maar ik kwam het laatst weer tegen. Yay! SoFine biedt ook verschillende visvervangers aan. Dit geeft een lekkere vissige smaak aan de bowl.

Wat heb je nodig voor twee bowls?

 • 200 gram zilvervliesrijst
 • 2 el rijstazijn
 • Zeesticks van Albert Heijn (of een ander merk)
 • 1/2 avocado
 • Paddenstoelen, enoki bijvoorbeeld
 • Sesamolie
 • 1/2 komkommer
 • 1 rode paprika
 • Sojabonen, half bakje
 • 1 nori vel
 • Cassave kroepoek
 • Geroosterde sesamdressing, naar smaak
 • Wasabi, naar smaak
 • Sojasaus, naar smaak

Zo maak je het:

 1. Breng de zilvervliesrijst aan de kook. Kijk hiervoor naar de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
 2. Verwarm wat (sesam)olie in een koekenpan en bak de zeesticks krokant. Keer de sticks regelmatig om.
 3. Zodra de zeesticks klaar zijn, zet dit even apart op een bord. Je kunt dezelfde pan gebruiken voor de paddenstoelen.
 4. Verwarm weer wat sesamolie en roerbak de paddenstoelen.
 5. Tijd om de groenten te snijden: de paprika en komkommer in blokjes of reepjes en de avocado in partjes.
 6. Giet de rijst af en voeg dit weer toe aan de pan. Meng de rijstazijn met de rijst.
 7. Verdeel de rijst over twee kommen.
 8. Gevolgd door de groenten, sojabonen, paddenstoelen en zeesticks.
 9. Scheur de nori in kleine stukjes en strooi dit over de bowl.
 10. Verkruimel de cassave met je handen en verdeel dit ook over de bowls.
 11. Maak het af met de sesamdressing, wasabi en sojasaus.
 12. Eet smakelijk!

vegan poké bowl

Eet jij ook zo graag een vegan poké bowl? Wat zijn jouw favoriete toppings? Ik ben benieuwd! Laat het hieronder in de comments weten of via Instagram. Je kunt mij hier volgen (vind ik leuk!). 

(Visited 1.960 times, 1 visits today)

1 Comment

 1. Pingback: Samenwonen met een omnivoor - Hoe doe je dat? - The Vegan Effect

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *