Vegan fine dining in Amsterdam: Bonboon

Joejoe, het is weer tijd voor een hotspot artikel! Bonboon stond op mijn lijstje en eindelijk ben ik hier geweest. Heb jij zin om echt lekker culinair te eten? Dan is dit restaurant iets voor jou. Bonboon is vegan fine dining en maakt lekkere & bijzondere gerechten.

We gaan even terug naar de tijd. Donderdagavond 12 maart op precies te zijn. De avond voor Joppe z’n verjaardag én de avond dat alles op slot ging. Lege supermarkten en lichtelijke paniek overal omdat niemand wist wat er ging gebeuren. 12 maart was ook de avond dat Joppe en ik gingen eten bij Bonboon. Iedereen had z’n reservering voor die avond al geannuleerd, maar Bonboon bleef open voor ons.

Een beetje gek om in een leeg restaurant te zitten, maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben namelijk ontzettend lekker gegeten en gedronken. Ook zou dit de laatste keer zijn dat we uiteten konden voor de komende tijd. Bizar! De menukaart is niet groot, maar dat vind ik nooit zo erg. Hierdoor weet je (bijna) zeker dat alle gerechten met veel aandacht worden gemaakt. Tel daarbij op dat ik vaak last heb van keuzestress, dus ik kon mij lekker laten verrassen. Bij Bonboon kies je uit 3 gangen (€34,00), 4 gangen (€38,00) of een 5 gangen (€45,00). Hierbij komen nog apart de drankjes.

vegan bonboon restaurant

Tijd voor het eten. De gerechten bestaan uit mooie, pure ingrediënten. Alles is zo waanzinnig goed op smaak en het eten wordt op een mooie manier gepresenteerd. Vegan fine dining zoals het hoort.  Als voorgerecht kregen we prei met pompoen, mais en een zeeschuim. Het tussengerecht was mijn favoriet: ‘coquilles’ van koningsoesterzwam met kelp, aardpeer, hazelnoot, zeekraal, kappertjes en grapefruit. We dronken hierbij champagne om alvast in de verjaardagsstemming te komen.

vegan fine dining

Het hoofdgerecht bestond uit rode kool, knolselderij, paddenstoelen, rode ui en groene appel. Normaal gesproken ben ik niet zo’n fan van rode kool, maar nu werd het gepresenteerd als een soort steak en dit was heerlijk. Alles was goed op smaak en de ingrediënten vulden elkaar goed aan. We dronken hierbij een volle rode wijn.

vegan restaurant amsterdam

Het dessert was mango met chocolade, kaneel, gekarameliseerde passievrucht met pecannoten en chili. Ook hierbij was de combinatie goed in balans van het zoet, zuur en pittig. We sloten het diner af met een kaasplankje met verschillende plantaardige kaasjes van Max en Bien. De eerste keer dat ik kaas van dit merk at en het beviel goed.

bonboon restaurant

Bonboon zit op het KNSM-eiland met mooi uitzicht op het water en in de zomer kun je buiten op het terras zitten. Het is mooi om te zien met hoeveel passie en plezier Daphne dit restaurant runt. Fijn dat het weer open is!

Ken jij Bonboon al? Ik ben ook benieuwd of jij nog leuke, vegan fine dining restaurants weten. Laat het vooral weten in de comments hieronder of via Instagram. Je kunt mij hier volgen. 

(Visited 1.379 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *