Vegan pizza in Amsterdam

Vegan pizza in Amsterdam? No problemo! Het is vrij makkelijk om vegan pizza te eten: laat de kaas achterwege en vraag om extra groenten en/of andere toppings. Toch zijn er een aantal restaurants in Amsterdam die de vegan pizza naar een hoger niveau tillen. Ik heb een top 4 waar ik graag kom en die deel ik uiteraard graag. 

Mastino V

vegan pizza amsterdam mastino v

Eén van de bekendste vegan pizzeria’s in Amsterdam is Mastino V. Een verademing dat alles op de kaart vegan (en glutenvrij) is. Ze maken de vegan kazen zelf en dat zijn er veel: mozzarella, Parmezaanse kaas, brie en gerookte kaas. De pizza’s zijn smaakvol en de bediening is erg vriendelijk. Wel mag (van mij) het restaurant íets gezelliger worden ingericht. De entree is top, maar het restaurant daarachter mist iets van sfeer. Een ander minpuntje is dat de pizza’s redelijk prijzig zijn, al begrijp ik het wel want de ingrediënten zijn kostbaar. Gelukkig maakt de smaak alles goed! Mastino V – Bilderdijkstraat 192

Pizza Heart Bar

vegan pizza amsterdam pizza heart bar

Een fijne ontdekking in Oost: Pizza Heart Bar. Dit restaurant is niet 100% vegan maar heeft een goede, vegan menukaart. Handig als je met een gemengd gezelschap bent. Zo begon ik het diner met vegan antipasti, at ik daarna een heerlijke pizza met vegan geitenkaas (!) en *tromgeroffel* sloot ik af met tiramisu. Mijn non-vegan vriendinnetje zei dat deze tiramisu niet te onderscheiden was van een traditionele tiramisu. Pizza Heart Bar heeft een open keuken waar een grote, gouden houtoven staat en verder is het restaurant leuk ingericht met veel planten, rieten lampen en mozaïeken tegels op de vloer. Pizza Heart Bar – Schollenbrugstraat 8

Buurman & Buurman

vegan pizza amsterdam buurman en buurman

Een pizzeria in Amsterdam-West waar ik graag kom is Buurman & Buurman. Een klein, druk tentje waar een goede sfeer hangt. In de zomer neem je plaats op het grote terras aan het water en in de winter zit je knus binnen aan een lange tafel. Ook dit is geen 100% vegan restaurant, maar ze bieden twee vegan pizza’s aan. Mijn favoriet… shoarma! Ik lach mezelf hier een beetje om uit, want vroeger (voordat ik vegan werd) at ik NOOIT een pizza shoarma. Maar deze moet je echt proberen. Deze pizza is ontzettend lekker met huisgemarineerde seitan, kastanjechampignons en home made knoflooksaus. Ideaal op een brakke dag. Buurman & Buurman – Mercatorstraat 171

nNea

vegan pizza amsterdam nnea

Nieuw en waanzinnig populair: nNea. Het restaurant staat in de top 50 beste pizzeria’s van Europa. En ik begrijp waarom. De pizza’s worden in een steenoven gebakken en de bodem is net even wat anders dan een gemiddelde pizza, zoals je ziet op de foto. Een minpuntje is dat ze maar één vegan pizza aanbieden met vier soorten tomaten. Hopelijk komen daar snel andere opties bij, want dit smaakt naar meer. Verder is nNea is een gezellige plek om te tafelen met goede wijnen. nNea – Bilderdijkstraat 92

Waar eet jij graag pizza? Laat het hieronder weten in de comments of via mijn Instagram en Facebook

(Visited 2.252 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Pingback: Mijn favoriete vegan restaurants in Amsterdam - The Vegan Effect

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *