Vegan hotspots in Medellín (Colombia)

Medellín… Mijn favoriete stad in Colombia. Dat komt door de historie en de grote contrasten, maar ook door het heerlijke vegan eten. Van paella tot burgers en van gezonde sapjes tot salades. Vooral de hippe wijk El Poblado barst van de vegan hotspots en ik deel mijn favoriete adresjes.

El Poblado

De eerste keer dat ik door deze wijk liep, had ik het gevoel alsof ik een Europese stad bezocht. Het is modern, schoon en het stikt van de hippe koffietenten, barretjes en veel restaurants. El Poblado is de backpackerswijk en ik heb mij hier geen moment onveilig gevoeld.

Veg Station

Deze kleine eettent liep ik eerst voorbij, omdat ik het er niet leuk uit vond zien. Don’t judge a book by it’s cover, want het eten is fantastisch. De vegan nacho’s waren het absolute hoogtepunt (het was al op voordat ik een foto kon maken) waar ik nog steeds van droom. Overdag wordt het dagmenu geserveerd dat uitgebreid is: soep, groot hoofdgerecht, nagerecht en een sapje. Goedkoop en heel lekker. ’s Avonds kies je van de kaart waar burgers en salades opstaan maar ook bijzondere vegan gerechten zoals een paella.

vegstation

Veg Station
Waar: Calle 10, N. 35-14, El Poblado.
Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: 12:00 – 22:45. Zaterdag: 12:00 – 20:00. Zondag: gesloten.

Lenteja Express

De lekkerste vegan burgers eet je bij Lenteja Express, net zoals de allerlekkerste burrito (zie foto aan het begin van dit artikel). Het liefst probeerde ik de hele menukaart uit, want alles klinkt veel belovend. Lenteja Express zit aan de populaire Carrera 35 waar de meeste restaurants zitten gevestigd.

lentejaexpress

Lenteja Express
Waar: Carrera 35, N. 8A-76, El Poblado.
Openingstijden: Maandag t/m donderdag: 11:30 – 21:30. Vrijdag & zaterdag: 11:30 – 23:00. Zondag: 11:30 – 19:30.

Café Ubicuo

Dit is geen vegan restaurant, maar je kunt hier wél heerlijke plantbased sapjes drinken en een cappuccino met amandelmelk. Internet werkt prima en ik zag dan ook veel mensen zitten werken. Geen zin om te werken? Er is een terras dus je kunt ook mensen bekijken ;).

veganmedellín

Café Ubicuo
Waar: Carrera 35, N. 8A-11, El Poblado
Openingstijden: Maandag t/m zaterdag van 08:00 – 20:00. Zondag: gesloten.

Café Zorba

Wat een heerlijke plek: het eten is fantastisch, de wijnen zijn goed, het restaurant is smaakvol ingericht en er is live muziek. Het menu bestaat uit pizza’s (niet vegan) en twee salades die wel vegan te maken zijn. Ik heb beide salades ‘getest’ en het was goed: verse producten en alles was goed op smaak. Café Zorba is wel een stuk prijziger dan de gemiddelde Colombiaanse tent, maar het is het geld waard. Het is vrij donker in het restaurant, vandaar de onduidelijke foto.

cafezorba

Café Zorba
Waar: Calle 8, 42-33, El Poblado
Openingstijden: Maandag t/m zondag: 17:00 – 00:00.

Centrum

Buiten El Poblado vond ik het heel lastig om een vegan restaurant te vinden. Hier ben je écht aangewezen op de Colombiaanse keuken en die bestaat alleen uit vlees met rijst of patat. Gelukkig heb ik één restaurant gevonden waar je als vegan terecht kunt.

Govinda’s

Een Hare Krishna restaurant waar je lekker én heel goedkoop kunt lunchen. Dagelijks wordt er een nieuw menu geserveerd en verder worden bij Govinda’s ook yogalessen aangeboden. Het is niet een gezellig restaurant waar je lang blijft (na)tafelen, maar je kunt wel uitkijken over het drukke plein.

veganmedellin

Govinda’s
Waar: Calle 51, N. 52-17, naast de Veracruz kerk aan het plein.
Openingstijden: Maandag t/m zaterdag: 12:00 – 15:00. Zondag: gesloten.

En, ben je al aan het watertanden? Ik ben keer op keer verrast hoe goed het eten was in Medellin. Ik ben hier een week gebleven en nog waren er veel restaurants waar ik niet aan toe was gekomen. Inmiddels ben ik weer terug in Amsterdam. Je kunt mij volgen via Facebook en Instagram

(Visited 475 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Merel 31 mei 2017 at 09:54

    Medellin lijkt me zo’n gave stad! Ik zou graag naar Colombia gaan dus ik ga jouw hotspots zeker onthouden voor wanneer het er ooit van mocht komen (hopelijk snel!)

    Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *