Vegan hotspots in Lima (Peru)

Denk je aan Lima, dan denk je aan het eten. Lima staat over de hele wereld bekend om de vele, goede restaurants en je struikelt inderdaad over de hippe eettenten en leuke barren. Ook aan de vegans wordt gedacht, want er zijn zoveel opties. Ik had last van keuzestress en dat heb ik niet vaak gehad in Zuid-Amerika. Ik heb er veel afgestruind maar lang niet alles heeft deze blog gehaald ;). Dus, staat Lima op jouw bucketlist of ga jij er binnenkort naartoe? Sla deze vegan hotspots niet over:

Miraflores

De wijk Miraflores is de populairste wijk voor reizigers; het stikt van de restaurants, leuke koffiebarretjes, het is er schoon én modern. In deze wijk zit het overgrote deel van de vegan restaurants.

Raw Café

Mijn absolute favoriet: Raw Café. Niels en ik zijn hier maar liefst drie (!) keer geweest. Ik heb van alles geprobeerd: het ontbijt, smoothies, diner én de taartjes moesten eraan geloven. De kaart is erg uitgebreid en alles is vegan en/of raw. Klein nadeel is de prijs, want je kunt zeker goedkoper -vegan- eten in Lima maar soms mag het wel, toch?

rawcafe

rawcafe

Raw Café
Waar: Calle Independencia 587, Miraflores
Openingstijden: Maandag t/m zaterdag: 09:00 – 21:00. Zondag: 10:00 – 18:00.

Kulka Café

Een beetje Berlijn in Lima. Niks mis mee toch? De ochtend nadat we aankwamen in deze stad dropten we onze backpackes bij het hostel en we bezochten Kulka Café. Je komt hier voor de lekkere broodjes, de smoothies, de vegan chocoladetaart is een aanrader én ’s avonds is het leuk om hier drankjes te drinken.

kulkacafe

Kulka Café
Waar: Calle Bellavista 370, Miraflores
Openingstijden: Maandag t/m zaterdag: 08:30 – 22:00. Zondag: 10:00 – 22:00.

El Jardin de Jazmin

Dit restaurant is een beetje zweverig, maar je kunt hier heerlijk eten. Het lekkerste dat ik heb besteld, haalde alleen de foto niet: vegan ceviche, een typisch Zuid-Amerikaans gerecht dat normaal gesproken met vis wordt gemaakt. It was good! Bij El Jarin de Jazmin serveren ze een menu del dia, oftewel een dagmenu voor een goedkope prijs.

El Jardin de Jazmin

El Jardin de Jazmin

El Jardin de Jazmin
Waar: Av. la Paz 838, Miraflores
Openingstijden: Maandag t/m zaterdag: 12:00 – 22:00. Zondag: 12:00 – 18:00.

El Pan de la Chola

Heerlijke broodjes: check, lekkere smoothies: check, goede koffie: check, Instagram proof-interieur: check! Na een paar maanden reizen door Zuid-Amerika heb ik enorm de behoefte aan goed, stevig brood en hier kan dat. El Pan de Chola is alleen -helaas- geen vegan restaurant, maar er zijn wel vegan opties.

El Pan de la Chola

El Pan de Chola
Waar: Av. Mariscal La Mar 918, Miraflores
Openingstijden: Maandag t/m zaterdag: 08:00 – 22:00. Zondag: 09:00 – 18:00.

Barranco

Miraflores mag dan wel de bekende toeristenwijk zijn, Barranco is véel leuker! Je vindt hier street-art, leuke koffiebarretjes en het is een stuk kleiner & rustiger. Tip voor een leuk hostel: La Puerta Verde.

Germinando Vida

Germinando Vida serveert alleen maar vegan gerechten (yes!) waarvan een aantal raw zijn. Het eten is mega lekker, de bediening is vriendelijk én de porties zijn groot.

veganlima

veganlima

Germinando Vida
Waar: Av. Almte. Miguel Grau 209A, Barranco
Openingstijden: Maandag: 09:00 – 22:00. Dinsdag: gesloten. Woensdag t/m zaterdadg: 09:00 – 22:00. Zondag: 10:00 – 17:00.

La Bodega Verde

De perfecte spot om neer te ploffen na een dagje strand of om rustig een boekje te lezen, want er is namelijk een tuin! La Bodega Verde is niet vegan, maar er zijn wel een aantal opties zoals een wrap en een hamburger. Probeer ook vooral de smoothies, juices en de koffie.

veganlima

La Bodega Verde
Waar: Jiron Mariscal Jose Antonio de Sucre 335A, Barranco
Openingstijden: Maandag t/m zaterdag: 08:00 – 22:00. Zondag: 08:00 – 20:00.

Lima is zó’n fijne stad om helemaal los te gaan met al het eten. Voor mij is Peru het meest vegan friendly land dat er is in Zuid-Amerika. Benieuwd waar ik nu uithang? Je kunt mij volgen via Facebook en Instagram

(Visited 739 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *