Bolivia – Driedaagse tour over Salar de Uyuni (dag 1)

Absoluut het hoogtepunt van Bolivia: de zoutvlaktes. Tijdens een driedaagse tour in een jeep reden we door Salar de Uyuni. Dit was een hele toffe ervaring en de zoutvlaktes zijn zó indrukwekkend. Zover je kunt kijken zie je alleen maar een uitgestrekt, wit landschap. Ik kon hier wel de hele dag blijven en rondjes rennen over het gebied. Naast de zoutvlaktes bezochten we op de eerste dag het Cactuseiland en we bekeken de zonsondergang. Kijk je mee?

Vanuit Sucre pakten we de nachtbus naar Uyuni. In deze woestijnstad is niks te beleven en reizigers komen hier alleen om Salar de Uyuni te bezoeken. Voor vegans is deze plaats drama. We aten bij een ‘Mexicaans’ restaurant waar ik taco’s bestelde zonder kaas. Het was onmogelijk om extra groenten te bestellen, maar ik kreeg wel een dikke zwarte haar in mijn eten geserveerd. Wel hebben we heerlijk gegeten bij Minuteman waar ik een pizza bestelde zonder kaas mét verschillende groenten. Het hoeft niet zo moeilijk te zijn ;).

Oké, terug naar de tour! We boekten de trip bij Red Planet. In Uyuni vind je ontelbare bureautjes waar je een tour kunt boeken. Lastig om een keuze te maken, maar bij Red Planet kregen we een goed gevoel. Het is iets prijziger dan de echte low-budget maatschappijen, maar we kregen hier wel een Engelstalige gids voor terug. Vegan eten was geen probleem en online lazen we goede beoordelingen dat de chauffeurs veilig rijden.

De eerste stop was het ’treinenkerkhof’ van Uyuni. Door de hoogte zijn de stoomlocomotieven kapot gegaan en achtergelaten. Het water kon namelijk niet koken door de kou en daarom ontstond er geen stoom. Er loopt nog een spoorbaan door Uyuni waar treinen over rijden om naar Chili te gaan.

salardeuyuni

Vrij snel was het tijd voor het hoogtepunt van deze trip: de zoutvlaktes!

salardeuyuni

salardeuyuni

salardeuyuni salardeuyuni

salardeuyuni De groep! In twee jeeps reden we door Salar de Uyuni. 

salardeuyuni

salardeuyuni

salardeuyuni

Natuurlijk moest er ook met het perspectief worden gespeeld. Ik ga jullie niet vervelen met de tientallen foto’s die we hebben gemaakt. Ik hou het bij één:

salardeuyuni

salardeuyuni

Na de zoutvlaktes bezochten we het Cactuseiland. Ik heb nog nooit zulke enorme cactussen gezien. Ik vind het vooral fascinerend dat deze cactussen maar één cm per jaar groeien.

salardeuyuni

Om je een idee te geven hóe groot de cactussen zijn:

salardeuyuni

salardeuyuni

salardeuyuni

salardeuyuni

Aan het einde van de dag bekeken we de zonsondergang dat wederom erg mooi was. Daarna reden we door naar het zouthotel waar we de nacht doorbrachten. Een zouthotel klinkt iets mooier dan het daadwerkelijk is. Het is inderdaad gemaakt van zout maar het is geen romantisch iglo huisje, maar een lelijk recht gebouw. Wel was het redelijk luxe (zeker in vergelijking waar we de tweede nacht doorbrachten) want we hadden een privé kamer, een eigen badkamer, een warme douche en elektriciteit. De nacht was behoorlijk koud maar ik lag helemaal ingepakt in bed onder enorme dekens en een dikke slaapzak.

salardeuyuni

salardeuyuni

Ik ben nu in La Paz en hier blijven we een paar dagen. We hebben besloten om in Bolivia maar een paar plaatsen te bezoeken en voor deze plekken de tijd te nemen. Reizen kan best vermoeiend zijn dus het is lekker om even rustig aan te doen. Ben je benieuwd wat ik uitspook in La Paz? Je kunt mijn volgen via Facebook en Instagram

(Visited 431 times, 1 visits today)